thelifeofadreamer

18

Kategori: Allmänt

Om mindre än en månad fyller jag 18 år.
18 år. Vuxen på papper.

Fast vuxen är jag inte. Jag kommer aldrig sluta vara barn, trivs för bra med det ;)

Under det här året som 17 åring har det hänt mer än ngt år förut för min del. Tror aldrig jag har skrattat, kämpat, bitit ihop och varit så lycklig och så ledsen som under det här året.
Ulrika började träna oss, jag har gjort massvis med nya övningar, jag tränade i Uppsala, vi var med i Mälarcupen, vi fick veta att det skulle byggas grop, jag bröt mitt korsband och jag opererades.
I och med att mitt huvud är fullproppat med gympa, det finns typ inget annat där inne, så är det just det jag kopplar alla minnen från året till.

Skulle ni ha frågat mig för ett år sedan, då jag var 16 och just tävlat öspelen, hur mitt liv skulle se ut om ett år, hade ni säkerligen inte fått det jag nyss skrev som svar.
Jag hade nog aldrig tänkt på att man kunde skada sig. I alla fall inte för så lång tid, och jag trodde inte det kunde hända mig.

Min dröm 18-årsdag har jag haft klart för mig själv i flera år. Haha, töntigt. Men sant...
Jag ville stiga upp tidigt på morgonen och fara och träna. Sedan åka till skolan en stund, förhoppningsvis ha många håltimmar den dagen, sedan fara hem och käka tårta till mellanmål, efter det träning igen, och slutligen en middag med mina bästa vänner.
jag skriver "ville" för att jag inser att det inte kommer bli så. Eller visst, jag kan säkert träna den dagen. Men jag kan inte köra volter. Jag kan inte vara uppe i luften, ta hårda nerslag eller köra flickisar. Dessutom har vi ingen sal. Där ska det fixas hoppgrop.
Herregud.

Jag är van vid att få som jag vill. Och förstå mig rätt nu. Det är inte så att alla här hemma dansar efter min pipa. Jag är van vid att kämpa för att kunna få som jag vill. Jag är envis. Särskilt när det kommer till saker som betyder mycket för mig. Och att inte "få som jag vill" vad gäller min 18 årsdag stör mig.

Fast egentligen. 20 Augusti är som vilken dag som helst.
Jag får helt enkelt fira 18 årsdagen i mars...

Kommentarer

 • Anna (E, eftersom de finns flera Annor som kommenterar..) säger:

  Vad önskar du dig i födelsedagspresent? något måste du ju iaf få som du vill! ;) önskar att ja kunde ge dig ett helt knä men är rädd för att de inte är så enkelt..

  2010-07-22 | 09:28:47
 • Malin säger:

  haha! :)

  Av Anna E önskar jag mig en bok, hon har typ gett mig ngra av de bästa böckerna jag läst så ;)

  Förresten har JAG en present till dig! Vi måste ses nu ngn dag, är du hemma från stugan?

  2010-07-22 | 10:33:56
 • Anna E :P säger:

  haha, okej :D ojdå, låter spännande, jag är nog i stan nu den här +2 veckor till eftersom ja jobbar, så vi får väl försöka träffas snart :) ganska fullt upp dock med först jobb o sen träning men nån kvällspromenad hinner ja nog med :) vi kan väl ringas nästa vecka?

  2010-07-22 | 11:59:22
 • Malin säger:

  Yes vad bra! :D

  Så får det bli. Vi hörs då, kram :)

  2010-07-22 | 14:34:55

Kommentera inlägget här: