thelifeofadreamer

WDALJKRYNI

Kategori: Allmänt

Påväg upp till dörren vid vårt hus finns en trappa. Kring trappan löper ett räcke.
När jag var liten och just flyttat in i det här huset stod jag ofta högst upp på trappan och lutade mot räcket. Jag funderade ofta på småsaker när jag stod där. Allt sådant där som en 7-rång funderar på.
En dag hade jag sett på Mary Poppins, ni vet tjejen som fällde upp sitt paraply och flög iväg när hon skulle någonvart. Den dagen klättrade jag över räcket, fällde upp ett paraply och hoppade ner. Precis som Mary Poppins gjorde. Som ni förstår flög jag inte iväg på samma sätt som tjejn i filmen, däremot flög jag hela vägen ner till marken, något som räckte gott och väl för mig som sjuåring.
Det sysselsatte jag mig med i säkert en veckas tid sen. Efter det var det nya lekar. Det var springa och hoppa, och tävla. Det var klättra i träd och det var hinderbanor. Jag var alltid någon annan dock. Det var Mary Poppins, Tarzan, Prinsessan av slottet nordan om solen, Zonic eller varför inte Harry Potter.

Jag var galen i sagor. Jag har lyssnat på så många sagor genom åren att det inte är klokt. Inte bara barnsagor, alla möjliga berättelser. Och jag gjorde alltid sagorna till lek. 
Jag kom på att jag måste berätta det. Jag såg nämligen Bröderna Lejonhjärta imorse.
En sådan fin film.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: