thelifeofadreamer

Mja, man blir ju och fundera..

Kategori: Allmänt

Sitter och försöker hitta korrekta referenser som jag kan använda till uppsatsen. De är sjukt noga med att vi använder källor som har korrekt fakta. Böckerna på biblioteket räknas till en sådana. Så, sitter här och läser om globalisering inom gymnastik i en bok när jag kommer över meningen "Immediately after World War Two, Switzerland and Finland, which had been neutral countries, dominated the 1948 London Olympics." 

Och så blir jag så trött. Inte får jag referera till Wikipedia (som har full koll på både globalisering och krig). Men jag ska referera till böcker som säger att Finland var neutralt i världskriget...

Kommentarer

 • Peter säger:

  Finland var en av många europeiska nationer som i krigets början förklarade sin neutralitet, av dessa var det dock bara några få som inte blev indragna i kriget. Kanske det är det som avses i boken. Lite dåligt skrivet isåfall, det finns nog bra böcker med korrekt fakta. Förstår frustrationen dock. Orsaken till att wiki inte godkänns är troligen att vem som helst av oss kan administrera och ändra på fakta på en wiki-sida. Kämpa på Malin. Kram :)

  2011-12-09 | 04:52:20
 • Anonym säger:

  Mja, men med tanke på att den neutraliteten höll endast några månader 1939 så tycker inte jag man kan avse Finland neutralt överhuvudtaget. Visst blev de anfallna av Ryssland iom skotten vid Mainila, MEN sen valde Finland själva att vara på tyska sidan (vilket givetvis var för att kunna behålla sjävständigheten)men då tycker jag att neutraliteten spricker med det.  Har kommit på en ny idé! på wiki lägger vissa ut sina källor :D MAN KAN JU ANV VISSA AV DOM!!!!!  Syns snart, kram!

  2011-12-10 | 13:23:10
 • Peter säger:

  Vi är ju på samma linje, jag försökte bara gissa vad som avses i boken du refererade till. Vi förklarade vår neutralitet men i praktiken tvingades vi välja sida. Jepp, snart:)

  2011-12-10 | 16:01:52

Kommentera inlägget här: