thelifeofadreamer

02 My first love

Kategori: Allmänt

 Jaha, nu förväntar ni er en story om hur jag blev jättekär och gick runt med fjärilar i magen och pussade på en pojke. Eller ja, om ni känner mig så förväntar ni er inte det. Jag skulle aldrig berätta om något sådant, det är på tok för pinsamt (jo, jag är typ som en treåring). Dessutom skulle jag ljuga. För jag tyckte inte att pusskull eller pojkar var det roligaste på dagis. På dagis lekte jag tagare, byggde kojor och snurrade på stängerna. Så länge jag fick röra på mig så var det okej. Springa, hoppa, tävla, leka, skratta.

En sommarkväll 2000 tog min mamma med mig till idrottsparken för att titta på FSGs gymnastikfest som ordnades där. Jag var lagom intresserad, jag missade nämligen ett vattenkrig jag och min granne skulle ha. Väl där fick jag se ett pärlband av färggranna tjejer tåga in på plan. Till tonerna av 90-talsmusik hjulade dom. Och hoppade. Och voltade. Och jag satt som förstelnad. Fastklistrad på bänken bredvid mamma, med ögon stora som tefat. Jag. Ville. Också. Mammma mamma mmammammama mamama jag vill lära mig mammama mammamam mammma!

Några dagar senare stod en 1x1 meters studsmatta på vår gård. Den använde vi flitigt hela sommaren, tills jag hoppade sönder den efter någon månad. Rätt igenom. Varje morgon den sommaren gick jag ut i pyjamas på gården för att lära mig hjula. Och för att lära mig kullerbytta. Och för att stå på händer. Jag föll och föll, och föll, och föll, men slutade aldrig försöka.

Samma höst steg jag för första gången in i en gympasal. Mamma höll jag i handen, och på huvudet hade jag en löjligt hög hästsvans. Jag hade miljoner fjärliar i magen, och ett enormt leende på läpparna (Hjulningen satt för övrigt precis där den skulle. Det hade jag sett till).

Och på den vägen är det. The first cut is the deepest.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: