thelifeofadreamer

03 My Parents

Kategori: Allmänt

Oj, det här vart svårt.

Jag börjar med mamma. Mamma är allt som jag inte är. Hon är impulsiv och vimsig och snubblar i allt som finns (och inte finns). Hon blir arg på en sekund och det går över lika snabbt. Hon drar fram likt en stormvind, och är inte rädd för att bjuda på sig själv. Hon bakar världens godaste bullar. Hon ser till att allt är packat inför resor och hon går och plockar i ens rum om det är för stökigt. Mamma har alltid varit med när jag gjort saker. När jag ville börja gympa, så blev mamma min tränare. När jag var rädd för att gå hem från en kompis på kvällen, så kom mamma och mötte mig. När jag satte mig bakom ratten i en bil för första gången, satt mamma brevid. Det känns lite som hon försöker lära mig allt hon kan, även om jag har en miljon saker kvar för att komma upp i hennes nivå. Den som inte hunnit med mest i livet förlorar, lite så tror jag att hon tänker ibland. Det är full rulle från kl 7 på morgonen, tills hon slocknar (helst kring 10) på kvällen. Allt min mamma vill fixa, ser hon till att fixa.

Min pappa är helt olik min mamma. Han är lugn, koncentrerad på det han gör och mycket mer avvaktade än mamma. Sen jag var liten har jag älskat att höra min pappa berätta saker. Allt från hur aktiekurserna påverkar oss till hur man ska hoppa stavhopp. Han har förklarat saker som jag annars aldrig förstått. Pappa söker alltid lösningar, och förstår sig inte på problem. Ibland har jag verkligen hatat problemärtillförattlösas-mentaliteten, men i det stora hela är den bäst. Bita ihop och försöka igen, sån är min pappa. Fast ibland känns det som han aldrig behöver bita ihop och försöka igen, pappa får som han vill med en gång. Han skulle kunna flytta berg med sin vilja. Han är den smartaste jag känner, och kommer på knäppa saker stup i kvarten. Pappa gör det han vill, för livet skall levas på ens egna villkor.

Dom är lite som eld och is mina föräldrar. Men dom passar bättre ihop än helan och halvan.
På bilderna kan ni ju notera att jag har samma flytväst som bebis och 4åring. Jättebra!


Kommentarer

 • Peter säger:

  Verkar vara en med sanningen överensstämmande beskrivning. Fint skrivet igen:)

  2011-02-26 | 06:55:38
 • Malin säger:

  Tack Peter :)

  2011-02-28 | 20:49:54
 • Lindus säger:

  Glömde säga det här när jag läste det i fjol...men du fick flytvästen av farfar på ditt dop :) ( ja jag vet att jag läser gamla blogginlägg, men det är intressant!)

  2012-07-18 | 23:38:49

Kommentera inlägget här: