thelifeofadreamer

01:49

Kategori: Allmänt

Idag vart en sådan där jättedålig träning jag helst vill glömma och inte komma ihåg alls. Jag hatar verkligen att jag fuckat up mitt knä. Det gör mig så arg och förbannad att jag inte kan föklara. Och alla bara snackar om tålamod och att låta det ta tid. Men om jag inte kan det då. Om det är precis det jag inte pallar. Idag fyller vi 3 månader, nya knät och jag. Känns ju trevligt att det finns än. Dock känns det som jag trippar ikring på snäckskal, beredd på att vad som helst kan hända när som helst. Jag vågar inte tro att jag håller.

3 månader är för övrigt en av de mest kritiska tidpunkterna i en korsbandsrehabilitering. För då tror man att man kan saker fast det visst inte är så. Tjoho, det var ju rätt bra ändå. För just för tillfället har jag tappat tron på att jag någonsin kommer kunna något igen. För det känns förlänge till mars. Och hur mycket folk än vill tro och tror att jag är frisk nu, så är jag inte det. För det är 9 månader kvar. För kirurgen sa ett år, och jag antar att jag bara kan nicka och lyssna. För vad vet jag.. annat än om hur det känns att få knät kraschat två gånger om.

Och jo, det är fantastiskt vad jag skriver negativt, och vad jag skriver om knän.
Jag hatar knän egentligen, gillar fotleder och armbågar mycket mer. Knän är töntigt. Minns hur jag alltid som litet aggro barn hatade när folk sa att de hade ont i knäna. Det var töntigt liksom. Voi öde vad allt ändras.

Annars mejlade en professor från Loughborough mig idag angående the Gymnastics pathway av utbildningen. För att citera honom stod det "However you will need good mathematical skills to succeed" då började jag flina lite då jag högljutt förklarat för min far ivåras att jag a.l.d.r.i.g mera i h.e.l.a mitt liv ska läsa matematik. Sen började jag gråta då det stod att man har stor nytta av att ha läst fysik, men det är inget krav. Sen fick jag ont i huvudet och undrade om jag missförstått hela utbildningen. Biomekanik i all ära, men jag diggar det bara apslligt mycket. Och hur ska det gå då jag inte ALLS läst fysik sen nian!?!?

Nu ska jag läsa Harry Potter (och för alla som undrar så läser jag dem regelbundet. Mest för att upprätthålla min mentala hälsa. När jag tänker efter är det kanske Harry Potter böckerna som ligger närmast gympa på min sakerjaggillar-lista).

To push the dangerous

Kategori: Allmänt

Imorse väckte Emma mig passligt (så jag hade tio minuters marginal innan bilen for) så jag hann komma med ut på sjön. Det var fantastiskt och underbart och allt detdär. Låg med Elin och solade på ett täcke och dreglade och lyssnade på musik. Var sjukt awesome. Synd för mig at jag glömde smörje in baksidan av mina ben. Sådant nybörjarmisstag att det ju inte finnsvärre, och sjuttons gubbar vad ont det tar. En hur fin dag som helst var det iaf.

Imorrn är en ny dag, och de har lovat lika fint väder som idag. Det lär resultera i ännu en båttur, mer jobb och viktigast av allt, träning :)

There are footprints on the moon

Kategori: Allmänt

Jäklars amalia bara vad jag tagit tag i saker ikväll (jag är otroligt stolt påriktigt över dethär faktumet). Jag har anmält mig till TOEFL (efter en 6 månaders uppskjutande av saken ... JO JOHANNA DET ÄR SANT!!) och så har jag mejlat 2 mejl till England. Imorrn bitti måste jag skicka ett till, men det måste pappa kika på först för det gällde lite viktiga grejer så vill inte att de missförstår mig brutalt (blir lite nervo bara av tanken på alla syftningsfel en kunnig säkert kan hitta i kvällens två mejl. NÅVÄL, jag gör ju mitt bästa!).

NU ska jag sova! Imorrn blir en dag på sjön. Jag har längtat ihjäl mig. Sen ska jag jobba också.

Träningen ikväll gick bra. Röda händer, blåsor och framsteg. Det är så jag vill ha det. Jag gillar när jag klarar av att driva mig själv fast jag är rädd.

Sängen var det ju. Godnatt!

27 JUNI

Kategori: Allmänt

Klockan har redan hunnit bli massor och jag fattar inte hur det kan bli så varje kväll, voi öde och håhå! Idag har jag jobbat igen, efter det var jag hem och käkade middag och sen stack jag till Maria. Med henne kan jag snacka om vad som helst i hela världen och det gillar jag så sjukt mycket.

Nu ska jag strax gå och sova, för imorrn bitti är det jobb som gäller igen och sen ska jag träna (!!!!) är sjukt taggad inför varje träning i hallen nu. Nästa måndag far vi till Jersey :D !!

Här är två bilder från midsommarlunchen med väldens coolaste släkt

I'm on my way

Kategori: Allmänt

Jag är så trött att jag är grinig på precis allt. Jobbade nästan 10 timmar idag och det var så mycket att jag knappt hannäta eller sitta. Voi öde. Det var jobbigt på hög nivå. Just nu sitter jag och bävar inför morgondagen, jobbar precis lika mycket då. Och dom har lovat lika mycket sol.. Jaja.

Ikväll ska jag se på sex and the city. Orkar inte överhuvudtaget alls röra mig ur fläcken. Sen ska jag gå och sova tidigt. Sjukt vad jag är rolig.

Och negg. Sjukt vad jag är negg.

Midsommar!

Kategori: Allmänt

Godmorgon eller godnatt, eller goddag för den delen. Jag vet inte alls vad klockan är när ni läser detta.

Min midsommar har varit fartfylld och rolig. Inledde den med världens bästa lunch hos moster med alla kusiner och mostrar och mormor och morfar. Där åt vi oss kolliga, plockade blommor och band midsommarkransar. Efter det for jag runt halva holmen och letade is, som vi behövde inför kvällen. Slutade med att jag drog till Niska och tömde isförrådet där .. När allt var uppdukat på middagbordet med oxfile, kalv, nypotatis, bearnaisesås och allt annat gott, drog jag på jobb. Tjoho. Men det gick faktiskt bra. Allt var rätt lugnt och stämningen var som vanligt bra! Sen POFF dök en busslast ryssar upp, och om vi inte haft mycket att göra innan dess fick vi det iaf då. Det skulle både beställas på ryska och tas kort med mig och blomkransen i håret. Inte mig emot, vi fick drix. Tss ;)

Efter att ha stängt dörren och städat upp Niska för denna kväll begav jag mig hemmåt, precis i tid för gräddtårtan. Jag switchade snabbt om från mina pizzakläder och hoppade i en kavaj istället, för att sedan dra ner till ÅSS och käka nattmat med resten. Sen slutade det med att jag Stina Joel och Troska satt kvar ändå tills för en stund sen.

Nu läste jag just mig mejl och lipar som ett litet barn. Jag är så glad. Åh!

Men nu måste jag sova!!! För imorrn kl 12 är det jobb igen. Troligen hittar det dit en hel del människor då. Det känns som årets pizzarekord är i farozonen ;)

It's never too late to set another goal or dream another dream

Kategori: Allmänt

Har klätt på mig tävlingsdräkten och  Parkerat mig i min säng och har stid. Typ hjärta mot hjärna. Är faktiskt skitjobbigt. Och ingen kan riktigt säga ja eller nej på frågan jag försöker lösa. För alla jag pratar med förstår varför det skulle kunna bli ja, även om nej är det spontana direkta svaret.

Hela grejen slog mig igår när jag stod i duschen. Rusade upp med en gång och ropade på mamma för att förklara min plan. Samtidigt som orden jag velat säga sen den 17 januari kom ur min mun insåg jag att det jag sa var så fel och så förbjudet att det finns inte, men jag kunde inte hjälpa det. Jag har ju en plan!!

Alltså maah jag dör och svimmar (och sen när jag svimmat och dött av beslutsångest skrattar jag mig lycklig av tanken).

Det är meningen att ni inte ska förstå riktigt vad dethär handlar om.


Jag och Emma var till stugan idag

Kategori: AllmäntVi såg en orm, käkade jordgubbar, körde genom vass, fotade fåglar och promenerade på berg!

Alltså håhåhåhåhåhåhåhå!

Kategori: Allmänt

Vid dethär laget har min syster konstaterat att min blogg inte är läsbar, då jag inte skriver (.) något vettigt i den överhuvudtaget. Nåväl.

Jag har jobbat en del. Idag jobbade jag med Teddy och Lotte till exempel. 2 ggr började jag skratta då man inte får börja skratta. Håhå, då ville jag nog ta lite paus från mig själv.

Sen har jag tränat en hel del. Typ sådär att jag har konstant träningsvärk i mina ben. För jag har liksom aldrig låtit benen vila, utan kör upp den gamla träningsvärken varje nytt pass jag kör. Men jag diggar det ändå. Och idag har jag träningsvärk i mage armar och axlar också, så då spelar det ju ingen roll att jag har det i benen å.

Idag träffade jag Åse igen. Vi planerade för juli månads rehab. Känns helt bra. Jag får hoppa på benet igen. Och öka farten i löpningen mot full fart. Och göra skridskohopp, och pytte spagathopp (ska öva stopplandningen). Det är nu denhär kontrolldelen ska byggas ordentligt. Korsbandsrehab handlar om kontroll. Det är ju typ det som är grejen. Kontroll och styrka. Är inte jätteivrig på ngn av övningarna. Har slutat känna iver kring rehaben, vilket stör mig. Är helt likgiltig till övningarna jag får, och vill bara vara tillbaka. Jag vill bara att allt ska vara som vanligt.

Hörni, innan jag går och tuttar tycker jag ni kan få se en till bild från studenten. Här är jag och Johanna och Anna. Dom två är bra. Jag saknar dom. Bilden hittade jag på skolans hemsida.

Visst finns det dagar

Kategori: Allmänt

Alltså, jag blir så trött. Att ha minnen av saker måste ju vara bland det finstae och bästa som finns. Jag älskar att samla på mig minnen. Saker jag kan tänka tillbaka på och le åt. Tanken på alla de bra sakerna som hänt, och minnen av det jag älskar mest.

MEN de sakerna man vill glömma då? De som är jobbigt. Varför är det så himla svårt för mig att lägga saker bakom mig, eller glömma. Jag fattar det inte. Hur mycket jag än vill och försöker så fastnar tankar i mitt huvud, och jag kan inte få bort dem.

Och det gör mig så himla trött.

03:41

Kategori: Allmänt

Promenixade in i huset för ett tag sen. Har bakat 150 pizzor till ett bröllop med Stina inatt! Haha, kul men knäppt. Vi möblerade om Niska för att uppnå optimal hastighet och så hade vi radion på högsta volym. Fin kväll ändå :)

Nu ska jag tutta, och imorrn är det jobb som gäller igen. Träningn var för övrigt dö jobbig idag, och när jag for ut och jogga på slutet kändes mina ben så tunga att jag knappt visste hur jag skulle orkar förflytta mig. Kul nä man känner att man gjort ngt dock. Träning lönar sig alltid.

Godnatt!

151

Kategori: Allmänt

Jag fattar inte att det idag är 5 månader sen jag trillade av bommen och höll knät i mina händer. Alla dagar med robotnick, alla gånger jag halkade med kryckorna i snön.. de är månader sen nu. Värst var lätt ovissheten då. Att jag inte fick klara besked. Först efter magnetröntgen fick jag ju svar på om det ens gick att göra något åt saken. Minns hur jag satt där på stolen hos Erkki då, och skruvade på mig. Jag visste verkligen inte vad han skulle säga. Så förklarade han allt. Alla ledytor som var skadade, double bundle korsbandet som var av, de trasiga meniskerna, benbiten som var lös, borrkanaler som satt fel, svullnad och uttänjda ledband. De rörde mig för sekuden inte i ryggen dock. Jag lyssnade noga på allt han hade att säga. På hur allt skulle gå till. Och när han var klar undrade han om det var något jag ville fråga. Jag hade ungefär 715 frågor, men kom mig bara för att ställa den enda som betydde mest. "Kommer jag kunna gympa igen?". 5 ord. Erkki svarade inte direkt. Han tog faktiskt rätt god tid på sig. Han snackade om att det var en lång väg. Han snackade om 2 operationer. Han snackade om att det berodde på hur veckorna efter vårat samtala skule komma att bli. Han snackade om mina menisker. Sen, sen svarde han. Och svaret på den frågan var ja. Om allt går enligt planen, så kommer jag kunna gympa igen. Även om jag inte är där än, och även om jag har en lång väg kvar att gå, så är dethär en av de grejerna som gör att jag orkar med. Orkar köra rehab, orkar kämpa och orkar försöka.

Jag har kört 2 vanliga uppvärmningar förresten. I salen. Jag är med på uppställningarna. Det går bra. Jag joggar, och hoppar försiktigt, och går på mina händer, och kör all styka, och kör min rehab, och gör det jag kan. Men det är inte roligt. Det är inte som jag minns det. Det är inte så att jag dör för jag är så glad för att vara där. För det känns inte så just nu.

Jag saknar att utmana mig själv. Kika efter låga skalmen på barren när jag gör jättar. Springa allt vad jag kan in till hoppet för att köra på tsukor, stå i hörnet av mattan redo att göra voltserier. Jag vill inte göra kullerbyttor. Jag hatar uppdrag och benlyft i ribb. Det är inte som det ska än.

Men det kommer. Jag vet ju det. Om ytterligare 5 månader kommer allt vara annorlunda igen. Antagligen på ett bättre vis. Tänk om jag gjort mina första volter då!? maah jag blir så lycklig av tanken..Haha, här är en bild Fanny tog när vi var i Jyväskylä. Precis såhär stirrig är jag när jag kollar gympa. Tror inte jag stängde ögonen på 4 dar när vi var där.

01:59

Kategori: Allmänt

Hörni

Kategori: Allmänt

Nu tar jag, mitt nya korsband och mina löparskor och drar till gymmet. Fullt ös medvetslös. 

Har till och med ny musik i iPoden idag. Jag kommer ju springa ifrån löparbandet. Jag tror redan jag beskrivit mig kärlek till gymnastiken så många ggr att ni tappat räkningen, därför tar jag nu detta tillfälle i akt och förklarar att jag älskar att springa helt sjukt mycket. Inte jogga, utan springa. Det får jag göra om ngra veckor också :)) MEN allt ska tydligen gå i passlig takt, så för tillfället är det lung och fin jogging som gäller ;)

"se farliga ut" sa Emma när hon tog denhär bilden. Mjaaa, sa vi när vi fick frågan om vi var nöjda med resultatet.

Och 2,5 månader efter operationen springer jag igen

Kategori: Korsband

Så jäklar härligt, jag svimmar och dör lite. På torsdag får jag kanske göra min första uppvärmning med spring sen den 17 januari !!!!

Hemmaa!

Kategori: Allmänt

Sådär, nu är jag jättemycket hemma igen, och jättemånga promenader rikare, och jättemånga shorts och plånböcker fattigare. Nej, jag skojade. Mina shorts kom tillbaka, och det var inte jag utan Maria som fick sina pengar stulna, håhå!

Sen i torsdags har jag varit i Jyvälkylä. Jag har svettats konstant, och grejen är den att jag inte ljuger när jag säger det. Det var så sjukt varmt att det inte gick att andas utan att det blev jobbigt. Jag hade packat med mig duntäcke, och regnjacka och långärmade tröjor. Insåg ungefär på tågresen upp att jag gjrt årets miss. Voi öde .. !

Nå, det var som vanligt jättekul! Jag har alltid kul på gymparesor. Lyckas alltid skratta mig kollig. Hände massa grejer där uppe också. Vi hann se på aerobics, vi fick typ 3 matskedar mat till middag varje dag, gå,  vi lyssnade på samma rytmiska musik 78 gånger (påriktigt) (inte för att allt annat jag skriver skulle vara på låtsas, men måste liksom betona faktumet), göra volter i en snurrgrej (sjukt kul!!), se på gympauppvisning, gå, ordna skattjakt, gå, sova på golv och gå på domarpalavrar på finska (vilka gick hur bra som helst!), srika på äggis, och dessutom hann vi ingå en totalgodisstrejk. Detta faktum gör mig såhär dagen efter lite nervo. Igår kväll (när jag levt på godis i 4 dagar och avslutat helgen med en hamburgare på Ella's) kändes beslutet otroligt motiverat och kul. Idag undrar jag hur jag tänkte, samtidigt som jag inser att jag påriktgit inte kan bryta löftet nu.. vi har kontrkt och allt! Så fram tills efter veckan på Jersey i sommar får ag inte käka godis, glass, chips, skräpmat, kakor, bakelser, läkerol(måste ha en egen punkt enligt Sofia), läsk eller ngt annat sockrigt och sött!!! wää, hur ska det gå till!?!?!?

Nå, nu har ni fått en megalång uppdatering kring vad som hände de senaste dagarna i Finlands med säkerhet varmaste stad, Jyväskylä.

P.S. Allt i Finland är stängt på pingst. d.s

P.S. 2 Bilderna är inte från nu, inte ens min syster och Cello är så stupid att de tar på sig halsduk i juni :)

21:05

Kategori: Allmänt

JAG KÄNNER MIG SMÅHYSTERISK OCH VIMLAR OMKRING OCH UTTRCYKER SAKER SOM MJAAAAA OCH PFFF.  Har jobbbat sen 12 och kom nyss hem, dagen var helt galen och jag har både joggat (!) och balanserat 15 ölstop. Inatt åker jag till Jyväskylä med några av de bästa jag känner för att tänka på gympa 24/7. Senast jag tävlade den tävlingen vann jag den, det var 2005 och jag tävlade för första gången med egna serier. Kommer ihåg att jag diggade hela evenemanget. Denna gång ska jag döma, igen ... håhåhåhåhå, är mer än nervo. För nu går ALLT på finska, och jag är väldigt dålig på att motivera dynamiska och rytmiska avdrag på det språket......

Har ingen aning om vad jag ska ha med mig på dendär resan än, funderar istället på hur mycket rucola vi har kvar i kylen vid disken på Niska. Ska dock försöka ta tag i saken snarast.

De senaste dygnet har varit ett av de mer förvirrande hittills iår, oh jag vet fortfarande inte hur allt löser sig. Men det brukar alltid lösa sig på något sätt. Man får i alla fall inte sluta hoppas på att saker löser sig.

Nu ska jag banka mitt huvud i väggen 3 gånger, efetr det ska jag packa ner mitt duntäcke i en väska.

Skolgolv och voimistelupäivät-mat here I come!


00:41

Kategori: Allmänt

Det känns som jag jobbar tränar och sover. Har inte riktigt kommit in i hela jobb-rutinen än, och är rätt trött när jag jobbat, därför orkar jag inte med så mycket mer. Diggar att jobba dock, Loughborough finns hela tiden i tankarna, och för att ha råd att gå där gäller det att jobba alla de timmar jag ska jobba i sommar! För den delen ska jag försöka lösa hela Loughborogh grejen denhär veckan.. För det är inte helt säkert att jag kommer in än!

Annars så gick träningen bra idag. Musklerna kommer tillbaka nu, sakta med säkert. Träning lönar sig alltid.
Kollade just Make it or break it, och nu ska jag faktiskt snart gå och sova. Imorrn ska jag upp tidigt och träna, sen ska jag via stan en sväng, efter det hoppas jag det är sol så jag hinner vara ute lite, och klockan 4 är det jobb!

Jag har förresten massa ideer om allt möjligt just nu. Jag vill fara till Frankrike och bo där, jag vill klättra upp på ett högt berg i afrika och se en soluppgång och jag vill ligga på en strand i asien och käka isbitar. Jag ska nog göra alla dom grejerna jag, vänta bara. Mitt första projekt blir dock att läsa en ritkgit bra bok, för det var förlänge sedan jag gjorde det.För jag tog studenten

Kategori: Allmänt

Och det var såklart en hur speciell dag som helst. Allt kretsar kring en och man blir uppvaktad och får så mycket beröm att det blir pinsamt och man vill klättra upp i ett träd och gömma sig där. I alla fall jag. Jag älskar såklart att få bra feedback på det jag gör, men inte på ett sådant sätt som studenten firas, det är ju bara helt galet. För mig räcker det att komma in på den skola jag velat gå på, eller få det betyg man kämpat för som belöning.

Det fanns många höjdpunkter på dagen och kvällen och natten och morgonen igår. Jag tyckte till exempel det var jätteskönt att få ha ta på mig mina converse när dimensionen var över,  det kom massa folk och grattade mig och det var hur kul som helst. Världens bästa tränare och gympaflickor gav mig ett sjukt genomtänkt smycke. Jag dansade massa igår och tyckte det var skitkul, jag skrattade med Mörn Rezgar och Julia mitt i natten, jag hade Fannys fingervantar på mig så jag slapp frysa imorse, och jag tyckte det var dö-kul att sitta på trappan min och se solen gå upp. Sen käkade jag tårta till frukost imorse innan jag gick och lade mig. Alla de sakerna var med och gjorde min dag.

Och vilken dag det var alltså. Helt upp och nervänd ch konstig. Men kul såklart!
Och nu är Lusse över, och det känns bra det med, även om jag kommer sakna stället. Det hände mycket där under tre år. Jag hade ruggigt kul under alla år i skolan, och det är den bästa skola jag gått i hittills. Men nu är det nya projekt, och nya äventyr.

Och det, det diggar jag! ;)FÖR JAG SKA TA STUDENTEN!

Kategori: Allmänt

Dansar onkring till sommartider i bara handduk och blött hår. Försöker inse att JAG ska ta stundeten imorrn. Det ska bli fantastiskt roligt, ser fram emot det jätte jättemycket. Min mamma och pappa och mina systrar har hjälpt till så sjukt mycket med alla förberedelser, är helt galet vad de fixat. Jag blir så stolt över dem!

Imorrn ska jag ha så roligt att jag nästan spricker! Jag har lovat mig själv att ta massor med bilder!

HEMMA

Kategori: Allmänt

Hahaha, alltså denhär dagen .......
Började klockan 12. Det var fantastikt skönt att jag fick sova ordentligt (för igår var inte en okej dag. Jag tappade en (!) pizza in under kassan, spillde ut öl över mig själv, slog ner lite glas, fick fel tal när jag skulle räkna kassan och snubblade på tröskeln in till disken). Dagen idag började relativt lungt, och vi hann både reda ut varför man firar pingst och hur man slår in kronor. Sen, när Lotte och Johanna for tog det fart och Moa jag och Sandra fick springa som töntar och fixa fixa! Till slut var pizzadegarna slut, och där stod vi och var paffa. Snyggt att en pizzeria får slut på pizza ;)

Nåväl! Snart är det student! Helt galet kul! 

13:00 (jag skriver lätt klockslag för att jag en dag hoppas skriva ett inlägg då klockan är 13:37....)

Kategori: Allmänt

Jag är trött och har tappat bort min kalender. Dessutom har jag haft träningsvärk sedan 1½ veckan tillbaka, vilket leder till att oj:ar mig åt minsta lilla sak jag ska göra. Idag steg jag upp klockan tjugo i 8 för att sedan dra en idrottsdag för ÖHS. Idag ska jag jobba på Niska också, har ingen jäkla aning om när dock, kalendern har som sagt försvunnit. Saker jag behöver ogta försvinner stup i kvarten. Sen ska jag städa mitt rum, fixa 3 saker till studenten och hjälpa mamma med en massa grejer. Känner mig stressad, men gör liksom aldrig ngt åt saken!

Igår pratade Stepp vett med mig, det var fantastiskt bra gjort. Nu ska jag inleda alla de projekt jag måste göra klara idag!