thelifeofadreamer

"vi har gjort upp en deal hon och jag. Hon får inte göra något utan att fråga mig först"

Kategori: Allmänt

HEJ!

Jag är nyopererad och alla klumpar i magen är borta. Känner mig snurrig och trött i huvudet på samma gång som jag vill hoppa upp och ner för allt är så konstigt och knäppt. Jag har ett korsband igen, JOJO, det är true story på den! Hela dagen har varit sicko cp. For in påoperation idag för att plugga de gamla borrkanalerna, men innan allt var klart hade jag ett korsband med. Ska berätta allt sen, då kirurgerna inte ens var överrens själva om vad som skulle göras! haha :P

Nu ska jag snart till båten. Jag håller tummarna för att medicinerna gör sitt, så jag slipper ha ont, och sen hoppas jag på en god natts sömn. Nu kör vi på game on. Åh vd härligt att vara på rätt väg igen. Påväg tillbaka, och sen vidare efter det.


Igår somnade jag till denhär låten. Är lite kär i den.

19 Something you regret

Kategori: Allmänt

Imorse var jag ut och gick i 1½ timme för mig själv. Var jätteskönt. Jag har sedan ett par dagar tillbaka förstått mig på det fina i att gå ut på långa promenader..

I alla fall. När jag gick där bland träden funderade jag på denhär rubriken. Något jag ångrar. Och på mindre än en sekund insåg jag att det ju inte spelar någon roll alls att jag ångrar saker, då jag ändå inte kan spola tillbaka tiden och göra saker ogjorda. Mer och mer har jag börjat tro att om saker inte sker förr, så sker dom senare. Hade jag inte brutit korbandet i April, så hade jag gjort det senare. Det gör att jag inte ångrar så mycket. För det hade på något sätt hänt i alla fall. Inte som ödet eller "det är menat att hända", jag tror bara att det som händer, händer, och man kan därför inte ångra i efterhand, för det skulle ändå hänt.

Klart jag ibland skulle önska att jag tränat mer som liten, att jag lagt ner mer tid på franskan, att jag skulle vågat mer, att jag varit mer öppen, att jag inte vore så rädd för så mycket. Men vad spelar det för roll nu? Gjort är gjort och kommer aldrig igen. Och jag tror det är bäst så. För man lär sig så jäkla mycket av saker som inte går perfekt.

Nu ska jag snart iväg och luncha med min kusin. Hon är härlig hon.

18 Your favorite birthday

Kategori: Allmänt

Min favoritfödelsedag hade jag när jag fyllde 14 år en sommardag i Åbo. Jag tävlade FM i friidrott för 91-92:or och hade en himla rolig dag. Hade kvalat i tresteg och 100m, och om jag inte minns helt fel persade jag i tresteget. Dock har jag inte några bilder därifrån, så tänkte bjuda på två bilder från när jag fyllde 18 i somras. Det var en härlig dag det med. Bilderna är Hannas för övrigt.

You shouldn't play some games by the rules

Kategori: AllmäntIbland får jag så roligt åt mig själv. Typ när jag inte vet vad jag håller på med, men det blir rätt i alla fall. Man ska inte fundera så mycket hela tiden, även om jag är ett heltidsproffs på det området egentligen.

17 Your favorite memory

Kategori: Allmänt

Att välja ut ett enda minne under de arton år som jag levt och ha det som favoritminne går faktiskt inte. Men jag kan välja ett av dom.

Och då får det bli träningslägret vi var på i en vecka i Helsingfors sommaren 2008 med 09-gruppen. Vi tränade hela dagarna i Esbo, och på kvällarna käkade och shoppade vi i Helsingfors innan vi begav oss ”hem” till vandrarhemmet för att umgås och skratta tills vi fick ont i magen. I vandrarhemmet bodde vi 9 personer i ett 6-personersrum. Det var lottdragning vaarje kväll om golvplatserna! ;) Att minnas de mornar vi fick halvspringa till bussen för att hinna till salen itid till första passet, eller att tänka tillbaka på uppvärmningen då Frida sprättade rätt in i spegeln, är sånt som får mig att dra på smilbanden. När jag tänker tillbaka på next-tränaren (next kommer från att han visade ett ”kryss” med armarna när man gjorde dåligt vilket ledde till att man kände sig som i det där tv-programmet på mtv när man åkte ut för att man var sämst...) biter jag nervöst på naglarna och skruvar lite på migsjälv. Vi dansade magdans (?) med Next: s fru. Det var knäppt, men bland det roligaste jag gjort.

För det var 09 då. Det var gruppernas grupp, och vi hade så kul tillsammans att det finns inte.  Lägren i Kisakallio och Uppsala, alla tävlingar vi var på, all träning hemma i salen med Jelena, allt konstigt vi ställde upp på, alla vårfestprogram vi gjorde, alla uppvärmningar vi skrattade oss igenom, alla nya moment som skulle klaras. Och såklart öspelen, som vi tränade oss kolliga inför! Men det var det värt, för jag slår vad om att vi hade roligast av alla den veckan.13:48

Kategori: Allmänt

Godmorgon!

Igår käkade och dansade jag med Anna och Johanna tills jag var så trött att jag inte orkade mer. Då gick jag hem och sov. Innan jag somnade bestämde jag mig för att sova tills jag var pigg igen, iom att jag struntat i att sova ordentligt de kvällar och nätter jag pysslat med att plugga istället. Detta ledde till att jag vakande kvart över 1. Jag har aldrig sovit så länge.

Idag ska jag städa och pyssla lite för mig själv och sen träffa Maria. Blir nog bra dethär!

15:25

Kategori: Allmänt

Om det finns en gräns för psykisk utmattning så tror jag mig ligga nära den nu. Använde all min kraft och energi igår till att försöka hitta fokus att plugga. Idag låste jag in mig i en bubbla och bara skrev och skrev och skrev. Sen när jag lämnade upp provet gick all must ur mig och jag kände för att lägga mig i ett hörn i skolan och gråta som ett litet spändbarn för att jag inte orkade tänka. Sen jag kom därifrån har jag legat i min säng helt tyst för mig själv utan att bli ett dugg klokare.

Nu ska jag till gympahallen. Där kan man träna tills man inte vet av sina problem, vilket är lite av planen för tillfället. Yepp!

When all is said and done

Kategori: Allmänt

Jag är rätt trött på att saker går åt helvete. Men det känns lite som jag blivit van. Jag vet pecis hur det känns när allt faller ihop och man är kvar under. Grejen är den attt det inte hjälper att bryta ihop och ge upp. Man måste fortsätta försöka. Och även om man inte vet att allt kommer bli bra, så måste man tro på det så hårt att man nästan går sönder.

00:21

Kategori: Allmänt

Satt för mig själv inne i min jagskriversistastudentprovetpåfredag-bubbla och försökte lära mig lite mer om EU, när upptäcker att våra grannar bestämt sig för att bjuda in alla vänner till en enda stor fest. Härligt så, läste varannan rad i boken om Nice och Amsterdam fördragen och i nästa rad kom jag på mig själv med att sjunga med i Lady Gagas låtar, som hördes över gatan in i huset :))) 

När jag mitt i pluggandet blev töstig skulle jag gå efter något att dricka. Öppnade dörren, gäspade stort och gick rakt in i ett kylskåp som stod i hallen. Vi ska tydligen renovera käket. Fint att jag är så insatt i allt just nu.

För övrigt spelas det Rihanna på andra sidan vägen för ögonblicket. Undrar om dom tänker gå igenom hela topplistan på Spotify ikväll, eller om dom fortsätter imorrn.. Återstår att se helt enkelt!

Never give up when you still have something to give, Because nothing is really over 'til the moment you stop trying.

Kategori: AllmäntDomhär är ju så grymma att man känner för att gråta lite.

M Å N D A G

Kategori: Allmänt

Dethär med pluggande alltså. Nog sku man hellre ha sommar och sitta på en balkong i Nice och njuta av att se kvällssolen gå ner över havet. Skulle lätt käka sura remmar och dricka läsk. Efter det skulle jag smyga ner till vardagsrummet och kika på lite sport på tv med familjen, för att sedan lägga mig i sängen och läsa. Då skulle jag höra musik nerifrån stan, och därför smyga ut på balkongen igen. Jag skulle sätta mig på en stol och kika på stjärnorna, se alla lampor som lyser i Nice och så skulle jag lyssna på den avlägsna musiken.

Istället ligger jag i min säng och fryser. Har alla matteböcker utspridda över hela skrivbordet, och sneglar åt deras håll ibland. Ute är det slaska och snö och jag känner mig fantastiskt stressad. Känns som jag har tusen grejer jag vill ha klart NU, trots att jag vet att jag måste vänta några veckor än innan jag kan ta det lite lungt igen.

Nej, nu tänker jag fortsätta lyssna på min sommarlåt innan jag räknar några tal igen. Sen ska jag läsa lite om EU, och efter det tänker jag faktiskt titta på ett avsnitt satc sådeså!


Mjaa

Kategori: Allmänt

Idag på vårfesten var en av de mest osmidiga (i icke fysisk bemärkelse) jag känner fram och diskuterade med mig angående mitt ben och knä. Då blev jag irriterad, arg och förvånad över de orden jag fick höra. Så jag stängde av, och funderade på dethär istället.

 

Vilket fick mig att må betydligt bättre.

VÅRFEST 2011

Kategori: AllmäntDet där lyckades vi krångla ihop i sista stund. Jag är den som traskar in som fjärde, och sen har jag en blå dräkt på mig. Guld och diamant hade slagit ihop grupperna, och vi hade de yngre tjejerna med oss iår. Kul, så vi blir fler! Fanny och jag som är invaliderna i gruppen fick snurra på räcket meddans Hanna Maria och Frida körde lite matta. Fint så, så slapp vi visa att vi var skadade.

Ni kan väl ta och kika på Lovis rumpstuds vid 2:45 också. Mattan är inte så mjuk, och att hon lyckas studsa upp sådär är kokko kul! Pff! :) Är lite kär i kines bilden på mig Fanny och Frida här under. Mest bara för att jag var så glad när den togs. Haha ;)

20 MARS

Kategori: Allmänt

Söndag, och jag är fantastiskt duktig på att skjuta upp studentprovläsandet.
Idag är det vårfest på gympan. Jag ska vara med! Och mitt mål är att ingen ska kunna gissa vem i vårt program det är som är korsbandsskadad. Föör jag vill inte att någon ska veta egentligen.

Nej, nu ska jag hoppa ur min pyjamas och börja dra mig mot salen. Känns bra. Kommer bli en rolig dag.

Jag älskar gymnastik.

23:33

Kategori: Allmänt

Studentskrivningar tar all min energi!
Efter träningen idag käkade jag middag vid halv sju och lade mig sedan på soffan för att slappa. Kl 11 vaknar jag med ett ryck och inser att jag sovit hela kvällen. Gäspar fortfarande som en sämnig ettåring och skall strax sova. Före det måste jag ha lite ångest inför alla 25 miljoer program jag ska hålla koll på på vårfesten. Gillar att jag alltid fixar allt i sista sekund.

Men ja GODNATT

I found myself in Wonderland

Kategori: Allmänt

Allt jag gjort idag har jag gjort slarvigt. Som om inget skulle spela någon roll. När jag tänker tillbaka på kvällen tycker jag inte alls att vårt vårfestprogramförslag är riktgit bra, och inte heller ungdomsgruppens träning blev kul då jag var fantastiskt oinspirerad och fantasilös. Jag är trött, och vill helst lägga mig ner helt tyst ute på en grön gräsmatta och käka isglass. Sen slår det mig att sommaren är påväg, och att när mars månad är slut, så kommer sjukt många jobbiga saker att ha försvunnit. Första operationen kommer vara gjord, och studentskrivningar kommer vara skrivna.

Förresten är jag så arg på mitt knä för att det är sönder igen att jag inte bryr mig alls om hur det mår. Idag tyckte jag det skulle få testa på att jogga och hoppa lite. Inte ordentligt förståss, men jag lade tryck på det. Studsmattan på gympan studsar jag på påtok för mycket, och robotnick får snällt ligga på sidan och vänta när jag snurrar på räcket. Jag blir lite rädd för mig själv, och för vart jag kastat iväg mitt förnuft. Förhoppningsvis återfinns det efter operationen då jag äntligen är påväg åt rätt håll.

Idag är det två månader sen jag gjorde sönder mitt knä igen förresten. Bara 22 månader kvar då. Det är ju skrattretande.


Jag vill också! :(

16 Your first kiss

Kategori: Allmänt

15 Your Dreams

Kategori: Allmänt

Jag drömmer om att se en soluppgång på Antarktis. Simma på Bondi beach. Träffa riktiga indianer. Åka skidor i Canada. Jag drömmer om att känna människor från världens alla hörn, och om att se så mycket av jorden som möjligt. Jag drömmer om att bli journalist, volontär, kirurg, tränare och astronom. Jag drömmer om att gå på Hogwarts och jag drömmer om att bli stavhopperska. Jag drömmer om ständig sommar och att aldrig behöva frysa. Jag drömmer om askungensagor och jag drömmer om att få förbli skadefri. Men framför allt så drömmer jag om att kunna gympa igen.

A ship in harbor is safe, but that's not why ships are built.

13:38

Kategori: Allmänt

Goddag! Ligger i min säng och läser Dans presentationer på fronter i hopp om att lära mig lite mer om medeltiden på det viset. Såsmåningom (20 minuter) ska jag bege mig till Bollis för att dra häftis.

Ikväll mina vänner ska jag göra ngt jag aldrig gjort förr! Jag ska nämligen stanna hemma från träningen endast för att plugga. Tänk att också den dagen skulle komma. Trodde jag aldrig! Men så blir det.

Igår somnade jag försent, och imrse var det typ omöjligt att stiga upp ur sängen. Nu ska jag tillbax till 1400-talet! Tjingeling

15:05 (+ 14 What you wore today.. samma rubrik som för bara ngra dagar sen ju!)

Kategori: AllmäntHär kör vi hissaplugg på högsta nivå! Eller så inte. Ska precis sätta igång och repetera de två världskrigen tills jag gråter lyckotårar för att jag kan det så bra. Hanna förhörde mig på halva finlands hissa kursen igår kväll, det var snällt. Skrivningen idag kändes 20 ggr bättre äntextkompetensen kändes. Bara en sådan sak!

13 This week

Kategori: Allmänt

Jaha, planerna för nästa vecka får jag väl lägga ut då.

MÅNDAG: Studentskrivning i svenska (essä delen), gympa på kvällen. Pluggar.

TISDAG: Drar häftis på dagen, och är tränare i Bollis på kvällen. Pluggar.

ONSDAG: Studentskrivning i historia, drar häftis och mina 2 grupper på kvällen. Pluggar.

TORSDAG: Vikarierar Ylva på kvällen, och drar hennes grupp, tränar själv på dagen. Pluggar.

FREDAG: Studentskrivning i engelska, träning i bollis på eftermiddagen. Plugg.

LÖRDAG: Träning på morgonen, förhoppningsvis har jag sjävdisciplin nog att plugga lite då också.

SÖNDAG: Vårfest och invigning av nya hallen på gympan, och matte och samhälla plugg.

Därtill skulle jag borde lägga in en 5-6 rehabpass, men jag får se när jag får till dom denna veckan. Just nu försöker jag fokusera på att banka in all kunskap om olika saker i mitt huvud till studentskrivningarna.

Och iom att jag får ångest av att se hur folk skriver att dom "pluggar" så får jag lite dåligt samvete när jag ser detta inlägget. Men ja, jag borde faktiskt plugga varje dag denhär veckan för att det ska gå så bra som möjligt i skrivningarna.

11 Your Siblings

Kategori: Allmänt

They are my mirrors, shining back at me with a world of possibilities.  They are my witnesses, who see me at my worst and best.  They are my partners in crime, my midnight companions, who knows when I am smiling, even in the dark.  They are my teachers, my defense attorney, my  personal press agents, even my shrinks.  Some days, they are the reason I wish I was an only child
Vi är 3 syskon i familjen. Alla 3 är flickebarn, och det skiljer 3 år mellan oss allihop.
Hanna är 15, hon fyller 16 (!!!) iår, och det gör mig lite rädd då hon för mig aldrig blir äldre än 14. Hanna är virrig, rolig och tjurskallig. Ibland funerar jag allvarligt på om hon ens kommer ihåg sitt eget mellannamn. Hon pratar aldrig till punkt, utan glömmer mitt i meningen vad det egentligen var hon ville säga. Att hon springer in i dörrar för att hon har bråttom eller snubblar ner för studsmattan (för att hon ser en fågel .........) hör till vanligheterna. Ibland när hon tror att ingen hör hittar hon på egna låttexter (på sitt eget språk naturligtvis) eller så posar hon framför spegeln likt vilken van modell som helst. Dessa är givetvis stunder som förgyller min vardag.

Emma föddes när jag var 6 år, och jag hoppade upp och ner när jag fick veta att det blev en flicka. Jag (och Hanna) stod brevid hennes säng när hon sov och väntade på att hon skulle vakna (och sov hon för länge så väckte jag (och Hanna) henne helt enkelt) så att jag (och Hanna) skulle få hålla henne i famnen. Emma är smart, lite blyg och snäll. Med smart menar jag att hon vet exakt hur hon ska göra för att få som hon vill. Hon är lillasyster i familjen, och måste vara listig för att få igenom saker (vilket hon lyckas med varje gång). Hon lirkar med folk, och räknar ut exakt hur hon kan dra nytta av situationer. Sen är hon så snäll och ödmjuk att jag inte blir förvånad om hon är en dag utför stordåd tack vare de egenskaperna. Jag vet faktiskt inte om hon kan vara elak. Tycker Emma om en låt, tycker jag om den också. Vi tycker om samma maträtter, och skulle ni be oss ordna 10 parfymer efter den som luktar godast skulle E och jag sätta dom i samma ordning. Det är nästan kolligt hur lika vi tycker.

Båda mina systrar håller på med gympa. Och det gör ju det hela lite roligare. Vi sjunger i bilen påväg till träningarna ihop, H tränar i min grupp och jag tränar E, vilket gör att vi gör alla läger, resor och tävlingar ihop. Jag har sett både H och E göra sina första flickisar, och vi har gympat så vi fått träningsvärk ute på vår gård. Vi trivs bra ihop, och vi har gjort massor med saker tillsammans. Nu måste jag sluta. Kan inte riskera min coolhetsposition som storasyster. Hejdå :)

00:55

Kategori: Allmänt

Godkväll på er.
Sitter för mig själv vid skrivbordet och har för tillfället inte en lika stor knut i magen som igårkväll, då jag idag till skillnad från igår lyckades läsa de antalet sidor hissa jag planerade imorse. Ligger fortfarande lite efter pga gårdagen, men det tänker jag läsa in imorrn.

Annars funderar jag på det mesta, och är rätt stressad just nu. Men det är bara att ta en dag i taget och göra det bästa av saken. Idag har jag hunnit med rätt mycket tycker jag själv, det har varit en bra dag! Inledde natten igår med att komma hem påtok för sent, och hann inte alls sova så mycket som jag ville. Men vem bryr sig, sova kan jag göra när jag blir gammal! Sen steg jag upp till 10 för att vara tränare i Bollis. Kom därifrån kl 1, och efter det käkade vi mammas nybakta bullar. Godis inhandlades, och serierna från American cup (gympatävling) analyserades. Därefter satte jag mig ner för att läsa hissa, men då rusade Elin in och ville ha hjälp med att fixa sitt hår och smink till en fest. Lätt att det är roligare än hissan tänkte jag, och satte igång med det. Superfint blev det faktiskt, min lilla snygging :D

Sen har jag hunnit med att 715 ggr högt och ljudligt berätta för min familj hur mycket jag störde mig på de åländska flaggorna som syntes i tvn under melodifestivalen. Jag hade ritkigt myskväll hemma med familjen ikväll, hur skönt som helst! Och ja, fel låt vann ;)

16:56

Kategori: Allmänt

Hej och hå.
Vad det är skönt att studentskrivningarna kommer vara över om några veckor.

Idag har jag läst hissa, sett på CNN och BBC, vart och handlat med mamma och sedan varit på arbetsintervju. Gick helt bra hoppas jag :)

Nu ska ajg läsa lite till innan jag tar bilen till Bollis för att hämta upp Hanna. Yepp.

Ikväll får vi middagsgäster, och jag ska inte göra ngt speciellt alls. Läsa lite hissa kanske ;)
Och ni får inte tro att jag pallar läsa hissa 25 timmar irad. För det är inte så. Efter en timme dör jag lite, och måste ta en paus, som ofta blir påtok för lång. Men nog om det nu! 

12 What's in your bag

Kategori: Allmänt

Hoppar tillfälligt över 11 rubriken som handlar om mina syskon. Här får ni se vad jag har i min väska ist! Och iom att jag inte går i skolan just nu, så har jag typ inget i den väskan. Så ni får kika in i min träningsväska ;)

För jag vet att det pågår, men inte hur det slutar

Kategori: AllmäntJag har börjat prioritera saker jättekonstigt på senaste. Strutar heelt i mina gamla värderingar och tänker egentligen inte alls innan jag gör saker. Det är nästan som jag vill ge bort all den energi jag äger själv till alla andra. Jag far hit och dit och hjälper och vikarierar, men t.ex min egen rehab tycker jag att går jättelätt att prioritera bort. Mitt egna initiativ har typ flygit iväg, och för att jag ska få saker gjorda måste man (typ mamma) påminna mig om saker som är viktiga. Att driva mig själv till att träna hård styrka eller pina mig på crossen går bara sämre och sämre.

Allt som kallas motivation börjar sakta men säkert att sina, och jag blir lite rädd för mig själv. Vad håller jag på med? Och varför? Vart försvann all vilja och målmedvetenhet som jag aldrig ens behövt söka efter förr? Och sen när jag tänker lite till så slår det mig att jag inte kan vara målmedveten då jag inte har något mål. Jag har inget kortsiktigt mål med någonting just nu, och det långsiktiga känns så långt bort och för osäkert än.

Jag vill hitta tillbaka till mig själv för 1 år sedan. Jag hade en vilja av stål, särskilt i gympahallen, och nya tekniker kom hela tiden. Jag var så målmedveten, och jag hade så roligt varenda timme jag spenderade i salen. För just nu är all glädje i träningen som bortblåst. Och jag har ingen aning om var och hur jag ska hitta den igen.

12:03

Kategori: Allmänt

Snön smälter! Wiihi! Äntligen.
Igår skulle jag cykla till mammas jobb. Då skrattade jag åt mig själv, för jag var så himla rädd för att halka med cykeln. En treåring skulle lätt ha cyklat om mig, för jag cyklade så långsamt att det gick ungefär lika snabbt som att gå. Nåväl, jag kom fram iaf :D

Idag ska jag dra massa grupper i Bollhalla igen. Haha. Har varit där alla dagar denhär veckan, och alla dagar förra veckan, och så kommer det fortsätta typ hela våren. Men det är kul. Särskilt förberedande brons och ungdomsgruppen.

Nu ska jag läsa en halv miljon sidor i mina böcker. Hejdå!

10 What you wore today

Kategori: Allmänt

15:56

Kategori: Allmänt

Och förresten, gick saker som jag ville igår. Jag ska på arbetsintervju, jag fick operationstid och dessutom så kopplade det i hjärnan idag när jag läste hissa. Trevligt värre bara en sådan sak. Sen har jag återfått lite jävlaranamma, och då trivs jag bättre med mig själv.

Och igår drog jag Häftis och Spotis, precis som jag sysselsätter barnen (och mig själv) med att skutta som rödluvor så traskar tidningen och tvn in i salen. Inte är det många som har fått göra Fågelbo, larven och Pocahontas i tv. Utom jag och mina spotiskids då. Härligt.

Loughborough, Leicestershire, UK

Kategori: Allmänt

Loughborough University CX63 01-Oct-2011 Conditional   07-Mar-2011
  campus: entry point: 1      

Dear Miss Pussinen
Congratulations; Loughborough University has asked us to tell you that it is offering you a place for Sport and Exercise Science, starting in October 2011.


Eftersom jag spenderat den senste veckan med att fundera på hur dålig jag är, så hoppade jag typ upp och ner igår när jag fick svar från Loughborough. Att jag fått ett "conditional" innebär att jag måste skriva vissa betyg i studentproven, för att få börja. Och skriver jag då det som kommer krävas, så har jag en plats på denhär skolan. Och bara det är ju så häftigt att jag dör lite. Tänk att studera sport hela dagarna, och sen kunna idrotta på skoltid. Alltså jaa. 
Wiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii!  

Karleby 2004! Haha :D

Kategori: Allmänt

09 Your beliefs

Kategori: Allmänt

Jag tror
att man kan uppnå vad man vill om tillräcklig ansträngning och möjlighet möts. På att våga drömma. Att de rikaste människorna inte har mest pengar. Att många inte förstår värdet av att ha syskon. På att rynkor bara är spår utav leenden. Att alla definierar vackert på olika sätt. Att bedömningssporter är de tekniskt svåraste idrotterna. Att min mormor lagar väldens godaste makaroner. Att det är viktigt att se upp till någon. Att självdisciplin och självbehärskningsförmåga är sjukt underskattad. Att alla lärare tycker att deras ämne är viktigast. Att disneyfilmer präglat hela min barndom. Att framtiden kommer höra till dem som tror på den och att alla människor har unika drag.

SÖNDAG

Kategori: Allmänt

Jag misstänker att jag är riktgit trött och väldigt stressad. Då brukar jag få för mig att jag känner för att lipa, helt utan orsak. Dock har jag inte gjort det än, men överväger det. Tss.

Kurs idag igen. Har passat framåtvolter, och bakåtvolter på studsmatta. Testade ta i skruv fram också, kändes lite läskigt då man ska ha koll. Men jag gillar det. Härligt att kunna hoppa in / inbana / ta ner ngn i eller ur en teknik. Man har koll liksom, trots att man inte är det som gör volten.

Nu ska jag tydligen städa hela dethär huset. Och jag vill ligga i min säng.
Kanske jag nyss hittade ännu en orsak till att ta till gråten. Pfff.

Lördag

Kategori: Allmänt

Alltså jag är förbaskat trött i mitt huvud och i mitt ena lår. I förrgår fick jag dra igång rehaben och inledde det hela med ett dubbelpass på tordagen, och ett pass på fredagen. Har haft ont i benen ända sedan i torsdags, och det hela blev inte bättre då jag idag gått en trampolinkurs (09.30-17.00) och måsta passa allt på ett ben.
Går över förväntan att passa tekniker dock. Dels för att jag håller mig på mattan och förstör inte studsen allt för mycket för den som gör, och dels för att jag kände att jag hade lite småkoll på vad jag höll på med!

Imorrn fortsätter kursen. Lika länge. Härligt så. Men jag blir helt snurrig i huvudet av att följa med upp och ner med blicken nr folk hoppar.

Nu middag! Tuudles

08 A moment

Kategori: Allmänt

När jag gör de första rörelserna kan jag höra Tatianas röst i bakhuvudet "fin hållning, sträckta ben, attityd!". Sen piruetten, den som jag lärde mig genom att sätta tyngder på fötterna för att bygga upp rätt muskler. Efter det famehoppet runt, som jag klarade första gången jag testade det. Sen stegen bak mot hörnet. Jag vet att alla i publiken tittar åt mitt håll. Jag vet precis vad jag ska göra. Fullt fokus. Andetag. Iväg.

Ingångsstegen till voltserien har jag gjort så många gånger att jag skulle kunna göra dom i sömnen. Sen rodaten då, efter stegen in. Allt känns bra. Bak i flickin, mycket fart. Jag känner på avstampet att farten är med. In i sträckta. Armarna går upp. Jag drar ner dom mot bröstet igen. Rotationen skapas, lite tidigt, fast ändå kontrollerat. Halvt varv, 3/4 varv, helt varv, jag är runt. Så länge jag tränat det. Det har handlat om år. Och tänk att det går nu, i huvudet och påriktigt. Jag ska bara ta landningen. Har satt mig på rumpan säkert tusen gånger. Kommer ihåg första gången jag stod, då när jag tittade på Ulrika och sedan skrek rakt ut, kanske ett av de bästa ögonblicken någonsin. Fötterna närmar sig marken, jag kommer högt ur den. Vänsterfoten träffar först. Sen kommer höger. Jag har redan rotation bakåt, men jag vill stå. Jag sätter högerbenet snett bakom vänstra, för att stoppa lite fart.

Det knäcks i sidled. Jag hör det. Jag hör att det knäcker. Jag känner hur det viker sig rakt till sidan, känslan gör mig illamående. Det är över på ett ögonblick. Jag kastar mig bak, struntar helt i hur jag landar. Sätter inte i knäet. Håller det i mina händer som om det vore värt en miljon, vilket det är. Det är värt mer. Sen står hela världen stilla. Jag hör ingen, och ingen annan finns. Bara jag. Något är sönder.

En sekund senare är Sassa där. Sedan också Mats. Jag vet redan att något är fel. Ingen behöver berätta det för mig, för jag vill inte höra det. Jag vill inte höra att något är fel. Jag släpper inte knäet. Sen ligger jag bara tyst. Och tittar upp i taket. Taket som jag sett så många gånger förr. Gympasalens tak.

27.4.2009

07 Your best friends

Kategori: Allmänt

Alltså, dethär var ju fantastiskt svårt det med. Är min bästa vän den som känner mig bäst, den jag delar flest minnen med, den jag skrattat mest med, den jag pratar med när jag är ledsen, den jag berättar alla mina hemligheter åt, eller den jag ser upp till? Jag har ingen aning. Faktsikt. Mina bästa vänner bildar tillsammans den ultimata kombinationen. (Och ja, alla de egenskaperna jag drog upp passar ju precis in på mitt vänstra knä. Det hela och fina och bästa. Det är nog det. Fan vad det är bra! Och joooo, jag är kär i mitt hela knä :D)

Men ja, såklart passar det in på domhär också ;)


Elin har jag känt sen hon föddes. Hon typ tvingar mig att känna henne, då vi är släkt, men ack så bra att vi är det. För hon är typ jätteknäpp och jättekonstig, och vi har gjort massor med kul ihop!

Stepp umgås jag ju lätt inte med varje dag då han bor hundra år bort, men han känner mig bättre än jag ibland önskar att han skulle göra. Han typ vet hur jag kommer göra innan jag gör saker. Jättekonstigt, jag vet!

Anna Jenny och Johanna har jag umgåtts med hela Lussetiden, och dom är så fina att man måste le lite när man tänker på det. Dom är så olika mig det går, men jag typ lär mig saker av dom hela tiden, jag är lite som en lillasyster, som inte fattar någonting! ;)

Maria känner mig också himla bra. Hon vet och förstår exakt och precis allt som har med gympa och göra. Hon är lätt den som hjälpte mig mest genom förra skadan. Sen har vi tränat och tävlat så mycket ihop att vi skulle kunna skriva 2 böcker om allting vi gjort.

Hanna träffade jag sent. Först i 9an, men hon tänkte hemskt lika mig, och vi har alltid snackat om allt som går att snacka om. Sen gör det ju det hela inte lite bättre då hon är en stolt sportnörd, precis som jag! 

06 Your Day

Kategori: Allmänt

Klockan ringde 08.50, och då steg jag inte upp. Somnade om och vaknade av att klockan ringde igen 09.25. Gäspade, stirrade i taket en minut och sedan kastade jag mig ur sängen. På med träningskläderna, satte håret i en tofs, borstade tänderna och så iväg. 09.45 satte jag mig på Cykeln i idrottsgården för att värma upp. Sen träffade jag Åse och diskuterade lite med henne. Avslutade träningen vid lite före 11, då jag mest bara körde kondition, och satte mig i bilen.
Hemma drack jag lite apelsinjuice och bestämde mig för att plugga. 10 sidor hissa senare verkade matte så mycket mer lockande, och jag satte mig ner och räknade lite istället.
Sen duschade jag, och efter det kom Maria. Sen dansade vi lite tillsammans. Eller ja, alltså vi hittade på lite program till vårfesten för våra grupper. Fantastisk dans för övrigt!
Sen höll vi på att missa att vi hade skola, så 14.25 sprang vi ut genom dörren och körde till skolan. Där hade vi hissa och samhälla. Faktiskt rätt kul.
Efter det körde jag hem och lämnade av mina väskor, och åkte direkt till Bollhalla där jag drog mina grupper. Det slutade halv 8, och då for jag hem till B, och därifrån kom jag för typ en timme sedan.
Nu sitter jag och käkar, var döhugrig efter denhär dagen!

Fin dag, solen har lyst dessutom!