thelifeofadreamer

01:06

Kategori: AllmäntIdag firar korsbandet och jag 2 månader. Har vart 2 fantastiskt turbulenta månader och jag är passligt nöjd. Om jag sitter längre än 15 minuter och sedan ställer mig upp för att gå så haltar jag som en annan 80-åring. Då får jag pippi också, vilket jag inte gillar alls faktiskt. Sen ogillar jag också att jag (trots att jag tror det) inte har någon som helst kontroll på musklerna i benet. Vill dom, så sticker de åt de håll de känner för, som när jag halkade i veckan hade verkligen INGEN kraft i hela världen att sätta emot. Kommer det alltid vara så!?

Jag gillar saker också dock. Mina muskler är påväg tillbaka. Det lönar sig alltid att träna. För varje träning räknas, varje övning man gör räknas. Sen gillar jag att jag kan gå.

Sen ser jag fram emot att få börja jogga igen. Och hoppa smått på ett ben och att få springa. Vi får se hur länge det dröjer.

Idag var jag till Sverige med mamma Hanna Emma och Elin Z, vi skrattade så vi trodde vis kulle kissa på oss flera ggr. Det gillar jag, en tråkig stund är en tråkig stund för mycket. Imorrn bitti ska jag vikariera som gympalärare igen, således bör jag sova nu. Hoppas på att hinna se R imorrn också. Lyckas alltid ha för lite tid till allt!

Godnatt

14:21

Kategori: Allmänt

Som den otroligt smarta tjej jag är lyckades jag skruva upp min dator (utan att tappa bort en enda skruv!), leta upp fläkten, tömma den på damm, blåsa genom datanmed en hårfön (OBS kall luft), och sedan sätta tillbaka allt igen. Det kanske bästa av allt, den fungerar igen! Mjaa, kanske jag skulle bli datatekniker ändå (och jo, jag är fullt medveten om att svårighetsgraden på detta är i stil med att veta skillnaden mellan blåbär och lingon, MEN det struntar jag i nu). Annars kanske jag kan tillägga att jag fortfarnade inte kan installera antivirus program :)

Idag ska jag träna. Och baka kokosbollar!!! hihihi Det är kul att förbereda studentkalas, för min mamma är så kollig då. Imorse satt vi och diskuterade hur det skulle se ut om man huggit ner en björk och släpade hem den medans man sjöng "älgarna hat fått nog". Hon är ju så knäpp att man svimmar.

Förresten saknar jag Elin. Hon är rolig hon (och jag vet redan att du är mkt länge än mig på bilden, så du behöver inte kommnetera det).


JO

Kategori: Allmänt

Är trött som ett jäkla as och ligger och lipar i min säng för att det är synd om mig (någon hade ätit upp mitt godis och lämnat EN kvar i påsen medans jag var på jobb), sen muttrar jag lite för mig själv också, och irriterar mig på alla som befinner sig inom en 3 meters radie. Så går det när godiset är borta och man är hungrig!

Jobbade på paviljongen ikväll på ÅSS. Intressant. Var kul, tiden gick snabbt. Imorrn ska jag tydligen få vara ledig, vilket jag inte alls räknat med. Så istället för att fira min första helt lediga dag (har inga grupper jag ska dra i gympa ens!) på jag vet inte hur länge, så har jag ångest över att jag ska vara just det, ledig. Har halvpanik så fort jag inte är effektiv.

Med det konstaterat kan jag ju sluta grina över att jag är hungrig, och göra något åt saken istället. Eller nej, först ska jag grina lite till över träningsvärken i magen, för den är sjuk. 

Marissa King floor music

Kategori: Allmänt

Och om er dator är lika samarbetsvillig som min, så kommer Marissas musik i ett eget inlägg. I detta, till och med.

14:19

Kategori: Allmänt

Jag sysselsätter mig med gympa så mycket jag kan. Är kär i marissa Kings mattmusik (nedre videon), och McCulloughs mattserie. herrejösses vilken dans den tjejen har, galna grejer! Tänk om Brittni skulle kunna köra till kings musik, man skulle ju svimma så bra dte skulle bli. UCLA kör ungefär de roligaste mattserierna inom hela collegeserien i USA. // nörden

13:18

Kategori: Allmänt

Jag kom just hem från Övernäs, var där och vikarierade en lärare idag. Gillade att ha sexorna, dom var ritkigt trevliga med mig. Gillar dessutom att alla vet vem jag är och vad jag håller på med innan jag hinner berätta det. haha!

Nu är jag hemma en timme och ska sen till Niska. Jobbar tills ikväll, hoppas innerligt jag kommer därifrån till tio, för jag vill ha lite fredag ju. Igår blidde jag där tills halv 11. Men det var rätt kul, var två roliga gubbar där så :P

Annars vet jag inte, jag sover fortsatt för lite. Jag borde gå och lägga mig tidigare, och jag borde ta tag i saker. Gör det aldrig dock. Men det rullar på rätt bra ändå. Igår började mamma och jag att planera till studenten dessutom. Vi gillar att skjuta upp saker i sista stund, men hey så gjorde jag med studentskrivningarna också, och dom gick ju bra. Kör på att det går på samma sätt denna gång..tss

Min dator är för övrigt sönder. Eller ja, den vägrar sätta på sig. Det tycker jag är lite elakt, fast kanske lika bra egentligen. För då spenaderar jag ju mindre tid framför den när jag väl är ledig :)

Yepp

Kategori: Allmänt

Jag har dött tre gånger de senaste dygnet. Jo.
Jag halkade igår. På asfalt med grus på sig. Måste ha sett helt fantstiskt fult ut. Jag landade med benet under mig, och insåg under tiden det tog att falla till marken att det var mitt opererade ben som skulle komma att böjas in under mig. detta ledde till svår ångest och panik. jag smällde i knäskålen i marken och hade benet böjt bakåt i full böjning mot rumpan. Ställde mig upp med en gång och upprepade "nejnejnejnejnejnejnejnejnej" i huvudet. Det var första gången jag dog.

Andra gången var imorse. jag messade Åse vid 8 och berättade vad som helst, fick en tid till henne 2h senare. tur att hon är bäst. När jag träffade henne satt jag och skakade. Var nervo som ett as. Jag fick lägga mig ner, vi kollade svullnaden. Och sen. Lachman. Hon tog tag i underbenet, drog, och.. det sa STOPP. Det fanns där än. Korsbandet. Då dog jag igen.

Tredje gången jag dog för dethär dygnet var igår kväll när jag var på barr igen. Bara kippar och vippar och jättar (på räck). MEN, en början. Och om ni undrar om jag får göra det jag gör. Nej det r inte uttryckligen sagt så, men de övningarna är ingen fara. Jag skulle för allt i hela världen inte riskera att knät for igen.

Låg uppe till över 3 inatt för att se hur mycket knä sulle svullna (tecken på kb-skada) och vaknade halv 7 imorse. Jag är lagom trött, men ack så glad! Jag vill aldrig halka igen i hela mitt liv. Huj.Såhär såg det ut igår. Det är senan dom tatt som fått sig en smäll. Den och fettkudden under senan är det som gjort att knät svullnat lite igen. Fettkudde, vilket fult ord .. Pff

HÄJ

Kategori: Allmänt

Flydde precis nyss in i mitt rum tillsammans med mina systrar. Nu käkar vi kokosbollar. Mjaaaa ;)

FÖRRESTEN är jag ledig idag! Eller ja, jag hade lite gympatimmar imorse med strandnäs, men det gills ju knappt. Pff


127

Kategori: Allmänt

11:57

Kategori: Allmänt

Godmorgon, eller goddag. Beror på hur man ser på saken..
Inatt har jag sovit gott, som en liten bebis typ. Så jäkla härligt.

Annars ska jag jobba idag igen. Känns kolligt att dra på jobb vid 14-tiden, för att sen komma hem ikväll vid tio! då har ju hela dagen gått liksom. Haha! Sen ska jag dra till gymmet om en stund också.

Ehm, ja, vad mer? Ingen aning!

Hihihi

Kategori: AllmäntJag är ju fasiken kär i gympa jag. Är helt sjukt.

12:35

Kategori: Allmänt

Efter att ha rusat omkring på jobbet i över 10 h de två senaste dagarna meddelade mitt högra baklår att det finns igen. Har sådan sjukt träningsvärk i rumpa och baklår. Känns typ som första ggn jag skulle stetcha ut min hamstring efter operationen i somras. Igår gjorde jag massa nya övningar på gymmet också. Och det gick hur bra som helst. Jag älskar att det redan gått 7 veckor sedan operationen.


Idag är det gympatävlingar i hallen. Nationella klasstävlingar. Jag vill också. Jag ska vara domare iaf. Hoppas innerligt att den/dom jag dömer med pratar svenska! Tss, annars är det väl bara att försöka på min puhun vähän suomea ;)

Nä, upp ur sängen ska jag ta mig nu iaf. Om baklåret samtycker.


Life is marching on, do you feel that?

Kategori: Allmänt

Vilken dag! Jag är trött som bara den och ska strax lägga mig och sova och ladda om inför morgondagen.

Jag promenerar utan kryckor igen. 50 dagar efter operationen. Vet ni hur sjukt länge den är att gå på krycks i 50 dagar? Helt sjukt länge. Men nu är det över och det är jag galet glad över. Ett stort steg påväg tillbaka. Så ska det vara. Och allt ser bra ut, och jag har nya övningar jag ska köra, och om ngra veckor får jag studsa lite på benet (och jag ler såklart så mungiporna träffar öronsnibbarna när jag tänker på det ..).

Sen började jag på mitt sommarjobb idag också! Nere på Pub Niska i hamnen. Funkar helt bra, men man känner sig såklart helt borta första dagen. Blir nog kul att jobba där i sommar. Har lovat mig själv att inte käka plåtbröd så det står ut genom öronen, eller dricka mig kollig på läsk. Tss.

Imorrn ska jag gymma ett långt pass (i och med att jag jobbar mycket kvällar kommer jag måste köra mycket mer på gymmet för att behålla all styrka jag annars kör på träningarna i bollhalla..), dra ett vikariat i en skola och sen jobba på Niska. Fint så.

Denhär bilden får då så fint symbolisera hur jag hoppar av kryckorna ;) Klyftigt va? Tss

Lipis

Kategori: Allmänt

Alltså håhå! Jag kikade nyss klart på en film och är totalt rödgråten. Har ont i huvudet också för jag grina så mycket... Helt galet ju, minns typ inte när jag gråtit såhär mycket till en film senast! Jag skyller på att den var sjukt sorglig!

Hur som haver måste jag samla mig lite innan jag går och tuttar, annars kommer jag aldrig kunna somna. Btw så rusar dagarna iväg och jag kan inte fatta att det redan är den 19 maj. Det är ju helt sjukt.

Nä, lite youtube gympa på denhärf ilmen så kanske jag kan somna innan 7...Jag är ju en lipis jag alltså!!

I don't want to break it down

Kategori: AllmäntEtt problem har jag faktiskt just nu, det ska jag inte ljuga om. Jag pallar inte att vara i salen längre. Det går inte. Jag försöker och vill vara där, men så fort jag stiger in blir mina fötter som cementklumpar och jag drar mig för den tid jag ska vara där. För jag vill också. Och jag vill också kunna och vara frisk. Och därför är jag inte där lika mycket. För det går inte. Om jag får välja ett ställe jag vill befinna mig på så är det i en gympasal, men inte nu. Inte när jag är skadad.

Nu drar jag till gymmet. Hoppas att knät sköter sig lika fint som igår..

Mjaa!

Kategori: Allmänt

Min syster klagade på att jag bloggar för dåligt. Min spontana reaktion var att skratta högt. För att behaga hennes behov av nya blogginlägg borde jag blogga varje (halv)timme. När jag tänkt en halv sekund på vad hon sagt insåg jag att jag visst inte skrivit överdrivet mycket här på senaste. Vet inte varför. Men saker går rätt bra nu. Vilket gör mig glad. Försöker ta vara på det så mycket jag bara kan.

Har skrattat mycket idag. Inte hysteriskt läggamignerpågolvetochdö skratt, utan småflin som sitter i hela tiden.

Fantastiskt!

SÅDÄRJA!

Kategori: Allmänt

Jag har påriktigt väntat på att få se Finland ta VM-guld i hockey sen jag var så liten att pappa kunde förklara hur spelet gick till. Av den orsaken stod jag och hoppade i soffan ikväll när dom väl gjorde det. Ropade "wiiiwiwiiiiwiwiwiiiii" gjorde jag också, och high five:ade alla andra som samlats kring tvn. Efter det grät jag lite glädjetårar och kastade chips. Sen klistrade jag på världens största leende och började messa alla mina svenska vänner. Kul ändå, då det alltid brukar vara jag som får mess efter matcherna. Sport gör mig knäpp. Och jag hade fantastiskt gärna sett denhär matchen med min farbror. Han måste typ springa runt huset och jubla eller något..

Och jo. Idag får alla tycka att hockey är jätteviktigt.

Finland är bäst i världen, HURRAY! :D


Holymoly

Kategori: Allmänt

Jag tränade mig haft kollig idag på gymmet. Blev lite glad också när det brände i baklåret när jag körde en övning :) Man blir ju så nöjd. Och knät tog inte ont idag. Fantastiskt. Kanske för att jag gjorde så mycket som det står på pappret att jag får göra. Kom på att jag ju skulle kunna testa göra som Åse säger, så går det kanske som det ska också. Hittills ser ju det ut att fungera till och med.. (ta i trä)

Här är en bild från när jag sprang allt vad jag kunde. Det ska jag göra i sommar igen, då jag får springa nästa gång. Hur som haver så var jag tvungen att springa fort på bilden eftersom Hanna hade försprång på 20m och var påväg ut ur hallen i Gävle för att kasta ut mitt täcke på parkeringen. Härligt med träningsläger. Det var sjukt roliga helger vi hade i Gävle i höstas!

DÖR :')

Kategori: Allmänt

Wiiiiii

Kategori: Allmänt

Holy Moly, jag diggar regn!!!! :D

16:17

Kategori: Allmänt

Förutom ett sjukt stort munsår på höger (!) sida, så har den här dagen vart riktigt bra! Träffade Erkki, hann med allt jag skulle på stan, for och kryckhoppade i badhusberget, diggade en svart bil, dog för jag hade så varmt, och nu har jag parkerat mig i min säng.

Att jag löjlat mig som ett as över mitt knä är jag fullt medveten om. Men jag blir frustrerad över att det tar tid, och kommer ta tid.

Nu ska jag dansa vidare till Gagas nya, diggar den påriktigt jag! Förresten är jag ljushårig igen, min depp-period är över. HURRAY!

Crash and burn

Kategori: Allmänt

Mitt knä är ett as och jag är arg som ett bi. Känner mig grinig och tjurig. Var så arg när jag kom från Åse idag att jag smällde allt vad jag kunde i alla dörrar jag såg.

För den delen sa hon att jag antaligen ska hoppa på kryckor minst 2 veckor till. Och jag får inte träna. Fantastiskt dåligt. Jag dör.

Jag blir så trött.And it wont make sense right now

Kategori: Allmänt

Vet ni vad? Nej, klart ni inte vet.
Inatt var jag uppe hela natten. Tills det blev ljust och morgon, och tidningarna delades ut. Det var kul (och coolt, för jag har aldrig gjort det förut). Låg ute på altanen under mitt duntäcke. Det var mysigt så jag dog lite.

Sen sov jag för länge, och nu har jag vaknat och käkat frukost. Ska till bollis om ngra timmar och blir där hela kvällen sen. OCH SÅ KOMMER MAMMA HEM, wiiii :D Hon har vart i Tjeckien m pappa, och jag har saknat henne.

The only way her heart will mend is when she learns to love again

Kategori: Allmänt

Jag har bränt mig i ansiktet, och så längtar jag till sommaren. Nu ska jag kika på stjärnor. Mitt i natten. Jag är nog kollig jag.

29 Your aspirations

Kategori: Allmänt

Min ambition just nu är att lösa saker på bästa sätt. Alltid göra det bästa av saken. Kan vara viktigt att ha med sig, särskilt när saker går sjukt sjukt sämst. För gör man det bästa av det då, så kunde man inte gjort mer själv iaf.

Nu är det iaf dags för mig att inte min plats i solen på studsmattan. VILKEN morgon det varit.. ;)
haha!

01:07

Kategori: Allmänt

Jag har insett att när det vill sig så pratar jag mer än jag andas. Helt galet.
Ikväll har jag typ skrattat så jag fått ont i magen. Har hänt kolliga grejer och jag ler bara jag tänker på dem (typ som när Elin dansade i bilen och av misstag hälsade på folk). Wiii!

Jag vet inte vad det är med mig. Men jag går omkring och är glad så jag spricker. Förutom på knät, för det är jag så arg på att jag vill slå sönder en tegelvägg. Men det tänker jag inte fundera på nu.

Var vikarie idag igen för den delen. Skulle hålla fotbollslektion. Undrar fortfarande om man kan kalla det vi gjorde för fotboll. Hur som haver verkade dom iaf ha kul ;)

28 Something that you miss

Kategori: Allmänt

Grejen är den att hur mycket jag än försöker kan jag inte förklara hur mycket jag saknar gymnastik. För jag har försökt att förklara, men det blir ändå inte på det sätt jag vill. Jag saknar det hela tiden och jämt. Jag dör av att tänka på hur lång tid det är kvar tills jag är tillbaka och jag svimmar när jag inser hur länge jag klarat mig utan det. Det är påriktgit det bästa jag vet i hela världen. Sjukt eller hur? Men det är så. Och jag är inte på någon världsnivå eller gör dösvåra saker. Jag bara älskar det ändå. Mest. 

Mjaa a

Kategori: Allmänt

Godmorgon!

Igår kväll var första onsdagen sen ja alltså, sen december (?) som jag var ledig! Vanligtvis drar jag mina grupper då, men dom har slutat för i vår så. Skönt som bara den.

Inatt har jag drömt massa konstigt. Drömmer alltid konstigt när jag har mycket att fundera på. Så nu sitter jag i min säng och förundras över det faktum att man kan känna någon helt galet bra, och sen kan man bara stänga av det för att sekunden efter inte känna denna alls. Konstigt.

Idag ska jag boka tid till frissan och till Erkki. Sen ska jag nog fara upp till min mormor och surra lite med henne, tss. Åh, sen vet jag en till grej jag ska göra också. Men det är en hemlis ;)

I och med att lärarna i skolan i förrgår trodde jag var där på prao, så kan jag ju bjuda på två bilder från när jag faktiskt gick i nian.


01:17

Kategori: Allmänt

Knät mår fortsatt bajs, och nu får jag inte köra rehab mer för Åse tills iaf början på nästa v. Försöker att inte sura, det blir nog bra. Ska ge det den tid det behöver bara. Saknar att kunna gå. Känner mig som en elefant varje gång jag tar fram kryckorna.
Annars vet jag inte. Det är maj. Jag diggar maj.

17:10

Kategori: Allmänt

Mitt knä känns jobbigt och jag diggar det inte just nu. Rehaben på gymmet de senaste dagarna har inte gått så bra att jag velat hoppa och skutta. Det drar till i knät när jag gör övningar och så blir jag arg varje gång jag inte får övningarna att ta tillräckligt, vilket såklart leder till att jag gör programmet påtok för ofta och sätter för många reps. Dessutom slarvar jag med kryckorna, även om jag blitt 1000 ggr bättre på att använda dem senate veckan.

Idag tar jag rehab vila. Fast det inte var tänkt så. Men jag tänker lätt tänka på vad som ger bäst resultat i längden. Dessutom så körde jag genom resten av kroppen på gymmet, så då slipper jag intetränatångest. Ikväll ska jag som vanligt till Bollhalla.

Det var för övrigt kul att vara lärare idag. Alla visste typ vad jag hette innan jag sa det. Haha! Det var lite kolligt ;) (annars så frågade 5 lärare i skolan om jag var där på prao, alternativt hur det kändes att gå ut nian. JAG SIR VÄL ÄNDÅ INTE UT SOM EN 95A !! hahaha :P )

00:38

Kategori: Allmänt


Nu ska jag tutta. Och imorrn ska jag vara vikarie i lågstadiet. Spännande indeed!

27 Your favorite place

Kategori: Allmänt

Jag vet inte tiden. Jag har ingen klocka. Kalla det tidig morgon eller sen natt. Himlen ovanför mig har nu övergått från att vara mjukt röd till den oskyldigt blå färgen de antar en sensommarmorgon. Under mig ser jag myrorna stiga upp. Hela stacken kryllar av liv. Dagens arbete ska börja. Man kan nästan tro att de ställer upp sig på rad för att marschera ut över de kulliga bergen. Blommorna i bergssprickorna brister ut i blom igen, under natten har de hållit sig i knopp för att skydda sig mot de allt kallare nätterna. Havet är det vackraste jag sett i hela mitt liv. Även om det ibland tycks ligga helt stilla, så gör det inte det egentligen. Det fascinerar mig. Nu kommer solen. Likt ett berg stiger den upp i öster. Dess strålar reflekteras i havet och alla fiskar som finns där i förvandlas till gläsande metall. Svalorna flyger högt. Utan att kunna kotrollera mig slutar jag ögonen och drar ett djupt andetag. Den friska luften fyller mig, och jag kan inte hjälpa att le.

FÖRSTA MAJ

Kategori: Allmänt

Denhär helgen alltså! Jag diggar den så jag svimmar typ. Vädret har vart kanon och jag har umgåtts med människor jag tycker om. Och så har jag käkat godis såklart! ;)

Imorse när jag vaknade kändes allt bra till och med. Helt galet.

Sen har jag stått på händer också. Typ lite överallt. Till exempel på vår gård. Pfff!