thelifeofadreamer

3

Kategori: Allmänt

Jag är inne på den tredje dagen här i Lboro, och hade tänkt visa en del bilder för er. Dock är mitt rum ett enda stort fett (som Henke hade sagt) kaos än (har inte packat upp!) så jag har ingen aning om var sladden för att ladda över bilderna är :D

En dag här i England känns som en vecka. Det är helt sjukt. Jag förstår inte att de jag gjorde imorse hände IDAG, känns som 750 år sedan. När jag tänker på vad jag hunnit / inte hunnit med känns det dock som om jag inte gör något alls på dagarna. Nya grejer att göra hela tiden, uppgifterna tar liksom aldrig slut.

Saknar fortsatt alla helt sjukt mycket. Greppar i luft efter något som ska kännas tryggt, och försöker tänka positivt. Idag har jag tränat två pass i hallen! Jag har tvingat mig själv att äta lunch (jag har inte varit hungrig sedan i måndags..). Sen slog jag sällskap med Julia till stan, och så fixade jag en skrivbordslampa. Sen skypeade jag, och sen gick vi ut. Dresscode var Chavs, vilket varken jag eller Christina visste vad var, så vi satte på oss träningsshorts och håret i en tofs till sidan och VIPPS så blev det helt okej .. Kom hem vid 12 och nu är jag megastredssad för jag borde sova. Dock försöker jag reda ut allt som har med mejl och personal tutors att göra.

Så, som ni hör är saker kaos (jag förstår ungefär lika mycket som ni om det jag skriver), men jag tycker jag gör små framsteg varje dag. Imorrn hoppas jag på att få lite mer ordning på rummet. Åhå, nu hittade jag sladden, dags för lite bilder!


Nere i stan (fast det är nog lite i utkanten, vet fortfarnade inte vad som är stan :D )

Påväg till hallen!

Hallen, har glömt hur det kändes att hoppa i vanlig grop (vår studsar ju!)

Hallen igen. Tränade samtidigt (inte med!) två gymnaster som drog till Tokyo på VM idag! COOLT.

Påväg "hem" till Bill Mo. I tornet i bakgrunden bor snobbarna ;)

Christina och Julia, mina flat mates :)


Day 2

Kategori: Allmänt

Åh herregud vad jag har gråtit idag! Det är helt sjukt. Jag skulle kunna ljuga och säga att dethär är det lättast och roligaste jag gjort, men det är verkligen inte det. Allt är kaos, jag vet ingenting om någonting och känner ingen. Panikade timmarna innan min mamma och moster for härifrån. Direkt de gick ut genom dörren bestämde jag mig dock för att ta tag i mig själv. Så jag knackade på Julias dörr och snackade med henne en stund. Hon kom hit idag, från Southampton (och hon tillade snabbt att hon också gråtit när hon sagt hejdå till sin mamma å pappa ;) ). Sen drog hon och jag på "I have never", och vår "Bill Mo song" (Bill Mo är stället jag bor på). Jag är ju dock int så mycket för att dricka och bestämde mig rätt snabbt för att gå hem igen och snacka med Christina istället (som stannade hemma istället för att följa med på drinking games, hurra för att det finns en likadan! :) ). Christina är då den andra tjejen som bor i min lägenhet. Hon är från Luxemburg och simmar 2 ggr om dagen. Dock har hon dragits med en axelskada nu i flera år (!!). Hon är jättesöt och jättelätt att prata med, så det känns bra. Julia verkar också trevligt, jag har bara inte sett mycket av henne.

Nu ikväll drog vi ut till "Hey Ewe" som är en klubb som tillhör campus. Det var faktiskt kul! Christina presenterade mig för resten av simmarna i huset (är typ ett hus med bara simmare jag bor i tydligen ..) och dom verkade alla trevliga.

Jag försöker verkligen vara positiv. Jag vet att jag varit borta jättekort tid men det känns ändå jättetufft, jag är vekligen jätte ynklig och liten när det kommer till dethär. Nu ska jag kasta mig isäng, för imorrn klockan 10 ska jag befinna mig i gympahallen. Dock endast för att köra rehab, då jag halkat in lite på ett bananskal i gympahallen. Ska berätta den historien imorrn, men om vi säger så är det myket mindre (!!) träning än jag tänkt mig. Ska försöka förhandla till mig mer tid dock.

Nu var det sängen. Hoppas allt är bra hemma och att ni tar hand om er.

This is England

Kategori: Allmänt

Alltså... Idag har varit kaoz

För det första körde vi av båten kl 09.30 svensk tid. Vårt plan gick från Alrlanda 11.10, så det blev lite bråttom och mera bråttom. Väl på planet fungerade allt fint. Från Gatwick tog vi tåg in till London, och därifrån tåg upp till Loughborough, där jag nu befinner mig.

Jag var den sista som anlände för dagen, och resten av alla i Bill Mo hade redan hunnit träffa sina flat mates. När jag kom till min flat var dock ingen här. Så, det var bara att dra på sig Bill Monsters tröjan, skriva upp namnet på baksidan och leta upp resten. Sen var det prat prat prat och snack snack snack om ingenting, och jag kände för att lipa 228 gånger. Ibland kändes det jättebra också. Jag gillar mitt rum, och ser fram emot vissa grejer vi ska göra i veckan.

När jag kom hem från eftermiddagsprogrammet satte jag mig och storlipade i sängen inför min mor och moster (som far hem imorrn igen, vilket ger mig svår ångest att tänka på. Jag är livrädd för hur jag ska reagera). De for sen till hotellet och jag satte mig och inledde ett 2 h långt krig mot internet uppkopplingen (som jag ju faktiskt vann!!). Sen ringde jag min fotbollsspelare, och efter det kändes allt ungefär tusen gånger bättre.

Nu är jag trött så jag påriktigt snart faller ihop här på stolen.


Jag packar ihop mitt rum

Kategori: Allmänt

Känns så himla konstigt. Plockar ner bild efter bild. Tar ut jeans efter jeans ur garderoben. Rensar bokhyllorna på bok efter bok. Bläddrar i gamla häften. Luktar på parfymer. Lägger mig i sängen utan mitt vanliga täcke. Stiger upp igen. Plockar ner en till bild. Lyssnar på musik. Tittar på smycken. Tar upp datorn.

POFF så loggas jag in här och POFF skriver jag ett inlägg ;)

Det är nära nu. Inte alls långt kvar!! Är sjukt nervös samtidigt som det ska bli skönt att äntligen komma iväg. Har fortfarande massor kvar att göra och massor par att packa (vem är egentligen förvånad?). Äh, vet ni vad, när det krisar, då är det bara att lösa saker. Det har Anna lärt mig.

Nu åter till kappsäcken. Wiiiii.....................


FRIDAY

Kategori: Allmänt

ååh, jag är jätteupptagen med att ha ett nervsammanbrott, så kan inte skriva allt för mycket..

Jag fick min registration pack idag från Lboro, med MASSA papper man skulle returnera senast den 19 september. VILKEN TUR ATT JAG FICK DEN DEN 23E :D:D:D:D:D:D:D Sen ska jag skicka med ett passfoto där jag "ser ut som dig själv".. skrattade ihjäl mig åt formuleringen.

Sen kom jag på att man ju måste skicka ut studenttackkort. Hipphurra vad jag har tid med de ida!

One more week to go!

Kategori: Allmänt

Efter att just gjort av med 150 pund på saker jag inte riktigt fattar vad är, "Fresher's sub" och "Platinum card" för fresher's week, anser jag mig nu rätt förberedd för att ta mig an de första veckorna på unverstitet (haha okej..........MER förberedd iaf). Nu återstår bara att lista ut hur jag ska komma åt papper som visar att jag faktiskt betalat, AAH kvitto kallas det!! Bara en vecka kvar. Försöker njuta av den så gott jag kan här på hemmaplan, men kommer på mig själv med att vilja åka dit nununu för att se hur allt är!! Ska bli jättespännande. Detta är inte likt mig, jag brukar vara jätte hemmakär och jag väntar bara på att lipisattackerna ska komma.
I väntan på dem roar jag mig med att hitta info som "make sure you bring some blue body paint" och "Rag is nothing without fancy dress", kul ändå att jag hittar nya grejer/ny info varje dag som jag borde ha med/veta. Ännu bättre att jag har exakt 3 resväskor att packa i :D
Imorrn börjar för övrigt projekt packning. Spännande och intressant indeed, synd att jag inte kan livestreama händelsen :( Istället kan ni få se en video från sing off:en ifjol på Lboro. Diggar killen på scen... nej nu ljög jag igen ( :( ) är ju typ rädd för han.. FAST jag ser fram emot att stå och skrika mitt håraste :D

6 månader(s rapport!)

Kategori: Allmänt

Tro det eller inte, men om lite mer än en vecka har det gått ett halvår sedan jag opererade mitt knä för andra gången. Efter första ggn jag drog av korsbandet var jag friskförklarad vid 6 månader. Det var då jag for till Artro och gjorde alla tester. Fast egentligen var jag ju inte frisk eller skadefri. Jag hade en broskskada kvar i knäet. Och brosket skulle komma att skära av det nya korsbandet. Herre vad jag önskat att de upptänkt broskskadan vid första operationen. Det hade reducerat min skadetid till totalt 8 månader istället för de 14 månader extra jag nu fick på köpet. För tanken är att jag ska vara friskförklarad om ett halvår.

Jag var till Erkki och Åse idag. Smärtan jag just nu har i knät vid landningar beror på att knäskålssenan är överansträngd. Överansträngd är den iom att 1/3 av senan fattas (biiild 1) då den använts som nytt korsband. Den har inte "läkt ihop" till en enda sena än, så just nu är det två små senor som ska ta all belastning för landningar. Överbalastar jag den fortsättningsvis leder det till stressfrakturer i knäskål och underben. Eller till att knäskålssenan går av. Sen fick jag veta att jag inte har full rörlighet i leden än. Vilket trots att det inte låter bra, inte är så stor grej. Iom att det är en re-rekonstruktion.. det sitter fortfarande (!!) svullnad i leden och korsbandet har fortfarande inte fått den sista hinnan kring sig ..
Positiva grejer fick jag höra också, korsbandet är helt, knät är stabilt, alla reaktioner knäet ger ifrån sig är normala, jag är fortfarande hel, mina hamstring senor (som de använde till första doublebundle korsbandet) läker fint och det kanske viktigasteav allt, jag börjar tro på att jag kommer bli hel igen.
Ett halvår till alltså. Haha. Det är ju löjligt. Jag ser det som jag är i "slutet" på skadan och då har jag 6 månader till framför mig. Inte undra på att jag tycker det känns jättelöjligt när folk gnäller på småsaker och småskador. Inte för att jag inte förstår att det är jobbigt, utan för jag tycker det är onödigt. Skador hör till idrott och man får leva med dem. Men om man får en "halvskada" som tar en/två/åtta/tolv veckor, överdriv det inte. Jag lovar och svär, den dagen du åker på en skada som tar 24 månader och är omöjlig att läka snabbare (hur gärna du än vill), då kommer du ångra de dagar du grät för en ond rygg eller ett stukat finger.
Och det, det blir mitt tips till alla som ännu orkar läsa texten.
// Malle, kronisk läsaomknäskador nörd..

Take a leap and surf through the crowd

Kategori: Allmänt

Mjaaa, Frida gav iom sin kommentar (huruvida man kan bota ekorr-look med envishet) mig idén att sova med ispåsar vid kinderna. Lättare sagt än gjort då de inte ville hållas. Slutade med att jag blev så frustrerad att jag tejpade fast dem med sporttejp runt ansiktet. Detta ledde dock endast till halsont och bortslitet hår. Nåväl, lite måste de ha hjälpt, för jag börjar se normal ut igen :D:D:D (och vi slipper från och med nu squirrel inlägg :D:D:D)
Annars vet jag inte, jag ska på kalas till min kusin idag. Det spelas tydligen en viktig fotbollsmatch idag, och igår hade vi en kul träning. Jag är fortsatt jättenervös med flytten och borde börja fundera över vad jag ska ha med mig. Kanske jag skulle städa rummet innan jag börjar packa?

10

Kategori: Allmänt

Jag flyttar till England om 10 dar. Ignorerar faktumet (som gör mig så nervös och så exalterad att jag vill svimma och skratta ihjäl mig på samma gång!) och dansar med till Madcons flashmob istället.

Still Squirrel

Kategori: Allmänt

Jag fattar inte hur jag kan få mest pippi i tänderna NU.. Nu är det ju tredje dagen och lätt meningen att det ska bli bättre. Ekorr-looken sitter fortsatt där den ska medans mitt humör farit till neverland och vägrar komma hem igen. Hoppas det blir bättre snart, så jag kan få se normal ut samt äta digestivekex.
Nu ska jag grina lite inför pappa (vilket aldrig hjälper), så han säger åt mig att göra ngt vettigt.

Squirrel

Kategori: Allmänt

Alla har ju ett djur de liknar lite extra på. Ni vet "om du vore ett djur skulle du nog vara en .... " Jag har alltid, ALLTID fått en ekorre. Särskilt min goda vän Fanny har förvaltat uppgiften (att inte få mig att glömma vilket djur jag liknar på) väl. Således är nu likheten slående och extrem när jag plockat ut två visdomständer. Har vägrat visa mig i det offentliga dag och istället kikat på OC och sovit. Vilket var välbehövt det med. Jag arg på att jag inte kan käka godis, men annars går det rätt bra. Kikade på lite bilder från hur knät såg ut efter andra operaionen och insåg rätt snabbt att jag inte ska klaga över två gaddar. Pallade knät så pallar nog munnen å ;)


Wippidippi

Kategori: Allmänt

Idag tränade jag på knäets villkor istället för mitt huvuds. Till min stora glädje fick jag inte ont alls, och jag slapp knivarinstucknaunderknäskålen-känslan.

Annars så har jag fikat med min favorit, och sagt hejdå till en av mina bästa vänner. Till Johanna, som flyttar till England imorrn. Ville gråta 3 ggr under vår bilfärd. Usch vad jobbigt. Tur för mig att jag flyttar efter henne om 2 veckor.. Hon är den lite mer organiserade och planerade av oss. Typ, hon gör alla ansökningar/fixar bostäder/får unconditionals/packar innan jag gör det. Lite som en storasyster ;)

Nu ska jag sova, för imorrn ska jag operera ut visdomständerna. Fasiken vad värdelös grej detdär, tänder man inte behöver ...

240

Kategori: Allmänt“It is my firm belief that I have a link with the past and a responsibility to the future. I cannot give up. I cannot despair. I have to keep trying.”

Nordic conference on sport for children and youth

Kategori: Allmänt

Stampade just (allt vad jag kunde) in genom dörren med min allt för stora resväska. Jag har varit i Norge i 4 dagar och diskuterat och proklamerat och snackat och förklarat och tänkt och blivit förvirrad kring sport och gymnastik. Har varit nyttigt för mig, dels för att jag är påtok för elitsatsnings inriktad (nog för att jag är det än, men jag inser att alla måste få hålla på... tss) och dels för att jag fick öva på att vara hemifrån ;)

Vi hann med allt möjligt där, klättra i backhoppningsbackar, vandra vid älvar och lyssna på finska landslagstränaren i hockey, och så gick jag på boxning också, vilket resluterade i träningsvärk i min vänstra vad (???). Nu ska jag stå på händer och sen ska jag iväg med bilen, om jag minns hur man kör den.

Här ser ni trappis i extrem version. Sjukt.

JAG HAR FÅTT ETT RUM PÅ LOUGHBOROUGH

Kategori: Allmänt

Ni fattar inte. Jag låg i min ensamhet och kikade på OC när hemtelefonen ringer. Hade ingen lust att svara, då den störde mitt i en Marissa-Ryan konversation, men jag bestämde mig för att göra det iaf.

- HEJ, det är Malin.
-Oh, hello, is Malin there? This is from Loughborough University and we are calling regarding her accomondation.
- !?!?! ..... YEAAH.....I'm Malin!!

Så ja, 27 september ska jag flytta in. Får se när jag flyger ner men, här ska det hur som helst bokas flygbiljett!

Här kan ni få lyssna på en av våra Fresher's songs, som vi fick länkad igår ;)

Tja

Kategori: Allmänt

Kom just hem efter att ha dragit ännu en skolidrottsdag ..... känner att jag börjar få nog av björngång och myrorifingrarna-stretch nu. Tur för mig att det var den sista idrottsdagen för i höst :)

Nu ska jag springa ut och be postlådan ha post till mig, sen kolla om den har det, sen skriva mejl till lboro, sedan ångesta mig lite, och sen skicka in mitt kursval för hösten. Som ska vara inne på fredag. Hm, hur ska jag få det brevet till England tills på fredag!? Skicka ännu ett mejl angående det .. sen ska jag träna och så borde jag börja packa. För jag far till Norge på torsdag. Fast känner jag mig själv rätt lär jag börja packa imorrn kväll.

Tuudeluu

Update: ... ingen post!

Don't you remember

Kategori: Allmänt

Jag har varit kollig hela dagen. Trött och grinig. Jag har inte ens sovit för lite, så jag vet inte vad som flugit i mig.Pratade med Maria via skype idag på eftermiddagen och sen snackade vi i en timme. Kändes så bra att prata med henne igen, hon är nog hon. Dessutom kom pappa hem idag. Han känns det inte som jag sett på hela sommaren, så jag blev överlycklig är blåbilen körde in på gården!

Second star to the right and straight on till morning

Kategori: Allmänt

I och med att jag inte fått svar kring huruvida jag har någonstans att bo på Lboro, har jag lite svårt att inse att jag faktiskt flyttar härifrån om 25 dagar. Kanske 24 när jag tänker på saken, eller 23 eller 26. Jag har inte en flygbiljett än. Har inte börjat packa, eller ens fundera på saker jag ska ha med. Har inte fyllt i listorna på exakt det jag ska läsa (fast jag har 7 dagar tills det ska vara inlämnat!). Jag tror inte jag fattat det ritkgit än. Sitter typ och väntar på att de ska ha antagit fel Malin Pussinen, då det känns jätteknäppt att jag faktiskt kommit in. För bra för att vara påriktigt.

Nu ska jag strax byta om till gympakläder, sätta upp håret och fara och träna. Det känns betydligt mer verkligt och påriktigt.

Let's be happy. Furö 2011

Kategori: Allmänt