thelifeofadreamer

6 månader(s rapport!)

Kategori: Allmänt

Tro det eller inte, men om lite mer än en vecka har det gått ett halvår sedan jag opererade mitt knä för andra gången. Efter första ggn jag drog av korsbandet var jag friskförklarad vid 6 månader. Det var då jag for till Artro och gjorde alla tester. Fast egentligen var jag ju inte frisk eller skadefri. Jag hade en broskskada kvar i knäet. Och brosket skulle komma att skära av det nya korsbandet. Herre vad jag önskat att de upptänkt broskskadan vid första operationen. Det hade reducerat min skadetid till totalt 8 månader istället för de 14 månader extra jag nu fick på köpet. För tanken är att jag ska vara friskförklarad om ett halvår.

Jag var till Erkki och Åse idag. Smärtan jag just nu har i knät vid landningar beror på att knäskålssenan är överansträngd. Överansträngd är den iom att 1/3 av senan fattas (biiild 1) då den använts som nytt korsband. Den har inte "läkt ihop" till en enda sena än, så just nu är det två små senor som ska ta all belastning för landningar. Överbalastar jag den fortsättningsvis leder det till stressfrakturer i knäskål och underben. Eller till att knäskålssenan går av. Sen fick jag veta att jag inte har full rörlighet i leden än. Vilket trots att det inte låter bra, inte är så stor grej. Iom att det är en re-rekonstruktion.. det sitter fortfarande (!!) svullnad i leden och korsbandet har fortfarande inte fått den sista hinnan kring sig ..
Positiva grejer fick jag höra också, korsbandet är helt, knät är stabilt, alla reaktioner knäet ger ifrån sig är normala, jag är fortfarande hel, mina hamstring senor (som de använde till första doublebundle korsbandet) läker fint och det kanske viktigasteav allt, jag börjar tro på att jag kommer bli hel igen.
Ett halvår till alltså. Haha. Det är ju löjligt. Jag ser det som jag är i "slutet" på skadan och då har jag 6 månader till framför mig. Inte undra på att jag tycker det känns jättelöjligt när folk gnäller på småsaker och småskador. Inte för att jag inte förstår att det är jobbigt, utan för jag tycker det är onödigt. Skador hör till idrott och man får leva med dem. Men om man får en "halvskada" som tar en/två/åtta/tolv veckor, överdriv det inte. Jag lovar och svär, den dagen du åker på en skada som tar 24 månader och är omöjlig att läka snabbare (hur gärna du än vill), då kommer du ångra de dagar du grät för en ond rygg eller ett stukat finger.
Och det, det blir mitt tips till alla som ännu orkar läsa texten.
// Malle, kronisk läsaomknäskador nörd..

Kommentarer

 • Linn säger:

  Fy fan vad du har kämpat Malin!!!! Som du ska klappa dig på axeln för detta!!! Själv hade jag aldrig pallat med du är verkligen en förebild!!!

  2011-09-20 | 12:11:23
  Bloggadress: http://linns-alldeles-egna.blogspot.com
 • elin säger:

  jag for till erkki idag ja. :) ( tisdag )

  2011-09-20 | 14:44:48
  Bloggadress: http://holmqvistselin.blogg.se/
 • jooooohaaaannnnaaa i englandet :) säger:

  du vet väl att du alltid kmr förbli min idrottsdoktor? ja kmr fortsätta ringa dej o klaga över alla mina småkrämpor, vare sig du vill lr int. bara så du vet. pussar på munnen!!!

  2011-09-23 | 14:26:08
  Bloggadress: http://yohanare.blogg.se/
 • Malin säger:

  Linn: Tusen tack, vad du är söt!  Elin: Jo jag hörde om det, vad bra att det inte var ngt allvarligare :)  J: :D :D :D hhiiihihihiiihihih, JAG SAKNAR DIG!!

  2011-09-25 | 14:45:11

Kommentera inlägget här: