thelifeofadreamer

bloggat

Kategori: Allmänt

Haha, då kör vi igen. Jag har flyttat hem nu! När jag smällde ihop datorn där i Loughborough var det två intensiva dygn jag hade framför mig. Det var spring fram och tillbaka för att hinna med allt det som skulle hinnas med. Hann men att säga hejdå till mina bästa vänner där (Christina, Georgina och Olivia). Sen packade jag som en galning, och sprang ut till taxin 11 minuter innan tåget gick, vilket jag inte hade biljett till. Missade tåget mot London med en minut, fick vänta på nästa. Kom till London vid midnatt och hoppade in i en taxi då tunnelbanan hade stängt. Åkte till gatwick och blev under bilresan dit kompis med taxichauffören. Vi diskuterade hans livshistoria. Det var intressant. Lite mer än en timme senare checkade jag in på mitt hotell, kom då på att jag inte käkat och fick göra det. Sen måste jag packa om. Halv 4 gick jag och lade mig och halv 7 nästa morgon var jag uppe. Väl på flygplatsen fick jag veta att de 4 väskorna jag släpat på i ett dygn vägde 55 kg. Skrattade högt åt det, innan jag inledde mitt slängprojekt för att banta ner väskorna en par kilo. Sen checkade jag in dem, och somnade efter det sött på flyget hem till Norden. 

Sen har vi flyttat 28 flyttlass till lägenheten, som börjar bli riktigt fin. Sen har jag skaffat instagram, något mina systrar tyckte jag skulle ha, och så har jag köpt kort på Avancia igen, men det kan vi snacka om i ett annat inlägg.

Loughborough

Kategori: Allmänt

Efter att ha åkt bil båt buss tåg flyg tåg tunnelbana tåg taxi, är jag nu back in Bill Mo. Tack och lov för en kort visit. Fick ångest av lukten när jag steg in i rummet och beslutet att flytta hem kunde inte kännas mer rätt. Det är bra. Nu är jag trött som en kalkon. Så kanske man inte ens kan säga, men jag orkar inte fundera mer på det. Imorrn blir en låång dag och jag vill vara utvilad inför den! 

Sålänge kan jag ju bjuda på en bild. Nu när jag kan ladda upp sådana igen! :) En egopix såklart!! Hihihihi
Veckan som gått!!! + BILDER

Kategori: Allmänt

Min nästyngsta tillika nästäldsta syster HP beskrev för mig igår tristressen och uppgivenheten hon känner kring min blogg. Haha, jag vet inte vad jag ska säga om det! POFF går massa dagar och jag har varken haft på datorn eller skrivit blogginlägg. Jag gillar att skriva dock, så sluta med det tänker jag inte göra, även om så kan tyckas när man ser till frekvensen av nya blogginlägg den senaste månaden. Hur som haver.

Sen senast vi skrevs (? hahah) har jag hunnit med rätt mycket. Jag har vikarierat igen! Och nu börjar jag gilla det påriktigt. Jag hade ju ett gympalärars vikariat på en vecka först, och då lärde jag mig namnen på barnen och bara det gör det hela så mycket roligare (kanske för att barnen lärde sig mitt namn också..). Sen i veckan var jag vikk till en sexa. Det var också kul! Fick ha engelskamattesvenska och snacka om mobbning.

Sen har jag varit och kikat på balett. De från Ryssland som var här och dansade. Var fantastiskt imponerad av de moderna delarna av baletten. Och av tjejernas knockor. Sjukt fina.

Sen har det gått ett helt år sedan jag slet korsbandet igen (17 januari).

Sen har jag och Rebus flyttat in ihop. Hihihi. Vår etta är kaoz, men kommer bli jättefin bara vi får lite ordning på allt. Det kommer bli skönt att faktiskt bo någonstans. Klart jag alltid kommer ha mitt rum hemma i mammas och passas hus (och det kommer alltid vara hemma..), men iom att jag sovit mer hon Rezgar än mig själv på senaste tiden och iom att jag bodde i England i tre månader så vet jag ju knappt var jag bor längre. På tal om England så är jag påväg dit nu, för att hämta allt jag har där och sedan flyga hem igen. Iih, längtar redan tills jag sitter på båten hem igen.

Vad mer då? Hm, jag har varit fantastiskt stressad och orolig över olika saker den senaste tiden. Hoppas att precis allt det släpper bara jag har Lboro kapitlet avslutat. Och jag tror att det blir så. Faktiskt.

Här är bilder från kaoslägenheten. Och en bild på HP :)

Home is where your heart is

Kategori: Allmänt

Ni vet hur livet hela tiden består av val. Vilka äpplen man väljer i affären, var man vill bo, hur mycket man pluggar. Beslut. Hela tiden och jämt. Med varje beslut vi tar, litet eller stort stakar vi upp en väg som vi på något vis blir att följa. Lite som att skotta fram sin egen väg på ett fält av snö. Jag har kommit fram till den delen på åkern där jag måste välja om jag ska fortsätta skotta rakt fram, eller om jag ska svänga och göra mig en ny väg. Jag har funderat noga. Tro mig. Och det enda som känns rätt är att inte fortsätta dit jag var påväg utan vända mig käpprätt åt ett annat håll och fortsätta ditåt. Jag vill inte gå på Loughborough länge.

Det finns flera orsaker bakom att jag inte vill fortsätta. Vissa har såklart spelat betydligt större roll än alla, men alla har bidragit till att jag tagit det beslut jag tagit. England behöver inte vara fel, men det är fel tidpunkt. Loughborough blev aldrig som jag tänkt mig.

Träningen levde verkligen inte upp till mina förväntningar. Om vi säger såhär, jag for dit för att träna och gå i skola, men när jag kom dit fick jag veta att man går i skola och tränar. Naivt må tyckas, att jag inte förstod att det var skola man var där för i första hand. Men jag trodde inte det, jag trodde jag skulle få möjlighet till obegränsad träning, något jag inte fick.

Sen är det Rezgar... Tanken på att stå där igen, som vi gjorde natten till den 27 september och lönlöst försöka övertyga varandra om att tiden kommer gå fort, får det får min mage att knyta ihop som och min kropp att frysa fast. jag vill inte det. Jag säger inte att det inte funkar att vara ifrån varandra, för tro mig, det går. Men det går ju inte att jämföra med det som är när vi inte är ifrån varandra. Halv vs hel.

Så nu flyttar jag hem igen. Jag har inte bestämt mig för huruvida jag far tillbaka och skriver proven nästa vecka eller om jag bara drar dit, plockar ihop mitt pick och pack för att sedan flyga hem igen.

När jag kommer hem har jag tre saker jag ska göra. För det första ska jag vara glad och lycklig, för at är det viktigaste som finns. Klyshigt eller ej. För det andra ska jag fundera på vad jag vill. Vad jag vill studera eller inte studera. Och för det tredje, så vill jag avsluta knäskadan. Jag vill ha det som prioritet. Det gör mig inget om det tar till mars eller juni, men jag vill bli av med den. För jag vill tävla FM i höst.

Nu har jag det sagt. Ni förstår inte hur rätt det här känns.


norweigan.com

Kategori: Allmänt

Min hemresa var fram tills för tio minuter sen bokad tills imorrn. Har funderat ett tag och kände verkligen inte för att åka imorrn. Så nu drar jag om lite drygt en vecka istället. Det spelar ingen större roll dock. Vi har typ 3 lektioner i skolan denhär veckan, och det mesta gäller proven som skrivs om 2 veckor och framåt. Det är så mycket jag funderar på just nu. Och det är mycket som händer. Orkar inte berätta hälften nu, för det skulle behöva skrivas så mycket. Istället tänker jag krypa ner under täcket och upp i famnen på handär jag gillar. Finns så lite att fundera på då. Och så lite att ta beslut om. Tills vi hörs igen, kom ihåg att allt kan hända i rymden.

Iiiiiiiiioooooooh!!!!!!

Kategori: Allmänt

Både Annika Urvikko och Jonna Adlerteg ser ut att ha pallat trycket i London igår kväll! Helt sjukt kul att både Finland och Sverige kommer ha en gymnast vid OS nästa sommar! Wiiii

Tajsdag

Kategori: Allmänt

Hej! Är helt slut, steg upp åtta imorse (stolt) och for till skolan för att vara gympalärare. Har vikarierat (hur stavar jag dethär ordet om jag vill förkorta det, "vikkat"?) i Ytternäs nu mån tis och blir där minst imorgon till. Sjukt kul att få umgås med så många barn!! Barn fäller lätt de skönaste kommentarerna om saker och ting. Annars blev jag bjuden på lunch idag, tack. Dessutom är jag på bra humör, vilket är fantastiskt trevligt! Ikväll ska jag träna och efter det vill jag städa en viss lägenhet :o) hihihihihi

Men nu fika med Anna! Hejdååå

Snödag

Kategori: Allmänt

Alltså snö! Jag blir ju lyrisk och hyper. Tvingade med mig pojken ut på en promenad i det vita igår. Betedde mig som ett litet barn hela tiden och ville helst bara lägga mig ner och rulla runt i snön. Har längtat så efter att det ska knarra av snö under skorna när man är ute. Men nu vill jag bara till fjällen fjällen fjällen. Suck och jobbigt att jag inte vet när jag får fara dit igen.

Nu ska jag köpa lördagsgodis. Kanske höjdpunkten med lördagar. Annars är höjdpunkten när Ylva säger att vi ska stretcha efter att ha gjort en svett uppvärmning, mjaa ...

2011

Kategori: Allmänt

Fantastiskt mycket hände 2011. Kändes onekligen som jag åkte berg- och dalbana flera gånger under året. Pendlade mellan höga toppar och djupa dalar mest hela tiden. Men det är väl så man lär sig saker? Lär sig veta vad som är oviktigt och vad som är viktigt, vad som är rätt respektive fel och vad man vill och inte vill. Här är ett urdrag av de saker jag hann med. 

Drog igång ungdomsgruppen med Maria

Sminkade mig inför karonkan!

Opererade ett till korsband i knät

Firade påsk med släkten


For på Voimistelupäivät till Jyväskylä


Tog studenten!!

Firade midsommar! 

Åt jordgubbar på stugan med Emma!

For till Jersey!!

Solade på Måsskär

Blev kär ;)

Bakade pizzor på Niska!
Sov på stugan med Elin!

Var i hallen!

Kickoff på Sassas stuga!

For till Norge med Ylva på idrottskonferens

Flyttade till England!

Fick besök hemifrån och lärde mig London!

Kom hem och träffade tomten!


FORGET THE RISK AND TAKE THE FALL, IF IT'S WHAT YOU WANT IT'S WORTH IT ALL

We must stand together

Kategori: Allmänt

Jaha. Ska vi börja med knäet då. Knäet, det utpräglade och ofrivilliga ämne som präglar min blogg. Efter att ha opererat tillbaka korsband 2 gånger, fixat meniskerna, läkt skadade ledytor, tagit ut brosk, och blivit av med delar av två senor står jag inte på ruta ett längre. Jag har i alla fall kommit en bit. Men lite där ligger problemet också, för det är bara en bit.

Ni vet att knät krånglat på senaste. Jag har haft ont, när jag inte borde ha det. Jag var på ultaljud för knät förra fredagen, och Erkki ringde med svaren på det i måndags. Min knäskålssena är skadad. Den är inte helt av, vilket jag är fantastiskt glad över. Dock kunde den (och kan antar jag ..) ha gått av om jag fortsatt träna på som jag gjorde då jag fick ont. Så nu ska jag tejpas i 700 år framöver, samt så är jag förbjuden att gör det mesta i salen. Det är ungefär det svåraste jag vet. Men jag har en ny taktik vad gäller knät nu.

Min nya taktik går ut på att göra som jag blir tillsagd. Och göra EXAKT så. Smärtfritt ska betyda att jag inte känner av det överhuvudtaget, och att inte få springa innebär inte att det är okej att jogga. 

Tur för mig att barren finns. Vi är kompisar nu vi, när jag inte får vara med resten av redskapen. Men snart, "bara men orkar kämpa, så kommer man dit en dag" som Ida Jonsson hade sagt. Jag vägrar hur som helt att ge upp. 


And the drumbeat carries on

Kategori: Allmänt

För det första, så firade jag såklart inte nyårsafton på Rosella. Inlägget valde bara att publicera sig själv då. Det var på torsdagen vi for iväg.

För det andra, så firade jag nyår hos Rezgar, med 16 av våra vänner. Det var såklart kul och jag ångrar inte det minsta att vi fixade ihop det, även om det krävdes en del pyssel och planerande innan. Raketerna var jag mindre impad av än jag brukar (jag och de 5 åringar som lyckats hålla sig vakna till 12-slaget brukar annars vara de som blir mest tagna av explosionerna) ...

För det tredje ska jag diskutera mitt knä. Men det får bli i ett annat inlägg.

För det fjärde så är jag ledsen för att jag inte bloggat. Jag vet hur sjukt sjukt tråkigt det är att följa en blogg som inte lägger upp nya inlägg. Men jag har gjort så mycket annat. Som att sova. Och strunta i att sova.

För det femte. 2011. Det ska jag också skriva om.

Här är två bilder från när vi faktiskt var till Sverige