thelifeofadreamer

we deserve to sparkle

Kategori:

Fantastiska helg. Åt för en stund sedan världens godaste pestokyckling hos mamma och pappa, toppade det hela med lite glass med chokladsås och efter det drog Rezgar och jag hem. Jag dör lite av att ligga inne och mysa under ett duntäcke med levande ljus tända runt om i lägenheten medan det regnar och ruskar ute. 

Imorgon bitti är det träning som gäller, och framåt kvällen ska jag tillbaka till Stockholm och karolinska. Är en intressant och kul vecka nu framför mig. Pallrade mig till Åkeshov och snakade med tränaren där, så ska fara och testa en träning med dem. Mamma kommer på måndag kväll och vi ska gå på Rock the Ballet på Cirkus. Sen ska jag ha min första dugga (ett slags test) i skolan. Rezgar kommer sent på tisdag och stannar 2 nätter!! Så det ska bli kul! Dessutom fick jag just reda på att jag spenderat mindre pengar än jag trott dehär första veckorna i Stockholm .. puh! 

Nu fortsatt mys. Godnatt :) 

 

Oh, she got her head in the clouds

Kategori:

Ser ut som ett annat oväder. Borde påriktigt inte vara lagligt att vara såhär slut! Pluggade till halv 3 inatt. Och då kanske ni tror då att jag läste och ba "men fasiken vad skönt, nu kan jag allt utantill mmmm", nej. Satt och gjorde allt utom att plugga (lackanaglarinstagrampackauppbortahåretspelaquizzpåiPhone) tills midnatt då jag insåg att jag måste läsa de sista kapitlen till tentan, vilka var muskeltyper och motorik+reflexer. Så, ni är med mig om jag säger att jag kunde de kapitlen sämst. Och vad sjutton tror ni inte det kommer typ 10 frågor om på provet om inte motoriska banor och reflexbågar !!!! Fick damp. Här hade jag pluggat hjärnstrukturer utantill, lärt mig baksträngbanor och anterolaterala funiklar och läst limbiska system, TILL VILKEN NYTTA?! Kan man ha mer oflyt med vad som kommer :( Nåväl, hittade på en aktionspotential åt hjärtmuskeln och försökte hitta på en egen formel åt sarkoplasmatiska retikelet. Gick relativt dåligt alltså, men världen lär ju inte gå under för det. Sen satt jag som en zombie när vi käkade kinamat och hamnade i ngn slags koma efteråt och har befunnit mig i det sen dess. Godis (!) har konstigt nog gjort mig piggare de senaste 5 minutrarna, och nu överväger jag en tripp till Åkeshov för att spana in gympahallen jag skulle vilja träna i ... 

17 månader <3

Kategori:

Dont tell me I can not do something when there are footprints on the moon

Kategori:

Har min första tenta på torsdag på universitetet. Suttit hela dagen idag med Veronica och pluggat, MAAAAH vad mycket man ska kunna. Blir lite nervös nästan, vill ju skriva bra första tentan! Har massor kvar att läsa, men allt går bara man vill, right? Kör på det.

Annars taggar jag tävlingaperiod så småningom. Troligtvis är det "bara" bom och barr jag kör nu de första tävlingarna. Bommen har jag samma serie som innan skadorna, men minus salto och sträckt ner. På barr samma som innan, men förhoppningsvis lite annan kvalité ;)

Foto: Jacob Saurén/Ålandstidningen

Don’t practice until you get it right. Practice until you can’t get it wrong

Kategori:

TORSDAG

Kategori:

Jag har en viss benägenhet att gilla och göra saker på mitt sätt. Inte så att jag inte lyssnar på vad andra säger och råder mig, men gillar att modifiera dem lite och klura ut min egen väg. Så också med skolan i detta fall. Jag tror (vilket är fantastiskt om så är fallet) att jag kommer få provträna med STG i Stockholm om ett tag. De är typ, eller ja, de är skitbra. Jag vill känna att jag kan visa vad jag kan så gott det går när det är dags för träning där, och därför försöker jag träna så mycket jag kan här hemma nu. Vilket är lättare sagt en gjort när vi har föreläsningar varje dag --> jag sitter med mina flashcards/fysiologiböcker/anatomiatlas och läser läser läser för att hinna med. Dessutom krånglar boende i Stockholm.. Så min plan (just nu) är att läsa inför anatomi/fysiologi tentan (som är nästa vecka) hemma på Åland. Sen börjar en sjukgymnastikkurs som är praktisk, så då måste jag vara där. Och då hoppas jag på att ha lite fler träningar i kroppen för att kunna provträna ;) Nu, membrampotentialer. Tuudels!Knän!

Kategori:Vissa saker är häftigare än andra. Vissa saker tar längre tid än andra. Vissa saker får man slita mer för än andra. Tror dethär var ett av de största projekten jag tagit på mig och ett av de som tagit längst tid i mitt liv. Projekt bygga muskler. Svär på att jag gjort 10 000 benpressar och sjuka mängder hopp och benböj för att få tillbaka så mycket muskulatur. Minns de dagar jag ställde mig framför speglen, ropade på Hanna och undrade om det inte var liite lite lite mindre skillnad, varav hon omsorgsfullt tittade på mig, skakade på huvudet och lade till ett "nja, inte än, men det kommer nog snart". Nu är inte skillnaden så stor. Fortfarande fattas lite baklår, men det antar jag kommer när jag får igång mina skjuta hare (benövning) som jag serro (!!) inte kan än. Det knäpper och knakar när jag gör dem, men sakta men säkert ska väl det också gå.

För övrigt bör väl tilläggas att det egentligen inte är mängden muskler som spelar roll, utan kvaliteten på musklerna man har. Men för egen del tycker jag det vore skönt med två lika stora ben ;)

Ni kan ju jämföra vaden ordentligt. En viss skillnad.. Fridayy

Kategori:

Fredagar hjärta. Tycker så mycket om dem. Denna är dock inte idealisk, Rezgar är på bortamatch! Jag är hur som haver hemma på ön igen. Skönt att slappna av och slippa ränna efter alla pendeltåg. Imorrn ska jag typ plugga, plugga, laga mat och plugga. Borde stiga upp kl 8, men känner jag mig själv rätt lär det bli någon (...) timme senare än så. Sen hörde jag ryktet om kusinkalas imorrn. Fantastiskt om så är fallet! Nu ska jag käka popcorn och se på Sweet home Alabama. Är kär i filmen. Om ni undrar över fotot nedan tog jag foton till mitt körkort idag. Kan man se drygare ut??

To be better than yesterday

Kategori:

Inledde dagen med att utan problem hitta till hörsalen. Standard liksom. Sen förflöt 3½ timme relativt fort faktiskt, förstod det mesta och var med i huvudet. Lunch ute på gården med Virre, och en timme föreläsning till. Sen var det grupparbete (...................) vi kom 2 frågor på 1½ timme, effektivitet när den är som bäst .... jösses. Får skylla på att alla var rätt fullproppade i huvudet efter dagens föreläsningar. Sen var jag och gymmade igen, snikade in mig själv gratis genom att hota med att gå till ett annat gym annars. Nej, inte riktigt, men de gav mig gratis träningsvecka efter att jag sagt att det andra gymmet var billigare ;) Sen käkade jag middag, oliver yoghurt och äppel och efter det sitter jag här! 

Imorrn är det typ fullt schema igen, MEN jag sticker redan efter morgonens förelösningar för Rezgar kommer hit :D wiii! Så får se vad vi hittar på! Jag ville gå och käka lunch på Gondolen, men det verkar bara vara äcklig mat där. 

Nu ska jag hur som plugga ventriklar och hjärnhinnor. L8rs  
KI 3

Kategori: Allmänt

Maah! Fattar inte! Steg upp 07.20 ringde klockan imorse. Skola 08-17. Springa ärenden, laga mat, träna på gymmet, massa tunnelbanebusstid, ringa hem och poff 00.27 !!!! Jag som ska upp 7 imorrn igen. Sjukt pressade dagar just nu. Vi läser hela neuroanatomin på 3 dagar och sen fysiologi från torsdag. Hur ska jag få in 8h hjärnanatomi tills imorrn när klockan är såhär mycket nu??? Håhåhå säger jag bara. Tur att det är intressant!

KI 2

Kategori:

Idag har vart en lång dag! Steg upp halv 8 för att hinna iväg till skolan till nio (ni som känner mig vet att jag i vanliga fall skulle stiga upp 20 i nio, men det går ju inte nu när det tar typ 50 min att pendla till Huddinge!!). Vi skulle börja dagen på Karolinska sjukhuset i Huddinge, ett sjukhus som var 7 byggnader stort med 8 våningar i varje, sjukt lätt att hitta EN föreläsningssal där inne...... Hur som hittade vi dit bara 5 min försent (och då var vi inte sist!). Sen var det en kort info om sjukgymnastik som ämne, sen bibblainfo och efter det tog vi pendeln till Solna. Där hade vi intro till Anatomi, det var SÅHÄR (!!!!!!!!!!!!!!!) kul och intressant. Var typ sur när skolan var slut, allt är verkligen sådant jag vill lära mig om. Efter det tips jag pendeln in till stan med Veronica och sen for jag till lägenheten, satte på mig joggingskor och for iväg ut på en promenad. Imorrn är det en full 9-16.15 dag som gäller, men det blir kul.

Här är en bild på de jag hänger med mest i skolan just nu. Stella, Susanna, Mikaela och Veronica

Karolinska institutet

Kategori:

Sitter i en av våra släktingars lägenhet i Stockholm. Idag var min första skoldag på Karolinska institutet. Bestämde mig i fredags för att faktiskt fara hit och se hur allt var. For iväg med morgonbåten imorse, och skulle vara på upprop klockan 1. Irrade omkring ett tag innan jag hittade alla tåg/bussar som tog mig till lägenheten. Sen ännu mer irr innan jag hittade till rätt pendeltåg som tog mig till Huddinge. Väl där insåg jag att jag inte visste adressen på rummet där uppropet skulle vara (den fanns på nätet, och det kom jag ju inte åt då jag har finskt 3G nät...). Blev så frustrerad och stressad (kl var 10 i ett) att jag bestämde mig för att bara svänga in i ett hus och kolla om det fanns någon jag kunde fråga där. Svänger in i huset och det första jag läser på en uppsatt lapp är "upprop sjukgymnastik rum blabla", skönt med flyt ibland. Hann itid, plockade upp en pärm med info och satt mig ner med tre andra tjejer, Stella från Stockholm, Susanna från Lund och en viss Veronica Wagner! Härligt att babbla lite gympa, även om man fick tänka efter vad man sa för att inte låta som en stalker ;) (vilket jag säkert gjorde ändå, men äh!). Efter att ha tagit pendeln tillbaka till centrum med de tjejerna gick jag på stan en stund, panikade (skräll någon?), samt insåg att jag inte käkat (så såg till att få i mig något). Efter det for jag till lägenheten och pratade med min man och efter det har jag bara suttit i soffan.

Om ni undrar hur jag tänker kring KI så är det inte helt klart än. Problemet är hur jag ska få ihop plugg och träning. Hur gärna andra än skulle råda mig att välja plugg så vet jag att jag inte kan sluta med gymnastiken nu, och här finns inte träningsmöjligheter förrän jag kommit på en högre nivå. Dessutom tror jag att det blir svårt att kombinera dem.. Ska prata med studiehandledaren imorrn och se hur jag ska lösa saker. Känner hur som att jag är på rätt med utbildningsområdet, och det är ju bra!

https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-2/770488/images/2012/pic_5045007c9606ee7bcf0029f0.jpg" class="image">

The storm before the calm

Kategori:

Igår var jag så trött att jag somnade i tid. Varken chokladmoussen som vi lagat eller chipsen som vi handlat hann ätas innan John Blund tog över. Tur var väl det, för jag hade 3 timmar träning nu imorse. Ville typ slänga mig på mage på en tjockmatta och gråta när Ylva sa att stereon inte fungerade... SJUKT (påriktigt SJUKT) svårt att ha en timmes uppvärmning en söndag morgon utan musik. I och med mina fantastiskt lågt satta förväntningar, så gick uppvärmningen och övriga träningen anmärkningsvärt bra!! Kolligt hur det kan vara! Körde både samlad och delad flickis på tävlingsbom, körde flicki-flicki med Ylva på paavon, samt snurrade tsukan till stå(!!!) i grop! Sen fick jag slita som ett djur på slutstyrkan, trodde jag ville spy ett tag, men det gick bra :)

Nu ska jag njuta av dagen och ikväll ska jag på fotbollsmatch. I övrigt är jag expert på att håsa upp mig för saker. Halva min läpp är försvunnen under munsår just nu för jag är så stressad över universitet...