thelifeofadreamer

Julen 2013

Kategori: Vardag

Hade en fin julafton med många fina klappar, och en rolig juldag med tjejerna hemma hos mig. Annars har jag inte chillat järnet utan jobbat på Nyan över jul och i mellandagarna. Sen drog träningarna igång i fredags igen efter 4 dagars jullov också! 

Påtal om det ska jag sova nu så jag orkar upp till hallen imorgon bitti :)

Christmas time

Kategori: GymnastikHär är alla mina duktiga tjejer som jag jobbar med i hallen. Så fantastiskt roligt, och världens bästa jobb

Imorgon är det julafton och det ska bli väldigt mysigt. Jag har pysslat och tänkt och funderat ordentligt i år och därför känner jag mig väldigt nöjd med klapparna jag tänker ge. Viktigast för mig med julen är att jag får fira med Rezgar och resten av min familj, och att Kajsa och alla andra barn får en rolig dag som överträffar deras förväntningar. Julen är verkligen barnens högtid och det finns inget som gör mig så glad som när barns ögon "lyser", vilket dom ofta gör på julen. 

Huller om buller, men här kommer i alla fall ett ton Bermuda och New York bilder!

Kategori: Gymnastik

Promenad i var vi nu var. Där vi åt god fajitaslunch i alla fall, och slapp kycklingsalladerna som serverades i 8 dagar i sträck på skolan. Coola var vi dessutom i våra blå linnen. Synkade oss klädmässigt under hela vistelsen, ingen slog oss på den fronten! 
 
Här är vi och snorklar mitt ute i ja, har ingen aning faktiskt.. Hur som, kolla vilken paradisö!!! Var trappor byggt vid bergen och kändes precis som ön Jack Sparrow blir dumpad på i Pirates of the Caribbean. Vi såg typ 3 fiskar på denna snorklingstur. Men vi var sjukt glada ändå för det var första dagen vi fick vara i solen längre än 10 minuter. Stekte sönder på båttaket. Haha, ni får kolla en bild längre ner, vi ser så sjukt bitchiga ut.
 
                                        Denna är från första dagen då vi gjorde skylt till rummet där vi bodde så ingen skulle gå in i fel dörr (omtanke till Hanna med andra ord, hehe)

Från sista dagens tävlingar tror jag! Sötnosar! Älskar att Mollan dragit ner dräkten för att hon antagligen håller på och dör av värmen. 
 
Denna är från sista kvällen! Står med en tjej från Färöarna som jag tävlat mot sedan 2007 på Isle of Man. Vissa kvällar (och dagar) ballade det ur mer än vanligt för oss i laget, detta var en av dem. Alla gick bananas och det var såklart skitkul. Det var mörkt ute när vi kom till avslutningsceremonin men vi alla drog keps + solbrillor, ryggsäck (ryggväska?? haha) och flagga i den. Här hade jag för övrigt lyckats med en av veckans omöjligheter, byta till mig en Bermu jacka i rätt storlek! 
 
Denna är från invigningsceremonin! Här vrickade alla ur också. Kan komma tillbaka till det på en senare bild, denna tog jag mest med för det ser ut som Fanny har en fet hästsvans åt sidan och det såg kul ut. Ha! ;)
Påtal om Fanny så fick hon och jag rätt snabbt namnen kräftorna. Jag tycker Fanny var värst, för hon lyckades med att bränna in shortsmärken på låren, meen vi var hur som lysande röda båda två efter nästan 2 veckor på ön.
 
Här är dörren också!! :D Så himla fin. 
 
Kanske den vanligaste synen i gympahallen? Tror vi spelar in en musikvideo till fångad av en stormvind på denhär bilden. Skulle vilja ha en ihopklippt film på allt vi filmade därborta <3
 
"Asså måste ni till och med ha lika dana bikinis?" frågade en bermudian. Detta var dock inte bikinis utan våra linnen som vi dragit upp. Detta är "bitchbilden" för övrigt. Alla sitter på rad, knäpptysta, med brillor och bara njuter av solen. De andra gymnasterna på båten trodde vi var skitsura hela båtresan, men vi var bara så sjukt nöjda över att få bli lite bruna. 
 
Maaah, Horseshoe Bay! Så sjukt fin strand. Och dessutom hann jag Lovvan och Mollan dit innan alla öspelsdeltagare kom till Bermuda (för vi reste ju tidigare än resten). Så när vi var där och badade första gången så var det inte mycket folk alls mot hur det var sen. Svär på att detta är en av de finare stränderna på jorden! 
 
Asså denna bilden. Minns att vi var trötta efter en dag på stranden och att vi hittade den på nätet när vi låg inne i kackerlacksrummet och slöade. Sen slutade vi inte skratta på 10 minuter. 
 
Inga riktiga gymnaster om det inte finns gympabilder i kamerarullen. Här flickar sig Emma.
 
Mollan och jag på avslutningen, så sjukt glada tjejer! Här började vi längta hem och tyckte det skulle bli rätt skönt att få duscha i en vettig dusch efter 2 veckor i husvagnsduscharna.
 
Från invigningen. Tagen just innan vi ska gå paraden in. Minns inte allt vad som hände där bakom, men vi dansade ju ngn dans i alla fall på linjerna på fotbollsplanen? och vinkade till filmkameror och sjöng osv.
 
haha, denna kväll <3 Sassa säger klockan 19.30 "kanske ni ska börja göra er i ordning för sängen" och klockan 21.00 är det släckt i rummet. KLOCKAN 21!!!! hahahaha, Fanny och jag börja givetvis att diskutera faktumet på facebook, efter att vi var klara med vår kräftkonversation. Minns att vi fnittrade som småflickor under våra lakan när vi fick varandras meddelanden. Solen måste gjort ngt knäppt med oss där borta, för allt jag minns är att vi fnittrade åt allt, och allt (utom luncherna) (och buss) (och promenader) var typ roligast i världen.
 
 
Dethär var vår badstrand efter träning och tävling och jösses vad vi älskade den! Minns särskilt 2 dagar innan första tävlingen då vi lekte baywatch, kycklingar, hajar, sandinpackning i håret, sand innanför bikinin, så himla mycket skoj på denna strand. Sen var man typ alltid ensam där, så alla kunde simma samtidigt, och ingen behövde vakta väskor. 
 
Här är ett vrak! Tyckte vi måste se ett sådant när vi faktiskt var till Bermuda. Här fanns fiskar också, och vi trodde det var här vi skulle få snorkla, men ack så fel vi hade! 
 
Ännu en bild från invigningen. Som (som sagt) var skitkul. Väl på arenan startade vi vågen, lekte dykare, skrek oss hesa, dansade, sjöng och allt annat vi kunde komma på.
 
Jag tror aldrig jag sett mig såhär BLOND! Håret blektes som om jag badade i citronsaft med det jämt. Sen när jag kom hem till Åland och borstade håret ordentligt så föll typ halva håret av. Haha, det hade nog tröttnat på solbehandling och sandinpackning. 
 
Här är en bild från vår social evening! Som var det tråkigaste vi varit med om fram tills dessa kom. Då blev det fart på kalaset! Gombeys heter dom, och dansar skitkul.
 
Här är från avslutningskvällen igen! Kanske första gången vi använde våra converse som vi släpat med?
 
Gullungen. Såhär vaknade jag varje morgon. Med gulleLovis som utsikt. Att hon hade den där ögongrejen på när hon sov gjorde inte att vi busade med henne mindre direkt.
 
Gänget! Haha, vi i våra blå linnen och M1 och M2 i sina orangea.
 
Åh denna ♥ Det är eftermiddagen efter att lagt lagtävlingen varit och jag hade väl typ gråtit ögona ur mig. Påväg till rummet på mina kryckor så ser jag denna uppklistrad på en klassrumsdörr. Beskrev så tydligt vad jag kände, var så himla besviken på allt. Så knäppte jag ett kort, och kände mig mycket bättre till mods.
 
Med F! Älskar hur vi glänser ikapp med våra dräkter. Svettigt.
 
Avslutningen. Sprang som idioter för att byta pins. Har ingen aning om varför man gör det? Man har ju 0.0 användning för dem sen. 
 
Alla gymnaster utanför National training center! 
 
Lovvan och jag på Horseshoe bay. Ni kan notera att vi här flrutom linnena också valt att synka shortsen och bältena. Keeping it classy liksom. 
 
Avslutningen! Alla gymnaster gick in på händer.
 
hahhaha, kaninöronen som Sassa gör på Emma :')
 
                                         Jetlaggade hade vi inte varit förut. Här tupplurar vi på en 30 minuters båttur. Ylva tog bilden.
 Sen  bar det av till städernas stad, New York! Vi mellanlandade där och innan planet mot Helsingfors skulle gå så hade vi 6h till övers. Några av oss kastade oss i en taxi för att få se vad Carries, Mirandas, Samanthas och Charlottes hemstad hade att bjuda på. Här såg vi en Manhattan skylt första gången och gick bananas inne i taxin. 
       Här är HP, EP och Fanny strosandes någonstans i the big apple. Sjukt häftigt att få vara där, trots den korta tiden!
          Här på Times Square slängde vår taxichaffis av oss. Trodde han skulle mörda mig då, för han var världens otrevligaste, och det sa jag till honom (haha, inte rakt ut, men så att han skulle veta att han var dum!). Han blev så sjukt aggro!
 
 Lyckliga systrar mitt i New York! 
 
 
 
Utanför biblioteket där Carrie skulle gift sig med Big!!! Så nöjd när jag hittade ngt som hade med Sex and the City att göra! 
 
     
Här sitter vi i taxin påväg in till Manhattan. Haha nervositeten.. jag hade ingen aning om vart vi skulle och chaffisen körde som en galning. 
På Fifth Ave hittade vi denna! :D Spenderade säkert en av våra 3h där. Haha.
 
Här har vi just landat i Helsingfors efter att ha rest typ ett dygn. Väldigt trötta, och fullt medvetna om att det var lika länge kvar innan vi var hemma på Åland. 
 
Allt som allt var det en helt fantastisk resa. Att få göra det med sina systrar och några av tjejerna ur gruppen som jag tränat med väldigt länge var ju pricken över i:et. Det hade inte varit detsamma utan dem. 
 

Harry Potter

Kategori:

♥ för dessa böcker.

Bara man orkar kämpa, så kommer man dit en dag

Kategori: KorsbandÄntligen har jag lämnat in allt till första kemikursen! Imorrn har jag betygssamtal, men om jag klarar det (brukar vara lite som ett muntligt prov) så har jag bara kurs 2 kvar innan jag är klar med kemin. 

Annars har det varit ganska mycket timmar i hallen. Vilket såklart är skoj. Jag älskar att vara där. Samtidigt så suger det till ibland långt ner i magen när jag inser att jag inte håller på mer. Att jag lagt av. Så himla tråkigt. Önskar så att jag fått gå skadefri 2010 och aldrig behövt dras in i knäskiten, men försöker intala mig att jag hittat en ny roll som tränare, som jag också älskar. Och det värmer så i mitt hjärta när jag hör barnen och de äldre tjejerna prata med varandra eller mig i hallen ibland. Till exempel:
"men ----- ta bort bananryggen!!!" (bananrygg är då ett uttryck jag tryckt in i de yngre tjejernas huvuden, och det är en position man inte vill se när man står på händer. Ibland känns det omöjligt att förklara saker för en grupp småtöser med medelålder på 7,5 år men uppenbarligen så lyssnar de bättre än jag trott), "du får inte säga att det INTE går -----, allt går, man måste vara träna lite mer" eller "Malin, jag trodde aldrig jag skulle klara det här". 
Allt sådant får mig ändå att fatta att jag är på rätt, och att jag gör skillnad i hallen för dem. 

Annars händer väl inte allt för mycket nytt. Jag har börjat pallra mig till gymmet igen. Inga krav. Inga förväntningar. Bara för att jag gillar att träna går jag dit.

Tävling igen!

Kategori: Gymnastik

Ligger nerbäddad på en madrass i gympahallen och ska snart sova. Så himla mysigt att gosa ner sig i ett duntäcke med bommar och barrar som utsikt när man ska sova. Igår innan vi begav oss mot tävling så hann vi med att se Idolfinalen i Globen. Jag hejade på Kevin så var nöjd över att han vann. Påtal om vinna så gjorde vi det idag. Emma tog hem 3 guld och Lovis 1, dessutom massa silver och bronsmedaljer. Skoj. Och skoj hade vi också ikväll när vi lekte och dansade och sprang och skuttade och gympade över hela hallen. Hehe! Nåväl nu ska jag sova så jag orkar upp till tåget imorgon. Lilla jul...

Kategori:

...firade vi traditionsenligt hos mormor och morfar. Så mysigt. Dom bjöd på glögg och julmat innan lillatomten kom och knackade på fönstren. En exalterad och snart 5årig Kajsa sprang kors och tvärs genom huset för att se en skymt av tomten innan hon slutligen hittade en kass julklappar på trappan vilka ledde bort tankarna på var han kunde vara. Efter middagen for vi hem till lägenheten, så tittade Emma och Nordi förbi och efter det for vi till arken. Nu har jag öppnat första luckan i min julkalender och ska snart dra mig till kojs. Imorgon ska jag vara i Bollhalla halva dagen och sen har mamma och pappa bjudit in sig på inflyttningskaffe!