thelifeofadreamer

And for years I was scared of it

Kategori:

Känns som den här helgen varat sedan i torsdags! Så sjuk skön känsla. Har hunnit med massor dessutom. Emma och Nordi hann hit på besök, för de kom från Etuna i veckan någongång, så himla skoj att träffa dem. Blir så glad när saker känns som förra året när de bodde här! Sen har vi haft pyjamasparty ute hos Carro! Tacos, babbel, dans, film och tutta hann vi med innan jag steg upp och for in mot stan igen. Skoj att se tjejerna igen!! :D Sen har jag hunnit tappa rösten samt ha brons-, silver- och guldmärkestester. Så himla skoj att vara inblandad i gympagrejer! Sen har EP haft födelsedagskalas och bjudit på såå god tårta. Och så var jag på stan med mamma en sväng i fredags och det kändes så himla juligt och mysigt att vandra omkring där. Och så har första snön kommit. 
 
Ni ser, massor! :)
 
Sleepover 
Med Emma!

13 saker du inte visste om mig

Kategori:

Jag har sen jag var liten sagt att jag skulle vilja adoptera ett barn, och håller fast vid det än. 
 
♥Jag prickade i somras av en av punkterna på min oskrivna bucketlist när jag fick besöka New York. 
 
Jag älskar utsikter. Även om jag är flygrädd så älskar jag att se ut på världen under från ett flygplan, eller stå högt uppe i ett hus/på ett berg och kika ut. 
 
♥Det bästa stället jag somnat på var i min farfars segelbåt i akterkajen, där vågorna gungade en till sömns.
 
Jag är extrem på att inte kunna doppa mig snabbt, om jag doppar mig så tar det 20 minuter innan axlarna träffat vattnet.
 
♥Skulle jag hålla på med en traditionell lagsport så skulle det vara volleyboll.
 
Jag har alltid sagt att min drömprins naturligt har svart hår. 
 
♥Jag pluggar absolut bäst och effektivast efter 21.30.
 
Så fort jag leker kurragömma och ska gömma mig så blir jag kissnödig.
 
♥Första gången jag var hem till Rezgar hoppade jag på kryckor och lyckades tappa dem i golv så jag väckte hans lillasyster. 
 
Jag är väldigt pysslig av mig, och älskar att klippa och klistra ihop saker.
 
♥Jag är urskriven ur kyrkan. När jag skulle konfirmeras lade jag oblatet i skon istället för att äta upp det, kom på mig själv med att inte fatta vad jag gjorde där.
 
Jag vill se hela världen och resa överallt, men jag är också så himla hemmakär.

Onsdag

Kategori:

Dagarna springer iväg och det är snart december!! Ska komma med en väldigt skoj nyhet för dagen, även om den är några veckor gammal, och det är att vi flyttat till en större lägenhet! Äntligen!! Och även om det ännu är väldigt oklart var Rez spelar nästa år så är jag fantastiskt nöjd med att få ha lämnat vår lilla etta på skrakvägen. Den var ju mysigt och allt det, men vi tröttnade rejält i slutet och vi trivs såå bra i vår nya tvåa mitt inne i stan! Så nu är jag insnöad på att fixa lägenheten fin. Annars har vi fått hit en soffa, en dubbelsäng (!!), en diskmaskin (!!!!), en tvättmaskin (!!), bord och stolar, tv och så vidare. 
 
Idag har jag inte gjort så hemskt mycket som bör skrivas in i historieböckerna. Steg upp, for på jobb några timmar till barnavdelningen, var och handlade, lagade kyckling med pommes och chiliaioli och nu ligger jag på soffan och väntar på att nya avsnittet av blacklist ska komma/bonde söker fru ska börja/hitta pluggork/Paradise hotell ska börja. Saknar självdisciplin idag. Hittade den i tisdags dock (haha) då jag for och tränade för första gången på 2 månader.. eventuellt kan det vara 1,5 för har inte riktgit haft koll, men hur som helst så har jag lagt ner det projektet rätt rejält just nu. Försöker gräva ner stridsyxan liksom. Sprang kanske 3 minuter på löpbandet i tisdags innan knät ceppade ihop, så det ökade inte direkt motivationen för att gå dit igen inom närmsta tiden. Vi får väl se när nästa besök sker, själv tippar jag kring jul. 
 
Klippt håret har jag heller inte gjort på en halv evighet, eller färgat det. Men gillar att det börjar bli långt igen, och att det är mörkare. Nu ska jag sluta babbla och gå och borsta tänderna innan Bonde söker fru, så jag kan "somna" i soffan sen när tv-kvällen är slut, och få gratisskjuts till sängen utan att behöva göra ett dyft. Höjden av lathet. Hehe. 
 
 
Såhär skulle ju vara helt soft att ha det. 

Stipendium

Kategori: GymnastikHur skoj var inte detta då? Så glad och stolt. Fick höra tjejernas motivering också och blir så glad när jag hör att den tid jag lägger ner på gympan uppskattas. Är så himla skoj att få följa med på deras resa, och förbättra de saker jag själv inte trivdes med som gymnast. Det är så himla mycket pågång inom gympan på Åland nu och det jätteroligt att kunna vara en del av det! :)

Helgen!

Kategori:

Hej! 
 
Halva veckan har redan sprungit förbi. I helgen bar det återigen iväg till Finland för att tävla sista nationella tävlingen där för i år. På schemat under resten av året har vi nu brons-, silver- och guldtest, några av silvertjejerna ska iväg på ett minioriläger (men det följer inte jag med på :( ) och två tävlingar i Sverige i december. Sen träningar förstås, och de är ju det absolut viktigaste, det är ju där man sätter grunden till allt som man senare kommer kunna göra på tävlingar och tester. 
 
Tillbaka till Finland då, och helgen. Inledde med att åka på fredag kväll och ta nattbåten till Hesa, jag sov med de yngsta tjejerna som var med, och i och med att jag var deras enda ledare som var med så kändes det som jag var trebarnsmamma under hela fredag natt/lördag dag, haha ;) Skoj var det verkligen dock!
 
 
Vi for till hallen mot eftermiddagen och då gick jag dirren på domarpalaver för klass C som jag skulle döma. Fick ett smärre damputbrott som utspelade sig inombords då de vägrar acceptera mitt domarkort fullt ut i Finland. Denna gång i form av att jag inte skulle få vara överdomare i klass C på hopp även om jag var den i domaruppsättningen med högst domarkort, med motiveringen "du pratar svenska och kan inte det finska systemets uppbyggnad". Men nähä, för jag har ju inte tagit DK 1 och DK 2 förut i FINLAND? Och det är ju väldigt svårt att döma överslag till rygg?  Nåja, dömandet gick kanon och mina kollegor vid bordet var väldigt trevliga. Sen var det dags för klass E och F, och denna gång blev jag satt som avdragsdomare på matta. Var så sjukt nervös, överdomaren i denna klass (som hade internationellt klass2 kort) ingav sådan sjuk respekt att jag typ blev rädd för henne, haha. Hon började genomgången vid bordet och tilltalade mig och den andra avdragsdomaren som "flickor", och berättade historier om när hon dömt nordeuropeiska mästerskapen etc. Var rätt glad när den tävlingn var genomförd och mina poäng gått igenom hennes "kontroll" håååhå! Så där hade ni en summering av helgen ur ett domarperspektiv. 
 
 
Nu till tränarperspektivet. Vid det här laget har diamant-, guld- och silvertjejerna (som tillsammans med brons/förberedande brons är de grupper jag tränar) gjort 4 tävlingar. Diamant har 2 kvar. Jag skulle gärna sett färre fall på bommen och ett större självförtroende när de gick in i tävlingshallen. De skulle dom absolut kunna ha, för de har väldigt mycket att visa! Jag har fått se såå fina bomserier på träning och skulle bara önska att de skulle få visa upp sådana på tävling. Några har vi fått se dock, och jag räknar det blir än fler med mer träning och fler tävlingar. Jag ger mig inte innan alla står kvar på bommen! ;) I övrigt imponerande att de ökat svårigheten så mycket. Det är ju inget man bara "gör" på tävling, utan det är ju det som görs på träning, och de har verkligen tränat jättefint i höst. Ser så mycket fram emot månaderna efter  vinterns styrkeperioden när vi har många veckor att nöta in nytt! :) För silvertjejerna så har det förbättrats väldigt mycket när det gäller stil. Väldigt skoj att kika på dem när de gör, och för mig är poängerna och medaljerna i denna klass totalt ointressanta. Det viktigaste för dem är att de kommer på träning och gör sitt bästa där. Vi har så mycket på gång för dem, och med tanke på alla grundtekniker de tränar in så hoppas vi så småningom på en "ketchup"effekt där det trillar in svårare övningar. Sen under hösten har ju dessutom mina brons/förberedandebrons tjejer gjort tävlingsdebut! :) Det var lätt en av höjdpunkterna och jag var mycket nöjd över hur de tog till sig mitt "sistaminuten pepptalk" och hur de visade upp sig. 
 
Hittills alltså, en mycket händelserik höst. Väldigt mycket på gång, och jag trivs bättre och bättre i tränarrollen. 

You better move, you better dance

Kategori:

Haha, idag VAKNADE jag 13.40. Orkar inte med mig själv. Å andra sidan var jag uppe till typ halv 5 igår natt. Inte för att göra ngt speciellt utan jag typ chillade, var på telefonen, funderade över när jag skulle orka upp ur soffan för att borsta tänderna eller ta tag i plugg, men åstandkom inget plugg på hela natten tyvärr. 
 
Så av den relativt korta dagen idag blidde det vattenlabben, (som jag inte gjorde igår...), en sväng via mamma och pappa, 4,5 h i Bollhalla som tränare, via Rökka (!) med Rebus och äta middagskvällsmål och sen har jag chillat framför tvn. Nu borde jag verkligen verkligen läsa ngt kapitel i kemiboken, men vi får se hur det går med det.
 
 
 
 

Onsdag

Kategori: Gymnastik

Tränarmöte, jobb på barnavdelningen och pestokyckling är det jag hunnit med hittills idag. Nu är min plan att baka brownies och efter det sätta igång med en isbitslabb till kemin. I helgen bär det av till Finland igen för gympatävlingar, även om B-klassen, den första klassen, inte kommer med denna gång. Men lika kul för det då C D och E tjejerna kommer med. Hoppas någon skulle kunna flytta till F så småningom, häftigt om vi skulle kunna representera oss i högsta klassen på tävlingslinjen.. Men allt tar sin tid ;)FSGM hösten 2013

Kategori:

Har varit i Helsingfors hela helgen på gympatävlingar. Så himla roligt. Ska plocka ut mina höjdpunkter från resan tänkte jag. 
 
För det första när mina småflickor skulle göra sin första tävling. De var så nervösa att de knappt visste vad de hette, och när de sedan skulle marschera in har jag aldrig sett så raka ryggar. Gullungarna! 
 
För det andra, kvällen på Marski (hotellet där vi sov). Rolig middag och rolig efterföljande kväll. Är så himla skoj att resa med gympaflicksen, för vi har alltid så roligt. 
 
För det tredje, E- och F- tjejernas tävling. Jag dömde i helgen den här klassen för första gången, och det var så himla kul. Trodde jag skulle ha svårt att få ner D-poängen (difficulty) och E-poängen (execution) samtidigt, men när det väl kom till kritan så satt allt på plats och det gick bra både att skriva ner krumelurerna och att dra avdragen! 
 
För det fjärde när vi lekte och dansade och busade i lekrummet med småflickorna påväg hem. Höjdpunkten var givetvis då Emma skulle leka "Delfinhäst" och kastade sig ner i golvet med tänderna före, men en liten gymnast på ryggen. Skrattade så jag inte fick luft tillsammans med Celine hela kvällen. 
 
Och här kan ni få en bild! Så kul att jobba med dessa flickor oh se hur de går framåt, både på träning och tävling!