thelifeofadreamer

Helgen!

Kategori:

Hej! 
 
Halva veckan har redan sprungit förbi. I helgen bar det återigen iväg till Finland för att tävla sista nationella tävlingen där för i år. På schemat under resten av året har vi nu brons-, silver- och guldtest, några av silvertjejerna ska iväg på ett minioriläger (men det följer inte jag med på :( ) och två tävlingar i Sverige i december. Sen träningar förstås, och de är ju det absolut viktigaste, det är ju där man sätter grunden till allt som man senare kommer kunna göra på tävlingar och tester. 
 
Tillbaka till Finland då, och helgen. Inledde med att åka på fredag kväll och ta nattbåten till Hesa, jag sov med de yngsta tjejerna som var med, och i och med att jag var deras enda ledare som var med så kändes det som jag var trebarnsmamma under hela fredag natt/lördag dag, haha ;) Skoj var det verkligen dock!
 
 
Vi for till hallen mot eftermiddagen och då gick jag dirren på domarpalaver för klass C som jag skulle döma. Fick ett smärre damputbrott som utspelade sig inombords då de vägrar acceptera mitt domarkort fullt ut i Finland. Denna gång i form av att jag inte skulle få vara överdomare i klass C på hopp även om jag var den i domaruppsättningen med högst domarkort, med motiveringen "du pratar svenska och kan inte det finska systemets uppbyggnad". Men nähä, för jag har ju inte tagit DK 1 och DK 2 förut i FINLAND? Och det är ju väldigt svårt att döma överslag till rygg?  Nåja, dömandet gick kanon och mina kollegor vid bordet var väldigt trevliga. Sen var det dags för klass E och F, och denna gång blev jag satt som avdragsdomare på matta. Var så sjukt nervös, överdomaren i denna klass (som hade internationellt klass2 kort) ingav sådan sjuk respekt att jag typ blev rädd för henne, haha. Hon började genomgången vid bordet och tilltalade mig och den andra avdragsdomaren som "flickor", och berättade historier om när hon dömt nordeuropeiska mästerskapen etc. Var rätt glad när den tävlingn var genomförd och mina poäng gått igenom hennes "kontroll" håååhå! Så där hade ni en summering av helgen ur ett domarperspektiv. 
 
 
Nu till tränarperspektivet. Vid det här laget har diamant-, guld- och silvertjejerna (som tillsammans med brons/förberedande brons är de grupper jag tränar) gjort 4 tävlingar. Diamant har 2 kvar. Jag skulle gärna sett färre fall på bommen och ett större självförtroende när de gick in i tävlingshallen. De skulle dom absolut kunna ha, för de har väldigt mycket att visa! Jag har fått se såå fina bomserier på träning och skulle bara önska att de skulle få visa upp sådana på tävling. Några har vi fått se dock, och jag räknar det blir än fler med mer träning och fler tävlingar. Jag ger mig inte innan alla står kvar på bommen! ;) I övrigt imponerande att de ökat svårigheten så mycket. Det är ju inget man bara "gör" på tävling, utan det är ju det som görs på träning, och de har verkligen tränat jättefint i höst. Ser så mycket fram emot månaderna efter  vinterns styrkeperioden när vi har många veckor att nöta in nytt! :) För silvertjejerna så har det förbättrats väldigt mycket när det gäller stil. Väldigt skoj att kika på dem när de gör, och för mig är poängerna och medaljerna i denna klass totalt ointressanta. Det viktigaste för dem är att de kommer på träning och gör sitt bästa där. Vi har så mycket på gång för dem, och med tanke på alla grundtekniker de tränar in så hoppas vi så småningom på en "ketchup"effekt där det trillar in svårare övningar. Sen under hösten har ju dessutom mina brons/förberedandebrons tjejer gjort tävlingsdebut! :) Det var lätt en av höjdpunkterna och jag var mycket nöjd över hur de tog till sig mitt "sistaminuten pepptalk" och hur de visade upp sig. 
 
Hittills alltså, en mycket händelserik höst. Väldigt mycket på gång, och jag trivs bättre och bättre i tränarrollen. 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: