thelifeofadreamer

Stockholm

Kategori:

Mycket sen sist .. haha, fast jag skjuter på plugget var dag så fyller jag dem jämnt med saker att göra. I helgen var jag till Stockholm med Sassa och Ylva och gick en elittränarutbildning. Helgen fylldes med flera intressanta föreläsningar och min absoluta favorit var skadeprevention som drogs av ja, enligt mig, Sveriges bästa sjukgymnaster specialiserade på gymnastik. En av dessa är ansvarig sjukgymnast i Eskilstuna för tjejerna som tränar inför OS i Rio 2016, skithäftigt att höra hennes tankar kring saker och ting. Min andra favvo var föreläsningarna i idrottsnutrition, ALDRIG har jag hört en så kompetent människa snacka kost. Jösses vad hon kunde sitt ämne. Sågade dieter hit och dit och förklarade på kemisk nivå vad som sker i kroppen när man äter/inte äter. Skithäftigt. Blir så inspirerad när människor kan sitt ämne. Sådan tränare och läkare vill jag bli. 
 

2013

Kategori:

Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Jag åkte över Atlanten! Besökte New York, fick se kritvita stränder på Bermuda. Jag snorklade. Tog min (vår) första hemförsäkring. Gick steg 3 domarkurs. Flyttade från min "första" lägenhet! Firade att min lillasyster blev myndig. Var upp i skatteskrapan som jag faktiskt tänker räkna som "skyskrapa" när R och jag käkade på Himlen därtill. Jag slutade på gymnastik :(
Höll du några av dina nyårslöften?
Vet faktiskt inte om jag hade några? Tror inte det, och hade jag det så har jag glömt dem.
Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Nope! Men min låtsaskusin Therese fick en liten Matilda i december, fast hon räknas som "släkt" och inte kompis ;)
Vilka länder besökte du?
Sverige, USA och Bermuda (Storbritannien
Är det något du saknar år 2013 som du vill ha år 2014 igen?
Hm.. 2013 innehöll ju väldigt mycket av allt känns det som. Under hela slutet av 2013 saknade jag dock att utmana mig själv fysiskt, skulle vilja hitta något som biter tag i mig och får mig att vilja träna för att uppnå något. 
 
Vilket/vilka datum från år 2013 kommer du alltid att minnas?
9 Juli, 22 juli
Vad är du mest stolt över 2013?
Att jag orkade ge knät en sista chans, tog mig samman och kom tillbaka till träning och tävling. Hade ångrat mig förevigt om jag inte gjort det. Nu vet jag att jag gjorde allt som stod i min makt för att ta mig tillbaka till gymnastiken, och när knät inte höll på Bermuda så var det den tanken som fick mig att kunna släppa det och gå vidare. Hade ångrat mig som bara den om jag slutat av rädsla för att gå sönder igen. Nu gick jag all in, höll inte, men var jäkligt glad att jag gjort resan. Att våga göra det, var min störta framgång.
Största misstaget?
Jag är lite för godtrogen ibland. Jag ångrar att jag litat så mycket på vissa personer. Har så svårt för att ge en ärlig "andra chans" har man bränt mig en gång, så kommer det alltid sitta i minnet liksom. Men det är ingen "stor" del av mitt år, och det finns inget större misstag som jag kan komma på, ELLER JO, att vi dansade på sjöfartmuset hahahahha....... ALDRIG igen!
Vad var din största framgång 2013?
Att jag tävlade igen i våras, efter 3 år. 
Bästa köpet?
Hm, ingen aning, blir ju helt blank?? Min vinterjacka? Nä, säger vår lägenhet, även om vi inte köpt den utan bara hyr, haha..
Vad spenderade du mest pengar på?
Hyror, skolböcker, räkningar, mat..usch ni HÖR ju hur vuxet detta börjar låta??!
Gjorde någonting dig riktigt glad?
Flera saker, 2013 var ett glatt år på många sätt. Jag hade väldigt roliga kvällar och dagar under sommaren med mina vänner. Det var jätteskoj att kunna tävla igen. Kajsa och Ella har bjudit mig på många skratt.
Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2013?
Åh! TIMBER, givetvis. Kommer alltid minnas den som min första "efter gympan" låt. Och som en glad sådan. Är så tacksam över att jag fått bli tränare, har hjälpt mig enormt mycket i att hålla mig glad trots att knäsagan aldrig slutade särskilt bra. 
WAKE ME UP, påminner mig om så mycket. Men framför allt så påminner den mig om sommar, sol, shorts, bruna ben och blont hår. Påminner mig om alla gånger jag dansade till den, och mådde bra. 
ON OUR WAY, är min Bermuda låt. Blundar jag så ser jag framför mig hur vi sitter i AA-flighten påväg till Bermuda. Lovvan och Mollan hade somnat och själv satt jag och stirrade på solnedgången från planet. Så mycket förväntan.
Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Jag måste säga gladare. Visst var det ett helvete ett tag i somras, men allt som allt var 2013 ett bra år, och jag var gladare än 2012.
Vad önskar du att du gjort mer?
Åh, jag måste väl svara det vanliga, skrattat, dansat, umgåtts med vänner, pussats, fått andra att skratta osv osv.
Vad önskar du att du gjort mindre?
Grubblat så mycket, och spenderat tid på att vara ledsen över sådant jag inte kan påverka. Inte varit ledsen och besviken på sådana som inte förtjänar att ta tid från en.
Hur tillbringade du julen?
Hemma hos mamma och pappa med min familj och Rezgar + farmor, faster och farbror. På morgonen var vi till mommo och moffa och åt lunch med alla kusiner och mostrar och morbror.
Blev du kär i år?
Tss, jag har ju varit kär mycket längre än bara i år ;)
Favoritprogram på TV?
Iiiiih, the Blacklist och the Mentalist. Älskar programmen!! Synd bara att hela säsongerna inte kommit ut än, så man måste vänta och vänta och vänta på avsnitt för att kunna se fortsättningen.
Hatar du någon nu som du inte hatade i början av året?
Asså, det finns ju ingen vits med att hata folk. Och jag har hittills aldrig klarat av att hata en person påriktigt då jag alltid tycker synd om dem då. Så ogillar är ett mycket bättre ord.
Bästa boken du läste i år?
Jag läste bara en, men den var rätt bra så den kan få platsa på listan! Det var "Det du inte såg" av Patrik Sjöberg.
Årets bästa film?
Då måste jag säga White House Down eller Olympus Has Fallen, båda var suuperspännande :D
Bästa citatet 2013?
Måste ju bli denna:
Vad gjorde du på din födelsedag 2013?
Jag vaknade av att en skönsjungande Rez kan in i lägenheten med tårta och paket och blommor. Gulle. Sen åkte jag till mamma och pappa och så kom lite släkt över och käkade tårta. På helgen hade jag kräftskiva för mina vänner. 
Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
Ja, det är klart, jag hade verkligen sett att jag hade fått tävla Bermuda. Det var mitt mål sedan länge och jag önskar att jag hade fått uppleva ett öspel på bortaplan påriktigt genom att tävla. 
Hur skulle du beskriva din stil år 2013?
Haha, jaa? Under större delen av hösten har jag ju bott i mina mjukisbyxor och min favvo träningspiké, eller en fleecetröja, så kanske så?
Vad fick dig att må bra?
Haha, måste lägga småglinen på gympan på denna. Kommer inte på någon som fäller roligare kommentarer än de, och jag mår så himla bra av att se dem ha roligt i hallen. När det lyser i deras ögon. Det är lycka för mig. (diamanter och guldisar, ni räknas givetvis också in som småglin ;) )
Vilken kändis var du mest sugen på?
Meh, vad är det här för töntig fråga? haha. Helt ärligt, ingen. 
Vem saknade du?
Alla som inte bor på Åland året runt. Skittråkigt utan dem. Och sen har jag saknat Ellie och Christina från England lite också, skulle vara skoj att ha dem lite närmare så man kunde ses oftare.
Planer för 2014?
2014 är ju så sjukt oskrivet år!! Känns som det kan ta lite vilken riktning som helst. Kommer jag flytta? Kommer jag in på läkarlinjen? Var kommer Rezgar att spela? Så mycket frågor, så himla få svar. Så jag får se helt enkelt. 
Det jag vet är att vi ska resa en del med familjen. Förhoppningen för min del är att kunna skida i alperna, men det beror helt på om jag får tag i en artos och om jag känner att jag håller för det. Mitt mål är och ha så roligt som det bara går, och verkligen jobba på att inte ta åt sig så mycket av vad folk tycker och tänker.

Idrottsgala

Kategori:

 
Hej på er! I helgen som gått så gick jag på min första idrottsgala. Gick med styrelsen för gympaföreningen, och det var riktigt trevligt. Själva galan var jag väl helt ärligt inte så imponerad av. Superkul att det ordnas och så, men tycker programmet kunde varit roligare. Ifjol uppträdde vi ju på galan, haha, det var väldigt roligt. Hittills tänker jag räkna det som min bästa gala ;) 
 
Annars har mycket tid spenderats i hallen, och lite i skolböckerna.. måste ta och skärpa mig litegrann. I helgen är jag Sassa och Ylva påväg till Sverige för att gå en elittränarutbildning, haha, så skoj att vi lyckas halka in på alla möjliga kurser. Ser verkligen fram emot det, om inte annat så gillar jag ju att agera spion och lära mig hur alla duktiga tränare i Sverige ser ut, och pratar osv, hehe. 
 
Nu är det snart dags för Paradise Hotel, väldigt roligt program om jag får säga det själv. Därefter hoppas jag på några avsnitt Prison Break innan jag går och tuttar. Imorrn bitti kommer Kajsa hit och är med oss på morgonen.. undrar hur det ska gå då jag nästan aldrig vaknar innan 12, men förhoppningsvis somnar hon med oss en stund och sedan kan man sätta på netflix till tösen så håller hon sig säkert nöjd även om jag skulle slumra till i soffan ;)

Macbook Air

Kategori:

Woop woop, gissa vem som bloggar från en sprillans ny dator ;D Tog äntligen tag i min beslutsångest och köpte mig datorn jag suktat efter ett bra tag nu. Vet inte om jag gjorde världens sämsta val när jag valde en Macbook Air istället för en Pro, men just nu är jag upptagen men att hänföras av hur liten, lätt och snäll den är med mig så jag kan inte säga annat än att jag såhär långt är mer än nöjd. 
 
Så ja, kanske utlovas härmed frekventare bloggande? Vi får se ;)

Från Sarah Lorish film - Seek The Owl

Kategori: Gymnastik

When you find a world where you've felt the owl. 
You spend forever trying to get back.

But what about when you grow up and realise you weren't made for it? At least not anymore?

Gymmastics isn't a lifetime sport. It's a happiness that is ours for a short while before we have to pass it on

After a long time your body decides it has taken enough tearing and aching and you realise your job as a gymnast is done. And then it all goes away in an instant. The life you knew, your world disappears.

There is nothing quite as empty as losing the thing that makes you shine. And it all happens so fast. 

The hole you have tried to fill but you can't because she's still down there, the little girl who belongs in the gym, aching for you to go back. Back to the place that has always welcomed you with open arms.

That girl belongs in the gym where she needs to keep alive the fire of what I once was. I will miss the gymnast-me forever. 

But I think life is all about finding your gifts and using them to act passionately and beautifully, and in your best work you'll find happiness and wisdom. Sometimes you have to let go of one to find the next, so that's what I'm doing. Im seeking the owl. Damp

Kategori: Vardag

Ja jösses vad tiden springer iväg! Jag ska skriva mitt utlovade blogginlägg om 2013, MEN jag har seriösa problem med mina viktigaste apparater just nu. Har lyckats spräcka både bak- och framsidan på min iPhone, dessutom är den inte riktigt sigsjälv sedan jag tappade den (och därmed dränkte den) i vispgröt i sensomras och på senare har den börjat låsa sig och stänga av sig lite när den tycker det passar. Jag borde således köpa en ny telefon. För cirkus en vecka sedan bestämde sig min 2 år gamla Dell att det var dags att ge upp. Den vägrar logga in min på min profil och låser sig i safemode där jag inte kan trycka på en enda knapp, fantastiskt roligt att bråka med datorer, har redan dampat sönder och på allvar övervägt att hoppa sönder den. Således behöver jag också en ny dator. Överväger så jäkla hårt att gå och köpa båda två imorgon dirren när affärerna öppnar. 

Så, nu kändes det lite lugnare när jag fått skriva av mig och beskriva mitt hat emot när saker inte fungerar som de ska. En rolig nyhet kan ni ju i alla fall få, imorrn börjar min yngsta kusin och tillika guddotter på gympa. Hihi, ska bli så skoj att se henne i salen med hennes knallrosa dräkt :) 2014

Kategori: Vardag

Nytt år!! Och kanske första gången jag inte har så hemskt konkreta mål satta inför året? I alla fall inte för min egen del. Hur som, jag tänker sammanfatta 2013 i ett annat inlägg för jag tycker det är skoj! Nyår firade vi hos Mörn med kompisar. Inför tolvslaget tog vi oss in till stan för att kika raketer innan vi kastade oss in till arken och sprang där mellan gubbhyllan och dansgolvet till klockan slog sent och vi hade dansat in det nya året klart. 


Nyårspuss!!