thelifeofadreamer

KM och inför Mälarcup

Kategori: Gymnastik


 

Idag var det klubbmästerskap i hallen för våra små och jag var på plats och dömde. Glada barn och snälla tränare. Viktigt för mig att barnen får en bra upplevelse av tävling, önskar dock så att de små barnen förstod att gymnastiken är så mycket mer är medaljer. Faktum är att gymnastiken ju är allt annat än medaljerna. 

Imorrn bitti åker jag med Emma på Mälarcup. Nämnde tidigare att det är en stor tävling men vill också nämna att tävlingen på ett annat sätt är en viktigt milstolpe i min nya roll som tränare. Om allt går enligt planen så kommer Emma att tävla på en bomserie som är svårare än den jag själv någonsin gjorde som gymnast samt tävla på samma hopp som jag gjorde som svårast. Det är coolt. Att ha tränat henne till att vara över min egen nivå. Efter det bli siktet inställt på nya tekniker och nya mål att klara. Spännande resa! :) 

Halloweenträning

Kategori: Gymnastik


Bilderna är från när vi hade Halloweenträning i söndags. Övade mig på lördag natt på min sminkning, som fungerade över förväntan. Tusans att jag missar Halloween på Kino som är i helgen. Har inte varit på halloweenfest sedan jag blev 18, haha, för varje år har det varit träning eller läger (eller så bodde jag i England) den helgen. På fredag tar Emma och jag vårat pick och pack och far till Stockholm för att tävla Mälarcupen i gympa. Det är en stor tävling och fruktansvärt kul att vi kan delta. Så nöjd.

Lördag

Kategori: Vardag

Sitter i soffan och gör absolut ingenting. Rez tittar på bajs El Classico, tusan hatar att det sänds så jäkla mycket fottis på tv på helgerna!! Annars så har jag själv varit på IFKs sista match för säsongen idag, var seriöst rädd för TPS fansen som hade ståhej på läkaren. Fattar inte hur man kan bete sig så som de gjorde. Så himla onödigt, inte minst för klubbarna som får betala böter för deras beteende sen i efterhand. Efter fottisen for jag till gullPia och såg henne gör sig i ordning för kvällen. Funderar också på att fara ut.. Måste se lite. Snart börjar ju Så mycket bättre + en bra film, och som den trogna hemmafröken jag är kan det gott och väl bli så att jag stannar i soffan. För övrigt skippade jag högskoleprovet idag, orkade verkligen verkligen inte, så himla böjd med mitt beslut. 

<3

Kategori:

Finns inget mysigare än när valpis kryper upp i famnen under täcket och somnar. Mitt lilla lilla hjärta <3

Dagen och julfunderingar (förhoppningar)

Kategori: Vardag

Sent på natten är det, men för en gångs skull så gör det inte så mycket. Är ledig från skolan imorrn. Började skolan kl 8 och slutade först vid halv 3, då for jag dirr efter Gotländskan Clara och sedan lagade vi mat och for på träning. Helt bra dag.

Annars så diskuterar vi just nu inom familjen om vi ska fira jul uppe till fjälls. Kan seriöst inte tänka mig något mera mysigt och hoppas verkligen att det blir så. Få mysa där uppe i en stuga omgiven av snö med Rezgar Naila och resten av min familj, tusan, det vore nog det. Håller tummarna för att det blir så. Tisdag

Kategori: Gymnastik
Asså jag har varit så himla slut idag. Trött och huvudvärk och typ illamående. Inte alls skoj. Vet inte om det helt enkelt är så att det varit för mycket på sistone.. 

Ikväll i hallen klarade Smilla sin första flickis på bom. Så himla häftigt att vi nu har två 9-åringar som gör det på bommen. Annars var kvällen i hallen inget vidare alls, och tror många är stressade inför de stundande tävlingarna. Denna vecka har vi en tjej från Gotland på besök också, så imorrn blir det extra träning med henne. 

Kisakallio dag 3

Kategori: Gymnastik

Tredje och sista dagen på Kisakallio var lika bra dom dagarna innan, även om tjejerna (heelt förståeligt efter 10 timmars träning) var lite trötta. Mycket fick vi gjort också. Nora klarade jätte på barr och hela bunten körde på toe on toe off på räcket. Dessutom fångade jag min första dubbel!! Testade med Nora (stackars testkanin.. Meen väldigt lätt att passa på henne) och att "kasta" iväg i en dubbelbak är inte särskilt klurigt, utan mer tajming. Att fånga är en annan femma, och är så nöjd över att det funkade tillslut. Stort steg för denhär tränaren som ni märker ;) haha

Sen väntade hemresa och idag har jag haft seminarium i skolan. Efter det somnade jag kl 14.30 och vaknade seriöst 19.30. Eeeeh JAHA på den. Skönt att sova dock. 

Kisakallio dag 2

Kategori: Gymnastik

Rolig dag!! Två långa pass, men gick galant för tjejerna, så stolt <3 fick mycket gjort också, dubblar till grop, Elsa hoppa Yurchenko (!!!), resten av tjejena tsuka, massa skruvar på matta och trampolin och bra kört också på bom och barr. Imorrn är sista dagen innan vi beger oss hem igen. 

Kisakallio dag 1

Kategori: Gymnastik
Spenderat min eftermiddag och kväll i hallen på barr och räck. Fick mycket gjort med efter att ha ryckt frittis i 2h var jag rätt trött i armarna. Är inte lätt när man bara är 164 cm och borde vara mycket längre och starkare. 

Sen åt vi middag <3 maten på detta stället är seriöst ljuvlig! Efter det dansade vi med en finsk danslärare och det var skitjobbigt!! Hopp och studs och spänna sig osv. Helt slut nu, måste sova, låång dag i hallen imorrn igen! :)

Dagen

Kategori:

Min praktik är slut!!!!!! Och ingen kunde vara gladare för det än jag :D Visst var det lärorikt, men har levt på sparlåga i två veckor för att orka med och dessutom så vill jag sova mer, hehe. Lämnat in dagboken för praktiken har jag också gjort, så nu kan jag åka till Kisakallio med gott samvete. Så dit bär det av ikväll. Ska bli roligt, även om jag faktikst har en klump i magen över lägret också. Jag är yngst av alla huvudledare och åker som ensam ensvarig ledare från vår förening för våra (12 st) tjejer. Det i sig är verkligen inget problem, men känner inte alltid att jag möts med respekt för det, och dessutom känns det som att vissa äldre tror att man inte kan. Tusan vad arg jag blir på det. Yngre kan visst! Särskilt om man lägger ner sitt hjärta i saken och faktiskt ger det stor del av sin tid. Glad att det funkar så bra här på Åland iaf, att jag får utlopp för alla ideer här osv. Äh, antar att det bara är att slå på jävlaranammat och köra mitt eget race. Good things come to those who work their asses off osv.. 
 
Annars så var Emma och Nordson hit igår. Trevligt somvanligt, och saknar dem så innerligt när de är i Stockholm. Passade även på att ta tag i min själv och skicka in anmälan till skolor när de ändå var här. Ja, jag har sökt till skolor igen i vår. Är inte hundra på att sjukhus är något för mig. Blev inte så biten av det alls. 
 
Nu har jag sökt en idrottspsykologikurs och två träningslärakurser inom idrottsnutrition och optimal styrkeutveckling, SJUUUHUUKT intressant. Får se vad det blir.
 
 
 
 

Praktik och allmän vardag

Kategori: Gymnastik

Fortsatt praktik denna vecka och jag blir så himla TRÖTT av allt flyg och fläng på dagarna och kvällarna. Dock går det bättre än väntat att pussla ihop timmarna i hallen med timmarna på praktiken, men längtar ändå till nästa vecka då det är över. Inte säker på att sjukhus är något för mig. Sitter och googlar på kurser och program på GIH i Stockholm för övrigt. Lovar att meddela när jag säkert vet vad jag vill bli, har ju bara gått 3 år sedan jag gick ut Lusse nu och är fortfarande lika oklart.. Har ju iaf testat på 4 olika linjer på olika universitet och högskolor, så jag kan ju inte klaga på mig själv kring att inte ha försökt hitta rätt ;) aja, vi får se vad det blir, men 3-åriga tränarprogrammet på GIH är onekligen ett alternativ jag överväger.. 

På torsdag far jag på Top Team läger till Kisakallio med tjejena och andra topteamare från svenskfinland. Blir skoj, men har lite damp över redskapsfördelningen, måste försöka få grej på det. Annars så drar säsongen snart snart igång och från denna helg har jag ingen ledig fram till och med mitten på december. Stabilt så..
På onsdag får jag träffa Emma också (= Woho har inte gjort det sen augusti och typ glömt hur hon ser ut Woho)!

Nu ska jag sova, godnatt. 

Praktik

Kategori: Vardag

Är på praktik just nu på medicinska på sjukhuset. Jag som är van att stiga upp till 08.00 mornar HÖGST 3ggr/vecka har ytterst svårt att finna mig i att ställa klockan på 06.30 varje morgon för att befinna mig på jobb trekvart senare. Hur gör folk för att orka jobba 8h/dag samt börja så tidigt?? Jag skulle inte palla, så tur är väl det att jag studerar och har 100 deltidsprojekt istället :) 

Annars så var jag ledig från hallen idag, så passade på att tupplura efter praktiken <3 och efter det hade vi styrelsemöte i Bollhalla. Ett riktigt bra möte faktiskt med flera för mig viktiga punkter. Nu har jag just kikat Paradise och lagat mat och ska nu pussa godnatt på min valp och min prins. Hihi. 

Uppträdande och snart tävlingsperiod!

Kategori: Gymnastik

Igår uppträdde vi på Open by night med några av gympaflickorna. Vi hade haft ganska exakt 1 vecka på oss att få ihop åtta danser, inte helt lätt om jag får säga det själv. Tjejerna skötte det dock fint och det är skönt att ha det ur världen nu. Snart drar vår tävlingsperiod igång, och därmed en rätt tuff period med mycket resor och mycket i skolan för min del. Spännande dock, och ser fram emot det väldigt mycket. 
Bild fr Nyan och Ålandstidningens hemsida. 

Bajsutslag

Kategori: Vardag

Blä! Har halva kroppen täckt av stora äckliga, kliande och illröda utslag. Var till läkaren idag och han trodde nästan säkert att det är nässelutslag som beror på hunden. Började redan veckan vi hämtade hem henne, men då hade jag bara som små röda finnar över armarna. Hur som, så jäkla fula, så jäkla obekvämt med kliande utslag, och så jäkla tråkigt om jag är allergisk :( tog blodprov idag iaf, så får vi se vad det visar. 

Annars inget speciellt som händer, haft lugnare i skolan denna vecka i och med att praktiken drar igång från och med nästa måndag. 

Lilla älsklingsvovven <3