thelifeofadreamer

Helgen

Kategori: Vardag

Haft en så himla skön och rolig helg! På fredagen fick jag i skola till halv 4 och efter det for jag dirr till Bollhalla. Sedan på kvällen hade pappa kommit hem från resa så vi alla käkade tacos ihop innan Rez skulle iväg på bortamatch. På lördagen var jag och käkade brunch med Pia, Rebecca, Ronja, David och Duarte till smakbyn. Väldigt gott. På kvällen mötte jag upp dem igen för att sedan ta mig ut till Arken. Är ju inte känd för att vara Ålamds största partypingla, men tusan vad trevligt det var. Massa folk ute jag kände osv. Saknar verkligen Pia när hon inte är hemma, sitter alltid på roliga planer och idéer. 

Idag steg jag upp och for till Bollis med Hanna (!! Hon är hemma) och Emma. 3,5h senare checkade jag ut därifrån för dagen och begav mig till mamma för snabb lunch innan tupplur <3 sedan IFK-match och efter det har jag hunnit med långpromenad med Naila och plugg. Ni ser, hunnit med massor utan att stressa ihjäl mig, gillar't! 

Courage doesn't always roar. Sometimes courage is the little voice at the end of the day saying I'll try again tomorrow

Kategori:

Häftig dag idag på gympan. Emma klarade volt bak på bommen och det var såklart ett stort steg framåt för henne. Häftigt att se resultat i vanlig ordning. Att slit lönar sig bevisar sig än en gång. 
 
Annars så hade jag grupparbete imorse som gick helt okej, skönt att få det ur världen iaf och slippa tänka på det mer. Imorrn har vi första hjälp hela dagen och det ska bli intressant. 
 
 
Denhär bilden är tagen min sista träning i hallen. Dagen innan avfärd till Bermuda. Mitt sista träningspass som gymnast. Tänk vad tiden ändrat saker. 

Helgen, träning, vänner och skördefest

Kategori: Gymnastik

Söndag kväll alltså. Kom just från bastun, tusan vad skönt det är att bada bastu såhär på hösten. Annars var det träning imorse vilket i vanlig ordning var roligt. Sen var jag via Nyan och jobbade och på kvällen hann jag träffa Sofia och hennes gullhund för att ha lika lekstund med vovvarna. 

Igår hann jag med massor! Jobbade sol parkeringsvakt (haha, var faktiskt skitkul för var så mkt att göra!), var på fottis och sen var vi och käkade med flickorna som var hemma nu när det var skördefest <3 saknar dem så mycket när de inte är hemma. 


Skördefest och träning

Kategori: Gymnastik

Fredag, tacos och helg. Idag har jag jobbat. Började kl 10.45 och var parkeringsvakt på skördefesten (ÅCA) till 14. Vi samlar pengar inför Ynys Mon nästa sommar. Klockan 16 var det träning som gick skitbra. Blir så glad när slit lönar sig, det förtjänar verkligen alla tjejerna! Sen käka tacos hos mamma och nu chillar jag. Ååh, skrev ju inte igår så måste berätta, igår fick jag snusa på en bebis!! Emma kom förbi med sin Olivia och det var ju så rart att få träffa den lilla <3 kul att få prata med Emma ordentligt också då det gått ett bra tag sedan sist. 

Imorgon ska jag jobba igen på ÅCA, sen jobba för Nyan med att hålla koll på lite matcher och på kvällen ska jag och käka med Anna, Carro och Flöjt, kanske Lisa också? Ryktas att hon är hemma iaf ;) skoj! 

Fritti till hands, Woho! Äntligen! 

Pressen till splitt! 

Onsdag

Kategori: VardagKvällschillar med mina favvoprogram på tvn. Patientlagstiftningen gick bra att presentera idag så nu är jag godkänd i dem kursen. Snart har vi praktik också!! Jag har hamnat på medicinska avdelningen och det ska faktiskt bli skitkul! Ändå grejen är att vi ska jobba 40h/v de veckorna vi är där och följa vår handledare (-> man kan måsta jobba kvällar), vilket kan ställa till problem med mitt gympaschema.. Måste se hur jag ska lösa det. Annars så var det ledig dag från hallen idag så jag och Rez har lekt med Naila i skogen och testat lite agility med henne. Haha, hon är ju inte så rädd av sig vår valp, så gungbrädor, balansbom på lite högre höjd och tunnlar var inget problem. Kul att se vad hon kan lära sig när hon blir äldre :) 

Helgen och skolan

Kategori: Gymnastik

Jaha, hur har min vardag sett ut på senaste? Inte något särskilt utan flyter på som vanligt. Mina dagar ser rätt likadana ut. Stiger upp, oftast kring 8 för att gå ut med hunden, sedan skola där jag kan gå allt från 8h ena dagen till 2h nästa. Går jag kort dag så tupplurar jag med vovven på eftermiddagen och har jag lång dag då skyndar jag iväg till hallen när jag kommer hem. Snittar 17h/v i hallen just nu så det är där jag spenderar mina kvällar. Men ni vet ju vid dethär laget att jag älskar det. Sen hem, ut med gullvovven igen och sedan brukar jag kika Paradise, hehehe. Idag när jag var påväg hem från hallen så ringde Maria. Så roligt att få samtal av henne. Vi diskuterade ett eventuellt besök i Norrköping (där hon bor) och så kläcker hon ur sig "jag tänkte att.. Kanske jag kan ordna en träningshelg i hallen när du kommer, du är ju inte så himla för att festa, så vi kan ju spendera tiden i salen med träningsläger för mina tjejer", haha, känns skönt att ha bästa vänner som känner en och accepterar en för den man är ;) 

Annars så var vi på Diamanttest i helgen med några tjejer. Tänker inte ens gå in på att försöka förklara vad det är, men det är en väldigt bra grej att klara inför framtiden. Roligt att komma iväg igen med tjejerna och längtar redan till november då det drar igång på allvar, även om vi ska iväg på ett "Top Team" läger innan det. 

Nu ska jag sova. Imorrn har vi seminarium i patienträttigheter och jag ska presentera ngt svammel om lagar jag knåpat ihop med min grupp. Få se hur det går. Tur att jag slutat ta mig själv på så stort allvar när det gäller skolan. Är där för att ha roligt nu, inte pressa ihjäl mig själv som förr. 

Mitt val, min åsikt

Kategori:

Jag är bekymrad. 

Det sveper en brun äcklig våg genom vår värld. En våg som inte står för det jag gör. En färg jag inte bekänner mig med. 

Jag är uppfostrad och lärd i människors lika värde och lika rättigheter. Jag värderar detta väldigt högt i mitt liv, och det är något jag alltid kommer att stå fast vid. Alla människors rätt att vara, alla människors lika rätt. 

Hur är det möjligt att välja att blocka någon som behöver hjälp? Hur kan man bara vända andra kinden till? Vad gör det mer rätt att jag ska få ha det bättre än någon annan? Varför får jag speciella privilegier bara för att jag föddes med den genetiska sammansättning jag råkar ha, på den geografiska plats jag föddes? 

Jag pratar inte bara om SD, även om jag har många många frågor att ställa dem som röstade på ett sådant parti. Jag pratar om så många fler, om Frankrike med sitt Front National, om Gyllene Gryning, om Sannfinländare och om svenskarnas parti. För de är många nu. Det är inte en och två. Och jag har läst på, så berätta inte för mig att jag bara tror dessa partier är rasistiska, för det är något jag vet. Jag har lagt mig i partiprogram, läst deras punktlistor, reflekterat över deras imigrationspolitik. Jag är säker. 

Jag är besviken. Och rädd. Det finaste vi har är ju vårt liv. Vi har alla genom ett under fått ett liv, och jag kan inte förstå hur man kan skilja på dessa. Mina föräldrar valde att sätta mig till världen, men var jag nu än befann mig eller inte fanns innan jag föddes här på min vackra ö, så kunde jag inte påverka var just jag skulle landa, var jag skulle ta mitt första andetag, var jag skulle födas. Vad gör då mig mer berättigad till de privilegier vi har här? Vad ger mig rätten att bestämma över den jord som finns här? Vad ger mig rätten att bestämma över andra människors öden? Vad ger mig rätt att säga nej till någon som behöver hjälp när jag kan ge den? 

Från och med nu är det ett stort jobb som står framför oss. Alla vi som idag är vuxna och tror på en rättvis värld. Jag kommer inte att uppfostra mina barn, barnen jag tränar, eller barnen i skolan med en bokstav. Jag struntar i om de väljer S eller M eller något annat i framtiden. Det är upp till dem. Men jag kommer inte att strunta i rasism. Jag kommer inte strunta i mobbning. Jag kommer inte strunta i utpekanden, hånskratt eller tanken om att vara mer värd än andra. Jag kommer så länge jag lever att påpeka och proklamera för människors lika värde. För vikten av att hålla ihop. För fördelarna med en omtänksam värld. 

Jag vägrar, vägrar, se världen gå tillbaka mot den fruktansvärda historia vi har bakom oss. Jag behöver inte ens nämna händelser, jag tror ni känner till dem för väl.

Nu måste vi våga uttala oss. Berätta om en bättre lösning, inte bara klaga utan argumentera för vårt sätt att tänka. Våga vägra tystnad. Likt barn i trotsåldern får vi ställa oss upp och inte sluta skrika. Vi får inte vara tysta nu. Vi får verkligen inte det.

-

Kategori: GymnastikGullvovven och jag!

Kategori: Vardag

Varit i skolan, tupplurat med Naila, dragit träning, käkat tacos och nu kikar vi (jag.. R sover) film på 4an. Väldigt mysig fredag. Gillar helg. Höst

Kategori: Gymnastik

Saknar sommardagarna i Kisakallio med tjejerna. Så himla roligt att få vara på läger ihop. 

Höst har det blivit och gå i skola gör jag!  Har dessutom lämnat in alla tre uppgifterna skolan vi har haft i tid, och känner att jag hänger med bra trots min andra skola (basåret). Ser fram emot hösten, så himla mycket roligt inplanerat! Nästa lördag ska jag på Diamanttest till Helsingfors med några tjejer och efter det är det typ bara 1.5 mån innan tävlingsperioden startar. I år läggs säsongen upp efter en tävling på Ynys Mon som går nästa år i juli. Så skoj!! 

Annars så har två av mina tjejer fått ont i sina ben = inte nöjd! Så nu försöker jag tänka ut nya program åt dem. Jag vet att jag inte kan ta på mig felet helt (även om jag lätt gör det), för skolgympan är där och bråkar med belastning för deras ben, och de har gått upp ca 4-5h i träningstid nu till hösten = kroppen måste vänja sig. Men jag hatar ju som bekant skador och jag vägrar låta mina gymnaster dra på sig ngt onödigt. Ifjol lyckades vi ju med bedriften att hålla alla hela (Mollie vrickade foten på skolgympan=svårt att göra ngt åt!) under hela säsongen. Stor applåd till oss tränare och gymnasterna för det, och låt oss nu få fortsätta på det spåret!