thelifeofadreamer

Vår/Sommar

Kategori: Vardag

Jag vet att jag ofta inleder mina blogginlägg såhär, men det har verkligen varit mycket på senaste. Både bra och roliga saker, men också väldigt tråkiga och dåliga saker. 

Det som är bra är i alla fall att sommaren knackar på dörren. De ljusa sommarnätterna gör mig lycklig i själen och jag längtar efter alla roliga äventyr sommaren kommer bjuda på. Senast jag skrev var jag på FM i Esbo och sedan dess har jag hunnit med en hel del. Till exempel poolparty med gympagruppen, top team läger, tävling i Hammarby, klubbmästerskap, välkomna hem Anna som vart på resa (!!), se ut blacklist, lärt vovven fånga godisar i luften, lämnat in sista skolarbetet för våren, planterat på balkongen osv. 
Saker på intågande är Studenten, Rez födelsedag, gympadagar i Tammerfors, gympaläger i Kisakallio, gympaläger i Kuortane och Sommarkul, vilka alla ska avverkas innan mitten på juni. Aja, skoj med program! 


FM

Kategori: Gymnastik

Puh vad skönt, FM är över! Tror att jag, Emma och Elsa gått och spänt oss för detta en tid nu och luften går verkligen helt ur en när det väl är över.
FM. Tävlingen jag aldrig fick tävla men ville så gärna. Som skulle bli "beviset" för mig själv på att jag verkligen var genom skadan. Jag gick sönder så många gånger. För många gånger. Ni har ju hört mycket av storyn redan efter att ha följt bloggen, men vet inte hur tydlig jag var med hur det slutade. Efter två fulla rupturer av korsbandet och en smäll där halva gick av hösten 2012, så försökte jag mig ändå på öspelen på Bermuda, där det small igen. Efter det har jag själv 30% av mitt korsband kvar och det kan man inte gympa med. Jag insåg väl själv efter det att det var "över" och att jag inte längre skulle kunna vara aktiv som gymnast längre. 
Sen blev jag tränare. Det tog många timmar att komma in i den nya rollen. Många timmar för att acceptera att så nu var fallet. Men jag kan 100% ärligt säga att jag trivs med var jag är idag och vad jag gör idag. 
För någon månad sen stod det klart att vi hade två tjejer som skulle kunna delta i FM. Jag tvekade inte en sekund, även om jag självklart insåg att vi inte skulle komma att vara på samma nivå som de andra elitklubbarna. 
Jag har haft en fantastisk helg här i Esbo. De absolut största namnen inom finsk gymnastik är på plats och jag suger i mig som en svamp av hur de andra tränarna är/agerar på tävlingsgolvet. 
Jag låter så egoistisk när jag skriver om detta nu. Givetvis var upplevelsen störst för Elsa och Emma som fick tävla, men för mig med den skadebakgrund och alla jäkla år av kämpande i bagaget så var det väldigt stort för mig också, att faktiskt ta mig hit till slut. 

Åh, jag kommer minnas så mycket från denna helg. Men mest av allt kommer jag minnas hur det kändes som ännu ett startskott, för nästa etapp.

Saker blir verkligen inte ofta som man tänkt sig. Men jag har lärt mig att de ändå kan bli väldigt bra. 
Träningsläger och testtävling

Kategori: Gymnastik

I helgen har vi haft TuUl här på träningsbesök. Blir så avundsjuk så tusan när vi tränade ihop med dem. De har tre heltidsanställda tränare i klubben i Åbo, och nivå därefter.. Skulle verkligen önska att möjligheten fanns till att ha en heltidsanställd tränare här på Åland. De låg givetvis före oss i många grundövningar och körde allmänt "stiligare", men är samtidigt stolt över vad våra tjejer kunde visa upp och klarade av med tanke på att de ligger på typ hälften av Åbotjejernas träningsmängd. Aja, bara att kämpa vidare och träna ännu mer. Småtjejerna har nyligen gått upp på 4 ggr/vecka och så småningom kommer också det att synas på teknikerna (hehe hoppas jag ;) ). Annars var det en testtävling imorse inför FM (!! Jag vet sjukt, måste berätta mer sen) och öspelen (alternativa på Ynys Mon). Gick helt bra för fröknarna men jag var så himla trött tränare/domare efter hela fredagen + lördagen i hallen. 

Nu chill i soffan, i veckan jobb med Sommarkul och på torsdag avfärd mot FM! :D