thelifeofadreamer

As I lay me down to sleep I wish that you were here with me

Kategori:

Har spenderat helgen i Göteborg med bästa vänner. Tjattrade oavbrutet på tåget ner med Carro coh Flöjt och avverkade väl ungefär 100 samtalsämnen under färden. Himla fint att se dem igen. En annan det var väldigt himla fint att se igen var Anna!! Vi har hunnit med massa roligt i helgen. På lördagen åkte vi båt inne i Götet, promenerade genom stan och fikamyste i Haga. Efter att vi käkat oss mätta på världens största kanelbulle åkte vi via Frölunda torg och handlade räkor och ingredienser till skagenrullar inför kvällens mellomys som sedan stod på schemat. Idag på morgonen var vi till en inomhushall där man bland annat kunde spela beachvolley. Haha, vi hade skitkul. Gick dessutom väldigt mycket över förväntan att spela på fyra. Slutade iaf med att jag (haha och flöjt ....) skrattade åt i princip allt, passligt då bört vi volleyspelandet och gick över till att bygga pyramider/stå på händer. Något försenade traskade vi ut därifrån himla nöjda med morgonen. Efter thaimatslunch och eftermiddagstupplur avslutade vi Göteborgsvistelsen med ett parti Settlers. Alltid lika trist att åka från varandra, men glad att vi försöker åka och hälsa på varandra regelbundet. 
 
När jag kom hem till läggan hade jag planerat för en lugn kväll. Men så vart då inte fallet då tanten jag bor med kom och knackade på för 30 min sen och var jätteorolig då hennes hund sprungit bort efter en räv i skogen utanför. Jag, som är den mest mörkrädda person jag själv vet, gav mig alltså ut på rädda hunden mission i skogen efter midnatt. Såklart. När jag bokstavligen åkt på rumpan nerför ett berg, tappat min telefon i snön och fått en pinne i ögat såg jag vovven typ 50m bort. Det sjukaste var dock att räven stod seriöst 1,5m från hunden och skulle anfalla (?) den. Asså visade tänderna osv. Tanten har en väldigt liten vovve, som då stod och försökte "försvara" sig. Mitt hundhjärta gick ju sönder. Kastade mig fram efter hunden och räven stack för allt vad den var värd ut i skogen igen. Haha, asså när jag skriver detta låter det ju som jag bor i urskogarna i Norrland och inte i Stockholm, men tydligen finns det både skog och rävar här också! Nåväl, slutet gott allting gott, vovvis är hemma, tanten är glad och jag har fått jobba mycket ordentligt på min rädsla för att gå i skogen om natten ..
 
Vänligen notera bullen storlek! 
<3 
Posarna 2.0
här försöker vi ta en hoppbild. Gick ju sådär. 
 

For the times they are a-changin'

Kategori: Skolan

Har en av mina absoluta favvostunder just nu. Rez ligger och sover brevid och jag gör absolut ingenting, lyssnar på min favoritmusik, tänker och skriver ett blogginlägg nu då. Idag har varit en himla rolig dag. Rezgar kom till Stockholm igår och idag har jag visat honom GIH, vi har shoppat på stan, tupplurat ihop hemma i läggan på eftermiddagen, käkat thaimat på favvostället till middag, kvällspromenerat genom Stockholm och nu har vi krupit isäng. Det är så himla mysigt att umgås ihop. Det gör mig både så himla glad och samtidigt ledsen när han är här på besök. Ledsen för att vi skulle ha en vardag tillsammans varje dag om jag bodde hemma. Det gör mig illa till mods när det slår mig. Jag vet dock att det är för en begränsad tid vi bor på olika håll och snart är jag klar med min utbildning. 


Idag på GIH var det PHLING, vilket är arbetsmarknadsdag. Så det var massa företag som kom till GIH och så var det som en liten mässa i gympahallarna. Man fick prova på massa olika saker och kunde vinna grejer. Typ gå på lina, balansövningar, hänga så länge man kunde i ett uppdrag i räck, stillastående längdhopp osv. Väldigt kul. Något ännu roligare var att Pia Sundhage var på skolan och föreläste idag!! 😍 Pia är en stoor förebild för mig och det var så himla coolt att få lyssna på henne live. Hon berättade om allt från när hon gick på GIH, till vad hon tror är viktigt för att få ett lag att prestera. Hon berättade också om sina OS-medaljer, både med USA och Sverige och avslutade med att sjunga. Inte utan att man blev lite blödig😉 Det är häftigt att se vad rätt personer på rätt plats kan åstadkomma. Allra mest tar jag med mig det hon sa om att "det är vägen som gör mödan värd", och om hur OS inte varit något utan vägen dit. Klokt och bevisar på något sätt hennes stora passion för fotbollen som idrott och inte specifikt en strävan efter medaljer. 

Nej nu ska jag krypa ner under täcken och sova. Imorrn tänker jag vara rebell, skippa morgonlektionerna och hänga med Rez istället. Han far tillbaka på dagen sen 😢 men som tur är blir jag inte själv så länge för Flöjt och Carro kommer på kvällen och så sticker vi tillsammans ner till Göteborg för att hälsa på Anna! Wii 😃👏🏼

Everything or nothing at all

Kategori:

Asså vissa dagar så går ju saker åt pipsvängen utan att man kan hitta en egentlig orsak till varför. Idag har varit en sådan dag! Började morgonen med att inse att min dator är absolut korkad och att den på eget initiativ låser sig och sedan lite random plockar bort filer. Har inte tänkt på detta desto mer tills jag imorse insåg att den vid senaste låsning plockat bort mitt dokument med alla anmälningar till Utmaningen som vi ska ha nästa gång, alltså 60 stycken. Den excelfilen hade ju onekligen underlättat att ha då jag nu måste gå igenom alla mejl igen och skriva upp samma info. Och JA jag har sparat filen, filsökt efter filen och försökt att öppna "senast använda filer" men den är FÖRSVUNNEN och borta. Lät ändå inte detta påverka min skoldag allt för mycket och hade riktigt intressanta och roliga timmar både på idrottspedagogiken och mästerskapscoachningen. Efter föreläsningarna satte jag mig i bibblan och började översätta mitt CV till engelska. Satt mellan 15.30-18 och precis när jag är klar och bara ska avsluta med att ladda upp en bild i CV:t så låser sig då datajäveln igen. Har igen sparat filen. När datorn vaknar till liv så är filen borta. Tre timmar arbete åt fanders. Fint så. Jobbade återigen på min självbehärskningsförmåga och försökte inse att det är onödigt att reta upp sig på saker som redan skett. Otroligt imponerad av min inställning till dessa försvunna filer om jag får säga det själv. Tog tunnelbanan hem, glömde av någon anledning att stiga av på min station så åkte för långt, väntade på tunnelbanan tillbaka i 10 min. Missade bussen hem med två minuter, väntade 15 min. Kom hem, handlade, lagade mat. Spillde ut halva kastrullen med köttfärs över golvet. Då brast det rätt rejält och var ytterst nära att kasta ut resterande delen av köttfärsen inklusive kastrullen ut genom fönstret. Bestämde mig moget nog för att hantera situationen och sedan få lägga mig i sängen och käka choklad. Så ja, här ligger jag nu. Ska tvätta bort sminket och lägga mig tidigt och se ett avsnitt Parneviks eller House of Cards. Vet någon hur man hittar försvunna filer, vänligen hör av er. 
 
Imorrn är i alla fall en mycket bra dag. Rezgar kommer till Stockholm och ska väl ungefär försöka krama ihjäl honom, äta så mycket kinamat jag orkar och bara njuta av att vara på samma ställe några extra dagar.
 
För att fortsätta mitt maratoninlägg kan jag berätta att jag igår tog mig hela vägen till Ekebyhovsbacken på Ekerö där vi åkte längdskidor ner för en slalombacke. I sig väldigt roligt att vara där med klassen, men var ungefär på lika gott humör som idag då jag igår måste släpa en 20 kg ryggsäck + skidor och stavar genom Stockholms kollektivtrafik. Inte helt att föredra. Min klass ska upp till Abisko och bo i en vecka är tanken och vi "övar" inför det. Därför skulle vi igår ha fullpackad ryggsäck på oss och visa att vi kunde skida ner för backar / behärska skidåkning inför det. Tur som var har jag ju skidvana sedan innan så själva examinationen på det gick bra, men däremot gillar inte jag eller mitt knä att åka längdskidor när hälen är lös. Att ex "ploga" ner för en backe, där man pressar knäna inåt är inte skönt för knät, och att sen göra det med lös häl och utan höga/hårda pjäxor är obehagligt. Så trött när det dyker upp situationer där knät ännu kan störa mig i vardagen. "Normalt" i mitt liv påverkar inte knät mig och det är så himla skönt, det har gjort mig arg för många gånger redan. 
 
För att avsluta med något positivt kan jag berätta att det var karonka i helgen. Emmas karonka närmare bestämt. För bara några år sedan skjutsade jag omkring Emma på min pakethållare/på min kickboard och nu är hon plötsligt vuxen, går på karonka, cruisear runt med mig i sin bil och ska ta studenten. Helt sjukt, men mycket roligt. Från att ha varit en lillasyster som känts som många år yngre känns det nu som vi är jämngamla. Emma (och Hanna) är mina högst personliga rådgivare och det är få personer jag fått så mycket glädje av som dem. Detta slog mig så himla hårt i fredags när jag sprang omkring och fotade inne på Alandica samtidigt som jag blev allt för nostalgisk, haha. Så himla fin var hon iaf!
 
Några klassisar i backen! 
Emma och Deidre, så himla fina båda två! 
Gick ju sådär med hoppbild :')

15 februari

Kategori: Gymnastik

Ligger i sängen och njuter av att vara klar med min examinationsuppgift till imorgon. Satt uppe allt för sent igår natt med den och har varit stressad över att hinna klart med den sedan jag slog upp ögonen imorse. Nu är den inskickad och har bara presentation på den imorgon så är den kursen förhoppningvis avklarad sen! Första kursen av sju denna våren gjord isf. Bara att harva vidare sen, snart sommar 🙄😎😉

Hade en härlig långhelg hemma! Hann med massor. I lördags hade vi Utmaningen för 55 barn i Bollhalla. Är häftigt att tänka tillbaka på hur Utmaningen föddes som en idé och att jag fått hänga med hela vägen från idén i huvudet till ett färdigt koncept som idag är poppis bland barnen. Väldigt lärorikt att lära sig organisera sådana evenemang från början till slut. Hade mina härliga gympatjejer med mig på tåget och blir så stolt när de jobbar med barnen, så himla strukturerade, roliga, problemlösande och snälla. Genom Utmaningen samlade vi in pengar inför öspelen på Gotland i sommar. Till Gotland kommer jag för övrigt att resa med som tränare 👏🏼 till en början var det tänkt att jag skulle komma med som domare, men när möjligheten till en tränarplats öppnade sig kändes det som en självklarhet, det är på golvet jag vill stå på tävling. Nej, nu ska jag hämta chilinötter och mjölk och chilla med lite Parneviks innan jag tar tag i min PowerPoint inför morgondagens presentation! 

Några bilder från helgens Utmaning!
våra nya föreningskläder kom till helgen! Jag var väldigt nöjd, kämpat som tusan för att få allt att funka med dem. Skönt att sätta den arbetsuppgiften till saker som är avklarade.
Öspelslaget 2017!

Follow the sun

Kategori: Gymnastik

Vilken dag! Inledde med föreläsning imorse i skolan innan jag promenerade ner till stationen för att ta tåget mot etuna. Väl framme promenerade jag kilometrarna till hallen, satt sjukt fint med en promenad med musik i öronen. Väl i hallen intervjuade jag Helena och fick sedan vara med och kika på/hjälpa till på hennes träning med småttisar. Stod med hjärtögon (😍😍😍) hela tiden och med sådan här min (😁😁😁) pga är det mest intressanta och roliga jag vet att se hur duktiga tränare gör med sina gymnaster. Var så himla himla skoj att få komma dit. Dessutom sa Helena att jag gärna fick komma igen och den chansen kommer jag ju verkligen ta, wiho! 

Helena och Sebban är de tränare som tagit fram Sveriges två senaste olympier, och byggde dessutom i princip upp hela svenska landslaget som tävlade under förra olympiska cykeln. De är sjukt häftiga helt enkelt och stora förebilder för mig. 

Glad och nöjd med eftermiddagen begav jag mig till tågstationen där kaoset för kvällen började. Tydligen hade ngn bombhotat tåg från Göteborg och inget tåg skulle gå från etuna innan 22 (klockan var då 18.15). Jag som typ aldrig åker tåg stod med denna min 🤔 och undrade vad man gör då. Charmade in mig hos en tant som sedan såg det som sin livs uppgift att få mig (och sig själv) tillbaka till Stockholm. Så hängde på henne. Efter ett tvärstopp i Västerås där jag nästan trodde jag skulle få spendera natten lyckades vi ta oss på ett tåg in till stan tillslut, och nu är jag äntligen hemma i läggan. Ska gå och borsta tänderna nu och ladda för skidåkning imorrn bitti (🙄).. inte jättepepp om jag ska vara ärlig, men när det är gjort är det ju HELG 😃


Måndag igen

Kategori:

Ny vecka, nya tag! Känns som jag hyvlar obligatoriska moment i skolan just nu. Det fortsätter även denna vecka. Har två litteraturseminarier, en muntlig presentation och en obligatorisk längdskidåkning att ta itu med. Ska även bege mig ner (haha eller är det ens ner? upp?) till Eskilstuna på torsdag för att intervjua en tränare där och få vara med och se hur de lägger upp en träning. Det är nog veckans höjdpunkt, ser mycket fram emot det. Annars känner jag mig generellt trött på att det är så himla kallt ute. Har tagit min cykel till Stockholm och ser fram emot cykelturer till skolan om mornarna där man inte fryser ihjäl, meeen det lär ju få vänta ett tag. Nu ska jag ta tag i lite idrottspedagogik innan paradise hotel börjar, hehe. 
 
 
 
 

Hejdå Kungsholmen

Kategori:

En vecka har gått sen sist och imorrn bitti är det torsdag igen. Har flyttat ut från lägenheten på Fridhemsplan nu och in i mitt nya rum. Hittills har allt fungerat bra. Har tagit hit min cykel denna vecka, så från nästa vecka ska jag börja cykla till skolan tror jag 🚴🏼 Känns bra. I och med flytten denna vecka har jag också med bilen. Älskar att kvällsceuisea med min Mazda. Bara lyssna på bra musik och köra ostört genom stan om kvällen. Igår var en sådan kväll. Hade varit hos Malin & Stefan på Södermalm och käkat kinamat, spelat spel och snackat skit. Åkte hem lite före midnatt och körde genom ett lungt och behagligt Stockholm, så vackert att åka på broarna från söder norrut när alla lampor lyser och speglar i vattnet. Så det var en bra kväll. 


Idag har jag varit sjukt effektiv och är förvånad över att jag lyckades vara det. För att göra en sammanfattning har jag hunnit vara i skolan, packat upp allt från flytten på nya stället, åkt och tränat, handlat, lagat mat och (viktigast av allt för var aptrött imorse) tupplurat! Träningen var riktigt rolig, var till Sportpalatset vid Fridhemsplan och testade på "Barre", typ en form av balettgrunder/styrka. Vi håller på med uppgifter i skolan där vi diskuterar att det är viktigt att göra saker i ens vardag som är kravlösa. Känner att jag tagit det till mig och försöker få in sådana aktiviteter i vardagen, just träning lyckas jag aldrig få helt kravlöst så jobbar hårt på att hitta en god relation till träning där jag inte känner att jag måste prestera. Kom ett steg på vägen idag kände jag ändå. 

Imorrn har vi obligatoriskt seminarium igen. Så därför ska jag gå och sova nu!