thelifeofadreamer

Ett tungt hjärta

Kategori:

Det är en bottenlös sorg att veta att du inte mår bra. Jag hulkgråter och kippar efter andan vid tanken på att förlora dig. Din kärlek till mig har hjälpt mig genom livet. Du har format mig till den människa jag är idag. Du har alltid älskat mig för den jag är. Jag har alltid älskat dig för den du är. 
 
Som litet otryggt barn fanns det ingen som lyste upp min vardag som du mormor. Som gångerna du hämtade mig direkt efter skolan med muminbilen. De mängder av gånger dina smörgåsar, spagetti, ris & curry och stuvade makaroner mättade min hungriga mage. Alla de gånger vi plockade blommor i Tullarns äng, på lillängen, eller på Espholm. När vi köpte kramdjur på Rädda barnen eller Emmaus. När jag sov över hemma hos dig och morfar och packade i den rosa muminkappsäcken. Du steg alltid upp långt före oss. Gympa varje morgon. När vi vaknade på morgonen åt vi alltid skorpor. 

Jag minns när vi spelade Bingolotto och vann. Då när jag fick ringa från telefonen i hallen och du satt vid tvn och tittade om jag skulle komma fram. 
 
Så släng en slant uti brunnen och önska dig någonting. Åh mormor jag önskar bara att vi aldrig skulle ha behövt växa upp. Att det alltid skulle vara du och jag mot världen. Att jag alltid ska få höra din röst svara på andra sidan luren. Jag vill alltid sitta i framsätet på en bil när du kör och lyssna på Sven-Ingvars. Jag vill alltid leta pantflaskor med dig. Jag vill hitta vårens första liljekonvaljer och vitsippor med dig. Binda kransar till skolavslutningen. Jag vill att du ska kunna gå uppför trappor, springa när du känner för det. Kunna hoppa i och ur båtar när vi ska ut till öarna på sommaren. Jag vill att du ska kunna simma så mycket du vill. Cykla. 
 
När julen är här, när stjärnor faller i natten, när himlar sänker sig över jorden och när stjärnans bloss tänder sitt ljus hos oss och en låga klar brinner i hela Norden. Då är det bara dig jag tänker på mormor. På alla jular jag spenderat med dig. När vi fick öppna ett paket på morgonen. På lillajul när nissarna kom. 
 
Jag minns när jag fick sitta längst fram på Primadonna eller Carmencita och sjunga om samboronbon, en liten by förutan gata. Er segelbåt på första parkett på Rödhamn. Du på däck i din baddräkt med solglasögon eller keps. Brunast av alla. Gladast av alla. Mormor din livsglädje har smittat så många i din omgivning. Din kärlek har gjort oss alla rika. 
 
Gunga i hammocken. Lek i din garderob. Posta brev i skåpen uppe i sviten. Söka skatter från svunna tider på vinden. Lyssna på dina historier. Få berätta våra historier för dig. Tända en brasa. Ert hus. Biskoparnas knytpunkt. 
 
När det åskar tänker jag på dig. På hur du ligger på östra sidan och lyssnar. Tittar på cummulusmoln. När jag känner lukten av brandrök tänker jag på alla gånger vi eldat i skogen i Geta. 
 
Mormor, jag vet ingen som uppskattat så mycket i livet som du. Som uppskattat att leva livet. Vore väl min egen mamma då, men hon känns mer och mer som en kopia av dig. Jag älskar dig för den du är nu, för hur stark du är i svåra situationer och för hur du alltid håller släkten samman. Men det faller en blytung sorg över mig när jag tänker på att mina barn aldrig kommer få uppleva allt det jag nämnt ovan tillsammans med den yngre dig.
 
Den du är för mig och de minnen vi har tillsammans är något jag förvarar på det finaste stället i mitt hjärta. Egenskaper som alltid kommer vägleda och hjälpa mig i livet. Saker jag med samma brinnande ögon som du mormor kommer att lära vidare till barn jag träffar. Till människor jag träffar. Du behandlar alltid människor väl. 
 
Mormor jag älskar dig så mycket. Mer än du någonsin kommer att förstå. Jag är livrädd för att förlora dig. 

2017

Kategori:

2017 var året jag blev vuxen, tror jag. Jag fyllde 25, flyttade hem från Stockholm, åkte på öspel, fick mitt första fasta jobb, gjorde en minitågluff i europa, gick mina sista kurser på tränarprogrammet på GIH och så mycket mer. Har väl sällan varit så trött och sliten som i våras, men heller aldrig så glad och pigg på lajvet som i somras. Hösten och vintern sprang förbi och känns som en månad tillsammans, kastades in i jobb och plugg. Vid 12-slaget 31.12 stod jag ute i snön utanför vår fjällstuga och tittade på fyrverkerierna, slogs av hur snabbt året gått och hur mycket som hänt. 
2018 ser jag fram emot ett lungare tempo. I vår har jag inte sökt några kurser alls i skolan, jag ska bara jobba och på min lediga tid ska jag umgås med mig själv och med de jag trivs bäst med. Jag ska kriga stenhårt för de mål jag vill uppnå i hallen, kämpa, slita och försöka mitt bästa. Jag ska ta mig tid att vara ute mer med Naila. Gå längs vattnet. Till hösten vill jag plugga master. 
 
Vilka länder besökte du 2017?
 
Finland, Sverige, Danmark, Tyskland, Belgien, Frankrike, Storbritannien
 
Favoritprogram på TV?
 
Hawaii five 0, Wahlgrens
 
Låtar som alltid kommer påminna dig om 2016?
 
I won't be found - The Tallest Man on Earth
När jag lyssnade på denna som mest bodde jag i Ekhagen som inneboende. Käkade avokadomackor och drack Vitamin Well. Hade fruktansvärt mycket att tänka på och göra. Våren var påväg och någonstans i tunneln såg jag ett efterlängtat sommarlov vara påväg. 
 
Something New - Axwell Ingrosso
Gotland. Andra kvällen. Jag ligger i min hotellsäng och kan inte sova, är för exalterad inför veckan som väntar. Och lite nervös, vill att det ska gå bra för tjejerna. Årets bästa vecka och minnen för livet. 
 
Luffareblod - Thomas Stenström
Kom hem från Gotland och tog semester. Hade den roligaste sommaren. Kvällsbastu, bad i havet, pizza i köksbordet med vänner mitt i natten, dans, massor av god mat, lata dagar, soliga dagar, regniga dagar (älskar!). Minns att en av sommarens bästa dagar var när jag hängde på mamma och pappa när de körde runt Åland med båten. Njöt och sov om vartannat och var livsjutare nr 1. Ljumma kvällspromenader med Naila i juli då allt för många knasiga saker hände. Åh sommar <3
 
As I lay me down - Viktoria
Haha en mellolåt, tänk att denna skulle hamna på listan över låtar för 2017 .... Detta var min sakna Rez låt tror jag. Fast samtidigt min "nu jäklar". Visste ju att jag ville bo i Stockholm och gå skolan för min egen skull, men samtidigt ville jag ju att vi skulle bo tillsammans hela tiden. "As I lay me down to sleep I wish that you were here with me"
 
Vad la du ner allt för mycket tid på under året?
 
Hayday :)))
 
Några favoritcitat från 2017?
 
(null)(null)(null)Bästa boken du läste i år?
 
Bästa var att jag äntligen började tycka det var roligt att läsa böcker igen. Kan inte minnas att det hänt sedan jag var ca. 16.
 
Detta vill jag inte göra om 2018?
 
Tappa telefonen i toaletten. Eller tappa telefonen ur jackfickan.

Några bilder från 2017

(null)
I januari blev jag förbundsdomare för svenska gymnastikförbundet!

(null)
Under våren på GIH föreläste två av mina stora idoler. Håkan Ericson och Pia Sundhage.

(null)
Under året fick jag via skolan och via kontakter hänga med på massor av roligheter. Bland annat fick jag vara med när SOK gjorde tester på Bosön.

(null)
Mitt i natten på en brygga i början på maj. Åland när det är som vackrast.

(null)
Åkte till Gotland för världens roligaste vecka.

(null) (null) (null)
En av sommarens två roligaste kvällar var på Kallis!

(null)
❤️

(null)
Den andra av sommarens två roligaste kvällar!

(null)
Sommar sol och grillunch. Spenderade många sommardagar med dessa tre.

(null)
Aldrig skrattat så mycket i år som åt detta.

(null)
London, kära London! 🇬🇧

(null)
Och Paris hann vi också till under året!

(null)
Jul hemma hos mamma och pappa!

(null)
Skickade in min uppsats den 28.12!!


(null)
Och spenderade därefter underbara dagar i fjällen 😍


(null)
(null)
(null)
Firade in 2018 med dessa pinglor!

(null)